Лежащи мами - 47

• 39 518
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Icelady ама ти имаш ли контракции моята заради контракциите я мерят постоянно на всеки преглед тя е между 35 37 ма утре съм пак на док и ще видим имам стягания и даже мисля че ми пада тапата ма ми казаха,че трябва да е скъсена и да се отваря за да ми пада,не знам някоя от вас има ли по гъсто течение понякога? (29+3/4 съм)

# 541
А каква беше дължината на шийката в 28 седмица , моята в момента е 2.6.
Здравейте,

Аз слагах утрогестана от 19та до 32ра седмица, спрях го след късната фетална морфология след консултация със следящия ме АГ и специалиста по ФМ. Мнението и на двете лекарки беше, че след тази седмица магнезият е достатъчен. В момента съм в 35та седмица и нямам проблеми и оплаквания, шийката сме я мерили последно в 28ма седмица, според моята АГ вече не е необходимо.

Ще дойде при мен скъсяването се видя в 22 г.с, а вече съм в 32+ 6 . Надявам се на още поне 3 седмици. Но съм си втълпила , че утрогестана ми държи шийката и ме е страх да го спирам , забравих да попитам дали ще го спра от веднъж или ще го намалявам постепенно като преди .
И моят утрогестан е назначен до 34 г.с. Но аз съм далеч още от спирането му.
В 24+2 съм и нямам търпение да дойдат по-безопасните седмици

# 542
  • София
В 28ма седмица беше 27-28 мм.

Контракции в момента нямам, но дозата магнерот ми е висока. В момента съм 3 х 1 или 1500 мг. В 30та седмица имах силни болки и контракции и за известно време бях на 3 х 2 или 3000 мг.

А каква беше дължината на шийката в 28 седмица , моята в момента е 2.6.
Здравейте,

Аз слагах утрогестана от 19та до 32ра седмица, спрях го след късната фетална морфология след консултация със следящия ме АГ и специалиста по ФМ. Мнението и на двете лекарки беше, че след тази седмица магнезият е достатъчен. В момента съм в 35та седмица и нямам проблеми и оплаквания, шийката сме я мерили последно в 28ма седмица, според моята АГ вече не е необходимо.

Ще дойде при мен скъсяването се видя в 22 г.с, а вече съм в 32+ 6 . Надявам се на още поне 3 седмици. Но съм си втълпила , че утрогестана ми държи шийката и ме е страх да го спирам , забравих да попитам дали ще го спра от веднъж или ще го намалявам постепенно като преди .
И моят утрогестан е назначен до 34 г.с. Но аз съм далеч още от спирането му.
В 24+2 съм и нямам търпение да дойдат по-безопасните седмици

# 543
Здравейте! Някой успял ли е да си намери Генипрал на таблетки/против контракции/ и ако да от коя държава?

# 544
Моята днес е 25 милиметра.В 26 гс.Преди месец беше 35, преди това пак 25 преди да почна терапията.Последния месец бях на Утрогестан 2 таблетки вечер, сега пак го връщаме на 2*2.Откровенно се напрегнах днес, понеже мислех че поне до 30 ММ се е задържала.Искаше ми се по-скоро 😂Според Вецев е къса, но ще изкарам с нея.Бебето все седи седалищно и не оказвало толкова голям натиск .

# 545
Привет, днес бях на втора ФМ и се оказа, че крайниците са по - малки...в норма, но в долната граница и ми препоръчаха пренатест...някоя в подобна ситуация?

# 546
Здравей,

Не съм имала проблем на ФМ, но правих Пренатест за мое успокоение...по спомен се правеше до 20 г.с.

Привет, днес бях на втора ФМ и се оказа, че крайниците са по - малки...в норма, но в долната граница и ми препоръчаха пренатест...някоя в подобна ситуация?

# 547
Момичета и аз имам, но кандида и слагах Макмирор 12 глобули. АГ е в отпуска и ако удуржа докато се върне ще пуснем микробиология. Някой знае ли дали с гъбички може да се роди нормално?
Първото си дете го родих с кандида, АГ каза, че тя не била проблем за нормално раждане, тъй като правели някакви промивки и т.н. После бебенцето беше 1-2 седмици с млечница(често се случва) в устната кухина, не знам дали имаше нещо общо с кандидата, но си отшумя и не е имало проблем.

Момичета, аз лежах от 17та седмица заради отлепяне на плацентата. До към 30та почти не ставах и не излизах. После ми се наложи да се пораздвижа заради други проблеми с бременността. В крайна сметка преди 2 седмици в 38г.с. родих нормално. Времето минава толкова бързо, колкото и много да изглежда и сега на моменти ми е тъжно за този период, в който съм лежала, за да пазя бебчето. Колкото и да е натоварващ и притеснителен си има своя чар.

# 548
Veni280 живо и здраво да ви е бебчето! И на мен ми става мило като се сетя как лежа от 18 седмица, а вече съм 36. В крайна сметка малките съкровища са най-важни и сме готови на всичко за тях. А при вас какво беше течението от гъбичките, имахте ли парене, сърбеж или някакви други симптоми?

# 549
Имах парене и сърбеж. Лекувах ги към края на 8-ми или началото на 9-ти месец, но не се бяха повлияли от лечението. Сега също имах известен дискомфорт, но последната ми микробиология беше чиста.

# 550
Аз нямам парене и сърбеж, но имам течение. Воднисто е и само се притеснявам за водите, АГ уж прави тест и каза, че не са. Ама всичко ме питеснява.

# 551
Аз нямам парене и сърбеж, но имам течение. Воднисто е и само се притеснявам за водите, АГ уж прави тест и каза, че не са. Ама всичко ме питеснява.
Нели, относно водите. Споделяла съм няколко пъти за моите притеснения дали ми изтичат докато лежах.
Ама честно казано като изтекат води ще разбереш. Коренно различни са от всички течения през бременността.
Стискам палци на всички момичета в очакване. Всички да гушката сладки бебоци на финал. След това ще мислите за другите неща покрай тях. Ние с Гергана сме вече на 45 дни, оказа се момиче с характер. 🤩😁😁😁🤩

# 552
Здравейте мами! Вчера бях на преглед и видяхме сърчице. Но до плода има някаква сянка, която не се сетих каква е и опасна ли е. Докторът ми каза повече леженое и 3 х утрогестан и нош па. Четох много и не знам но по сходни снимки ми прилича на хематом. Също ми казаха болничен да си взема от ЛК за някаква измислена диагноза, че било рано и ако те ми издъдат нямало да ми стигнат до края, което ми звучи безобразно, при положение, че изрично ми казаха да лежа и почивам от къде да си намирам болнични. Има ли дами със същия или сходен проблем?Прикачвам и снимка. Тъй като има мами в по-напреднал етап, някоя от вас имала ли е подобна снимка и знаете ли каква е тази сянка. Аз четох няколко версии 1.хематом.2отлепяне 3.кухо яйце. На вас на какво Ви прилича

# 553
Момичета как ви се струва шийка 2.2 в 34 г.с ?  Дали ще изкарам до термин или поне до 36 г.с 🤔

# 554
За тази седмица си е едва ли не норма според някои лекари. Според мен е почти на 100% сигурно, че ще изкараш Wink

Момичета как ви се струва шийка 2.2 в 34 г.с ?  Дали ще изкарам до термин или поне до 36 г.с 🤔

Общи условия

Активация на акаунт