Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 422
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разбира се, малко по-късно, че точно ще излитаме сега.

# 376
Направо тук може да го постнеш маршрута, и мен много ме заинтригува!

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 17:14 от Slavena

# 377
На море в България не бих отишла никога повече. Причините са много. Харесва ми природата, когато няма паплач. На север все още има места, които да приличат на нещо. Но до тях има например запуснат къмпинг и отвратителна безстопанственост. Та всичко се опорочава. Освен това дори и да е приемлива храна и обслужване, ми е някак насила, без фантазия и колкото да се отбие номер. Бе в Гърция хванат да боядисат прост дървен перваз в синьо и бяло, сложат една китка и се вижда, че направено с желание. Да ти е хубаво на душата. У нас не е така. Много пъти съм казвала, че премина ли Кулата и душата ми се отваря, става ми леко.

Ние сме били на ол инклузив в Турция преди много години, когато все още беше на изключително ниво. Наистина си заслужаваше, ако си любител на този тип почивка. Не е нашето. Но...от много време се заглеждам по курортите им на западното крайбрежие - Чешме, Бодрум, Алачати. Районът много напомня Гърция. И няма как да е иначе, години са били гръцки. Туризмът e също различен тип от този на юг - Алания, Анталия... Има малки хотелчета и ресторантчета. Къщите са с подoбна архитектура. Има дух. Да не говорим и за кухнята.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 17:16 от Fancy

# 378
  • София
Е, то е ясно, че у нас всеки, който може, строи поне 5-етажен “семеен” хотел (или го строи, или го зарязва на бетон, за красота).  Ако има някакъв еднакъв стил - то той непременно е грозен. Така малки китни села от навремето се превръщат в нещо като Софийски квартал. В БГ гледам само скъпите хотели, дето все нещо се стараят и гледам задължително да е на първа линия, без опция да мръдна от там през цялата почивка. Например в Еко Терма децата си изкарват страхотно, има част на плажа, която е само за хотела, чадъри винаги има, няма тъпканица и така.

Но мръдна ли малко встрани в Кранево и като нагазя в мърсотията - ами жалка история.

# 379
Малко зелен позитивизъм:

# 380
Е, то е ясно, че у нас всеки, който може, строи поне 5-етажен “семеен” хотел (или го строи, или го зарязва на бетон, за красота).  Ако има някакъв еднакъв стил - то той непременно е грозен. Така малки китни села от навремето се превръщат в нещо като Софийски квартал. В БГ гледам само скъпите хотели, дето все нещо се стараят и гледам задължително да е на първа линия, без опция да мръдна от там през цялата почивка. Например в Еко Терма децата си изкарват страхотно, има част на плажа, която е само за хотела, чадъри винаги има, няма тъпканица и така.

Но мръдна ли малко встрани в Кранево и като нагазя в мърсотията - ами жалка история.

Терма е една от малкото опции, които обмислям. Но в къщите, за които се опитвам да намеря инфо в какво състояние са. Идеално е и защото има работеща ледена пързалка, кортове и игрища.
Преди години сме били и в Грийн лайф. Там плажът също е чудесен(един от любимите ми заедно с Градина) и има част за комплекса. Бяхме в студио. Но има и къщи, за които също ще е опция да се видят, ако са добре поддържани. Храната в комплекса беше под всякаква критика.

# 381
  • София
Не съм особено запозната с Терма Еко и влязох в Букинг да го видя. Цялото ли е с такива брутални "интериори", почти се задавих с виното си от изумление.

# 382
Аз говоря за Терма Палас, който си е много добре. В Еко не сме били. Те са 3 части. Палас, Еко и къщите. Заедно с тях има ледена пързалка, олимпийски басейн за тренировки, корта и няколко игрища. И база за трениращи и възстановяването им. Май собственичката е рускиня и знам, че лятото идват отбори на лагери там.

Май Еко се опитва да докара Дисни хотел в някои идеи.

# 383
  • София
Имаше едно списание Салон за частен интериор в Русия (напоследък май е по-скоро сайт). Преди 20 години там можеха да се видят такива ужасни неща, но напоследък забелязвам, че дори и класическият ретро кич някак им се получава - когато се направи с пари и със скъпи реплики на мебели от минали епохи. И от дизайнери, които знаят какво правят.
Но това, което видях в Букинг е просто кошмар. Няма как да почивам на такова място. 🙄

# 384
Шато Бургозоне в Оряхово:

# 385
  • София
Ми не знам какво да кажа.
"Шато" и "Оряхово" изначално са взаимоизключващи се понятия. Оттам нататък по-добре да замълча.

# 386
  • София
Еко Терма има част за деца, в която моите деца, които все още са малки, се кефят и ходят там с баба си. Декорът е Замръзналото кралство и Спайдърмен. Аз също не бих почивала в такава стая, но на децата им харесва и баба им няма нищо против. В крилото за възрастни декорът е съвсем приемлив. Комплексът се посещава предимно от руснаци.

Сега хвърлих едно око на снимките на Еко в букинг. Ужасни са наистина Laughing На живо усещането не е такова.

Фенси, аз не съм почивала в къщичките, но нещо отвън не ми харесаха. Много ми бяха кичозни и бутафорни. Къща наехме в Black Sea Rhama миналата година и беше много добро попадение. Ходехме на плаж предимно в Албена. Обиколихме всичко от Дуранкулак до Албена, като нищо друго не ни хареса като плаж. На Езерец например имаше къмпинг, потънал в мърсотия (не е нашето нещо); Русалка е застинала в мутренските пост-соц години, Болата беше претъпкан ...

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 06:03 от Аш

# 387
  • София
На море в България не бих отишла никога повече. Причините са много. Харесва ми природата, когато няма паплач. На север все още има места, които да приличат на нещо. Но до тях има например запуснат къмпинг и отвратителна безстопанственост. Та всичко се опорочава. Освен това дори и да е приемлива храна и обслужване, ми е някак насила, без фантазия и колкото да се отбие номер. Бе в Гърция хванат да боядисат прост дървен перваз в синьо и бяло, сложат една китка и се вижда, че направено с желание. Да ти е хубаво на душата. У нас не е така. Много пъти съм казвала, че премина ли Кулата и душата ми се отваря, става ми леко.

Ние сме били на ол инклузив в Турция преди много години, когато все още беше на изключително ниво. Наистина си заслужаваше, ако си любител на този тип почивка. Не е нашето. Но...от много време се заглеждам по курортите им на западното крайбрежие - Чешме, Бодрум, Алачати. Районът много напомня Гърция. И няма как да е иначе, години са били гръцки. Туризмът e също различен тип от този на юг - Алания, Анталия... Има малки хотелчета и ресторантчета. Къщите са с подoбна архитектура. Има дух. Да не говорим и за кухнята.
Абе ти сигурна ли си, че не си ми чела кореспонденциите Grinning Преди седмица се обяснявахме с приятели 1:1 с тези разсъждения, даже същото написах за боядисването и цветето, че и с душата ми, която се отпуска след преминаването на Кулата.

Гадамер, и аз искам разказа и къде и какво сте правили Simple Smile

# 388
Хахаха, не. Още не съм агент в Бг-мамма, но не е късно да стана.
Извън шегата, подобни общи усещания са съвсем нормални.

# 389
  • София
Не бе, Фенси, същите думи, чак до Алания, Анталия и малките хотелчета извън ол инклузива. Направо очите ми придобиха формата от анимационните филмчета.
Абе може да имаме спорове за училищата, ама за почивките тук сме на едно мнение...
Как ми се иска да върна безгрижното време, където ме стягаше шапката и отварях сайт на авиокомпания и просто резервирах за някъде, ей така... ехххххх...

Общи условия

Активация на акаунт