Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 404
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • в страната на чудесата
Е няма да е скоро, Рейни 😂

Хора, в потрес съм. Всъщност фактът, че утре младежът е на училище ме докара до депресия. Така си бях свикнала да не се занимавам с нищо...

# 391
Във Вая Иракли е повече от приятно. Успешно се конкурира с доста гръцки места. ] . .

# 392
Във Вая Иракли е повече от приятно. Успешно се конкурира с доста гръцки места.

Но не и с това:

Когато почивам, искам природа, а не архитектура.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 05:50 от Ezhko

# 393
  • София
Ежко, на младини и аз си падах повече по "природата". Сега вече одъртях и си търся удобствата за жалост. За през деня обожавам все още преходи и разходки из дивото, но за вечер си предпочитам легло и топла вода Joy Младеж си ти по дух още явно, че и като романтик се разкри със стиховете Grinning

Лейка, ще свикнеш пак да се занимаваш, няма страшно. На хубавото лесно се свиква Simple Smile Успех на детето и по-дълго да изкара присъствено Simple Smile

# 394
  • Отвъд алеята зад шкафа
На Вая и аз съм хвърлила око.

Аз се върнах и ще гледам тия дни да напиша програмата за Исландия. Бяхме с кемпер, спахме на някои по принцип забранени места, но се възползвахме от момента, че нямаше никакви местни и туристи. В нормален туристически сезон нямаше да е възможно. Иначе по къмпинги през останалото време. Спахме една нощувка и на къща, на брега на едно езеро, където посрещнахме Гергьовден с исландско агнешко, междудругото - най-доброто, което съм пробвала.

Ето тук сме на диво на едно фантастично място с черен пясък:

Ето и тук спахме - сяра, бълбукаща кал, пейзаж от Марс:

На летищата, през които минахме, беше абсолютно пусто. В Мюнхен даже снимах клип, изцяло празно, тихо, нищо не работи...Имахме 11 часа престой там през нощта и за първи път пробвах кабинки за спане:

Със самото пътуване нямаше никакъв проблем, но е видимо в Германия и Исландия, че хората взимат много присърце мерките.

Аз обичам и лукса, и дивотията. Ходим и на двете. За това лято имаме трекинг с палатки, запазихме към bikearia програма за възрастни, спим по хижи, взимаме кемпери. Лятото задължително сме на каравана на Талата.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 08:31 от gadamer

# 395
  • София
Много интересно, чакам с нетърпение!
Не знаех, че вече има кабинки за спане на летището. Предполагам, без баня и тоалетна, или имат?

# 396
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не, нямат тоалетна, но обикновено до тях има, от кабинките може да се излиза и да се връщаш, отварят се с код. Има легло, малко бюро, климатик, кошче, контакти.

# 397
# 398
Във Вая Иракли е повече от приятно. Успешно се конкурира с доста гръцки места.

Но не и с това:

Когато почивам, искам природа, а не архитектура.
Не смятам, че Иракли има от какво да се срамува по отношение на природата. Като цяло България е наистина много добре в това отношение. Освен това на предната страница се коментираха къщи, а не палатки. Затова показах Вая.

# 399
  • София
Иракли няма с какво да се срамува, но ненаситните "подлоги" на Доган, окупирали 100% от плаж Вая и предлагащи два шезлонга и чадър за над 70 лв., имат Wink.
Иначе къщичките са страхотни, от тях се излиза директно на плажа. Преди 2 години ги гледах, тъкмо ги бяха пуснали. На мен ми харесва това, че са напълно отделени от света и няма нищо наоколо, но не съм готова да преглътна безумно високата цената на нощувка. А за цените на бийч бара дори няма да отварям дума Simple Smile. Добре че е онова забутано павилионче (след устието на Вая), което се ползва от къмпингарите.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 12:36 от rosi_ta

# 400
Погледнах го в букинг от любопитство. 800 евро на вечер за трима човека в къща с две спални.
Някой надуши поле за реклама в темата Joy

Гадамер, Ежко, много хубави снимки!

# 401
800-900 ЛЕВА е за двама плюс дете. В Гърция аналогична къща излиза по-скъпо. По тази причина наши приятели търсят подобно място на ръкавите. В Гърция има по-дълъг сезон и цените в подобни къщи хич не са ниски. Въпреки немалката инвестиция се връзва сметката.

# 402
Мне, евро е
Ама има и закуска Joy

# 403
  • София
800-900 ЛЕВА е за двама плюс дете. В Гърция аналогична къща излиза по-скъпо. По тази причина наши приятели търсят подобно място на ръкавите. В Гърция има по-дълъг сезон и цените в подобни къщи хич не са ниски. Въпреки немалката инвестиция се връзва сметката.
Не бих казала, че е така. Ето къде отиваме ние в Лефкада: https://www.villaschristyandtina.com/christy/

С пет спални и четири бани за 7 нощувки в началото на юли - топ сезон - ни излиза 5 200 евро. Обаче отиваме 3 семейства.

# 404
  • софия
Нико, ти ли си?

Гърция, миналата година, огрмен двор, басейн, бани мани, спални холове, кухнq, лятна кухня, баскетбол (не професионално игрище, а подвижни кошове с голям терен), мини горичка с хамаци, огромни палми ( всичко в частния имот под навм)- 4000лв за десет дни. Абсолютно прилично за компания от две семейства, които да платят по 2 к.

Иракли е кощунство да го окупират( та дори да ми дадат за без пари да нощувам в тоя копи пейст лукс не бих отишла заради личните си въжделения и избори срещу безобразията в страната ни). На Иракли вече можете да започнете да броите наобратно оставащият му красив пейзажен живот!

Общи условия

Активация на акаунт