Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 385
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Така и не разбрах какъв точно тест се прави за антитела след прекаран Ковид.
Различните лаборатории с колко вида теста разполагат. Може ли да се избира?
Моля, който си е правил да сподели.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 10:40 от Фран

# 166
IgG Abott в Рамус.

# 167
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз правих в Токуда, в Пирогов също правят.

# 168
  • София
Аз правих, на Рамус (с реф. стойности протективен титър 1050). Предпочетох него, понеже в листовките на АЗ се използват същите единици. А защо на АЗ, след като съм ваксинирана с Модерна?  70% от голямата ми фамилия е с АЗ и изчетох де що има  научни материали за да разбера защо втората игла трябва да е 9-12 седмица.

П.С. И разбрах защо Simple Smile

# 169
В Рамус е количествен за антителата срещу шипчестия протеин. Има и на други места, но трябва да се чете  какви са.

# 170
# 171
  • София
И правилно. Береженого и бог бережет. Ако бяхме подготвени, нямаше така да ни удари сегашната.

# 172
  • София
В Рамус е количествен за антителата срещу шипчестия протеин. Има и на други места, но трябва да се чете  какви са.
В Цибалаб също има подобен:
https://cibalab.com/wp/covid-vnt/

От самото начало имах съмнения за Like бутона във форума, сега се затвърждават. Все повече заприличва на ФБ и създава зависимости.

# 173
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Рамус е количествен за антителата срещу шипчестия протеин. Има и на други места, но трябва да се чете  какви са.

Точно такъв правих в Токуда. Но в Пирогов правят по метод elisa, който е нужен, ако ще се пътува с тест за антитела.

# 174
И правилно. Береженого и бог бережет. Ако бяхме подготвени, нямаше така да ни удари сегашната.
По-скоро - забравете за ПО. Ваксини - всеки месец, а тестове - всеки ден.

# 175
  • София
Нищо подобно не казва, но ми харесва как мислиш.

# 176
  • в страната на чудесата
Ако нямаш антитела или не са високи слагай ваксина

# 177
  • София
...и изчетох де що има  научни материали за да разбера защо втората игла трябва да е 9-12 седмица.

П.С. И разбрах защо Simple Smile

И аз четох, но с удоволствие бих прочела резултата от още едно проучване. Първоначално възнамерявахме да отидем за втора доза АЗ на 12-тата седмица, но в крайна сметка се каним да отидем може би утре, т.е. 9 седмици и половина. Причините за избързването са по-скоро от немедицинско естество; вече не мога да отгатна кой, кога и какво ще реши да спре или забрани.

# 178
# 179
Може ли някой по сведущ да ми каже как трябва да се подготвим за следващата пандемия?

Общи условия

Активация на акаунт