Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 388
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кой ще взима решение и ще издава заповеди? Докога ще работи сегашният министър?

# 196
Доколко мерките и теглилките досега следват учебника или са му на въпреки, може да каже Лейка. Но много приличат на техниките за подчиняване на волята на затворници, членове на култ и пленници:
- насаждане на страх
- изолация
- лишаване от идентичност (маски)
- принуда да се изпълняват произволни, безмислени и неприятни нареждания.
- периодично облекчаване​ на режима (с цел избягване на адаптирането).

ПС Имаше още там неща, като ограничаване на правата и унижения...

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 18:01 от Ezhko

# 197
  • в страната на чудесата
Гадамер, доколкото ми е известно този министър ще работи докато дойде следващ.

Ежко, мисля, че това което пишеш, е прекалено. Чак пък насаждане на страх и загуба на идентичност...
иначе противоепидемичните мерки в руско-немските общности (които от наша гледна точка са без разлика) включват като основна стъпка спиране на женската консултация, свижданията в болници, лудници и затвори, детски и социални домове и спиране на посещенията на училище. Смятам, че не е нещо ново - от 2000 насам това е всяка година от януари до март, като вълната започва от Бургас и завършва в София. Прави впечатление, че и ковидната е така.
Нот, една добра подготовка е списък с кой искаш да изпиеш запасите Wink, да ги осигуриш, списък лекарства, провизии за 6 месеца и селска къща Simple Smile. И ест.кеш Simple Smile
Следващата се очаква 24-25, имаме време

# 198
Ежко, мисля, че това което пишеш, е прекалено. Чак пък насаждане на страх и загуба на идентичност...

Лейка, къде в учебниците пише да се показват по телевизията камиони с ковчези, да се дава постоянно сводка на починалите (по възможно най-плашещ начин)... да продължавам ли с описание на всички начини да се всява и подържа излишна паника, вместо да се даде ясен план за изход от ситуацията? Добри и доказано работещи примери не липсват.
Но ти не засегна въпроса, доколко мерките и теглилките съответстват на това което си чела в учебниците относно борбата с епидемиите?

# 199
  • София
От месеци и месеци у нас медиите се държат все едно вирус нЕма, Ежко, не знам какви телевизии гледаш. Имаше някакъв шаш март-април миналата година и след това само пей сърце. Всичко е топ Joy
Иначе - добри и работещи примери няма, всички държави, които не сме на остров или с диктатор,  сме в един кюп. Единствените добри примери са организациите за ваксиниране в Израел и в Щатите. За такива чудеса само мога да си мечтая.

# 200
  • в страната на чудесата
Ежко, мисля наистина, че няма смисъл. Да, пише в учебниците - всички сте го учили, ние най-малко. И в руските и в западните. Методи за въздействие върху масите.
Не разбирам защо показването на ковчези да е епидемиология? И по коя логика го обвързваш с нея?

Живееш в Танзания Simple Smile какъв ти е проблемът. Даже ваксината не е задължителна. Аз ако трябваше да решавам, щях да направя точно това. Задължителна ваксина в обществен интерес Wink Вместо да се моля на цървулято да спазва правила.
Wink
Впрочем медицинската логика е именно такава. Пък има и правен прецедент с детския календар в Европа.

# 201
Живееш в Танзания Simple Smile какъв ти е проблемът. Даже ваксината не е задължителна. Аз ако трябваше да решавам, щях да направя точно това. Задължителна ваксина в обществен интерес Wink Вместо да се моля на цървулято да спазва правила.
Дистанционното обучение?
Защо да правиш ваксината задължителна? Просто осигури достатъчно от нея на достъпни цени и нека Дарвин да работи в интерес на еволюцията? Разгърни производство на ваксини по лиценз даже. Мисля, че имаме мощности?
Проследявай огнищата и налагай строгите локдауни фокусирано върху тях. Въведи карантини по границите. Все неща от учебника?

# 202
  • в страната на чудесата
Чел си учебника ли Simple Smile
1. Дистанционно обучение замества ваканцията. Липсва сезонност на настоящата инфекция. Нямаше да има нужда при някои изпълнени условия.
2. Епидемиологията, инфектологията и ваксинологията са възникнали, за да обслужват САМО обществения интерес. Ако искаш по учебник, Дарвин не върши работа. Когато говорим за ваксини индивиди не съществуват. Само бройка Simple Smile
Ваксината е евтина. И я има.
3. В случай, че не знаеш, за да продаваш и използваш нещо на бг пазар следва да имаш сертифицирани мощности. България е много сериозен производител на ваксини. Гави ваксинира Африка с бг ваксини Simple Smile тук не можИ. Няма сертификат. Причините са разнообразни и за да не възникват актуалните напоследък спорове ще добавя, че са отпреди тройната коалиция.
4. Огнища се проследяват при локално разпространение.
5. Карантини по границите има

Милиционери няма, Ежко.
Освен това има сблъсък на епидемиологичния и търговски интерес. Това е и причината да ходиш да си назначаваш изследвания и да си купуваш лекарства вместо да минеш да ми платиш за това.

Впрочем историята се е борила с епидемиите точно така - строго армия огражда едно село, копае ров, после ги пали и не дават никой да избяга. Фокусирана строга карантина.

Имаш нещо против ваксините ли?

# 203
  • София
По мое скромно мнение пандемии не се борят с твърде много демокрация.
А нашето е там някаква нежна епидемийка. По-добре да не си представяме какво щеше да се случи, ако беше нещо по-сериозно и боравехме с текущите средства. Но то пък надали демократичните идеи биха оцелели при по-тежки обстоятелства.
И аз съм фен на Израел, няма шест - пет, просто действат. Е, имат си друг исторически бекграунд, който ги е научил на това вероятно.

# 204
Чел си учебника ли Simple Smile
1. Дистанционно обучение замества ваканцията. Липсва сезонност на настоящата инфекция. Нямаше да има нужда при някои изпълнени условия.
При някои изпълнени условия, грипните ваканции не траят две години - справка Виетнам и Южна Корея
2. Епидемиологията, инфектологията и ваксинологията са възникнали, за да обслужват САМО обществения интерес. Ако искаш по учебник, Дарвин не върши работа. Когато говорим за ваксини индивиди не съществуват. Само бройка Simple Smile
Ваксината е евтина. И я има.
Всъщност - не съвсем. https://www.investor.bg/evropa/334/a/do-kraia-na-iuni-bylgariia- … selenieto-325451/
3. В случай, че не знаеш, за да продаваш и използваш нещо на бг пазар следва да имаш сертифицирани мощности. България е много сериозен производител на ваксини. Гави ваксинира Африка с бг ваксини Simple Smile тук не можИ. Няма сертификат. Причините са разнообразни и за да не възникват актуалните напоследък спорове ще добавя, че са отпреди тройната коалиция.
Кой следва да ни сертифицира мощностите, за употреба в България? Как стигнахме дотам и дали не можем да се върнем бързо на по-удобно място?
4. Огнища се проследяват при локално разпространение.
Принципно - да. При изпуснато положение си има тотален локдаун за няколко седмици и после преследване на локалните огнища?
ПС Как имахме локдаун при пет случая, а сега при хиляди - само ДО?

5. Карантини по границите има ...
Ама друг път. Пускат се да пътуват до вкъщи с обществен транспорт и после да се самокарантинират.
Милиционери няма, Ежко.
Има полицаи и жандармерия - видяхме ги.
Освен това има сблъсък на епидемиологичния и търговски интерес. Това е и причината да ходиш да си назначаваш изследвания и да си купуваш лекарства вместо да минеш да ми платиш за това.
Искаш да кажеш - няма държава. Като няма държава - има Дарвин. Но не "тука има, тука нема"
Впрочем историята се е борила с епидемиите точно така - строго армия огражда едно село, копае ров, после ги пали и не дават никой да избяга. Фокусирана строга карантина.
Това с паленето не е задължително. Достатъчно е да се седи по домовете. И го знаеш.
Имаш нещо против ваксините ли?
Съвсем не. Напротив. Искам повече. И то български. Може и от Своге.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 19:59 от Ezhko

# 205
  • в страната на чудесата
Ами по отношение на търговския интерес - не не казвам това. Аз с държавата нямам нищо общо Simple Smile

За сертифицирането - има процедури, с които сме се съгласили. Процедурата вероятно ще отнеме около година и няколко стотици хиляди. Съвсем възможна е.
И не не можем да се върнем никъде. Твоите отвъдокеански приятели не дават никой да се връща. Глобализъм.

Останалите неща са извън моята, медицинската и епидемиологичната компетентност.

Все пак се радвам, че не съм в германия, в Англия, в Щатите, Русия, Корея и Виетнам Simple Smile щастлива съм, че съм тук.

Ако искаш бг ваксина ще има да почакаш. Засега опитай с БЦЖ - поне ще бустнеш неспецифично клетъчния имунитет. Но трябва редовно. Wink

# 206
Де да имах толкова могъщи приятели зад океана, Лейка Wink
А иначе, май никой тука не иска да има много общо с държавата ни, но държавата ни настоява да има общо с нас Joy
Иначе страната всички си я обичаме.

За ваксината - ще почакам. Първо учителите и лекарите. После хронично болните и възрастните. После жените. И тогава ке дойде и моя ред.

# 207
  • София
Ezhko, защо все напираш да имаш последната дума? Let it rest.

# 208
Все пак се радвам, че не съм в германия, в Англия, в Щатите, Русия, Корея и Виетнам Simple Smile щастлива съм, че съм тук.

Не така. САЩ са много голяма територия. Например Тексас е много разпуснат. Редовно си ходят на училище от 15 август. От март са и без маски. От май, миналата година отвориха ресторанти и барове.

# 209
  • в страната на чудесата
Ама Титина, аз не заради училището Simple Smile с ДО си свикнах, вече даже не ме дразни... да му мислят потребителите. Маските не ме дразнят - нашата работа е такава, че маските са част от ежедневието със или без ковид. Просто не ща полицейщина и държава.

Ежко, ние сме ваксинирани, учителите на детето ми също. Освен това практиката показа, че мъжете в това са по-нуждаещи се. Моля те, сложи една ваксина щом не се страхуваш от промяната в генома Simple Smile дай шанс на високите технологии. Внучетата ще са ваксинирани с такъв тип ваксини. Което спешно налага страната да възстанови експертизата в производството на субстанции и ваксини...
впрочем пред Индия са надвиснали тъмни облаци. А това е основният производител на субстанции за световната фарма. България има исторически шанс.

Общи условия

Активация на акаунт