Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 392
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Между другото, Созопол е единственото място, което успя да ме отблъсне с обслужване сега по Великден. Опитахме да се настаним за хапване с ММ на крайбрежната улица в старата част (нали знаете, заведенията над скалите). Е много лошо гледаха сервитьорите (хем бяхме без децата и имахме приличен вид). Ами сори - оставихме си немалката сума на друго място (в супер чаровния ресторант, на супер чаровния ни хотел). При цена на паста Болонезе от 30 лв. в Созопол и липса на всякакви клиенти (освен студентите на бира с картофки) - разбирам отегчението на персонала на заведенията, но все пак...

# 436
Не сме яли паста за 30 лева. На крепостната стена има много ресторанти и определено не всички си заслужават, но е факт, че в района има доста приятни ресторанти. Този е един от тях:

# 437
Да питам тук, че сте опитни за Гърция - ходил ли е някой от вас на къмпинга Порто Елеа, приятели от София ни го препоръчаха, има вила с 2 спални, тъй като сме с двама тинейджъри. Видях, че е близо до Вурвуру, не сме ходили в този район, всяка година отсядаме в много приятно хотелче в Йерисос  ( https://www.hotelgkeea.gr/ ), но искаме да сменим. Знам, че надолу е по-хубаво и не толкова пренаселено като на ръкавите, но от Варна си е бая път, а не ни се губят нощувки по пътя.

# 438
Ще се търсят министри на туризма, защо не помислиш в тази насока.

# 439
Няма кой да ме вземе. Дано следващите да помислят повечко за нашата красива страна.

# 440
  • София
Не сме яли паста за 30 лева. На крепостната стена има много ресторанти и определено не всички си заслужават, но е факт, че в района има доста приятни ресторанти. Този е един от тях:
Ама трябва всички да са на ниво. Не някои, а всич-ки, всички. Нали това дъвчем от 20 страници насам. Тогава може да се говори за качество. На мен не ми пречи някой да ми препоръча някое заведение и да отида там, да изкараме супер и да съм доволна. Но друго е да знаеш, че където и да седнеш - все ще е вкусно и приятно.

# 441
Няма кой да ме вземе. Дано следващите да помислят повечко за нашата красива страна.

Най-добре да забравят за нея. Въобще да не я мислят. Не че могат да мислят, ама ги измислят едни...

# 442
  • София
Да питам тук, че сте опитни за Гърция - ходил ли е някой от вас на къмпинга Порто Елеа, приятели от София ни го препоръчаха, има вила с 2 спални, тъй като сме с двама тинейджъри. Видях, че е близо до Вурвуру, не сме ходили в този район, всяка година отсядаме в много приятно хотелче в Йерисос  ( https://www.hotelgkeea.gr/ ), но искаме да сменим. Знам, че надолу е по-хубаво и не толкова пренаселено като на ръкавите, но от Варна си е бая път, а не ни се губят нощувки по пътя.

Вилите с две спални са достатъчно просторни, изглеждат (или поне преди няколко години изглеждаха) приятно и спретнато. Самият къмпинг обаче е нещо като българска територия на гръцка земя и съответно притежава доста от свързаните с това минуси.

# 443
  • София
Този къмпинг си е де юре български и като земя, и като стопанисване.
Там само сме плажували, но други хора освен българи не съм виждала.
Едната година нацелихме някакъв малко неприятен контингент от тунинговани, но може да не е правило, не знам. Плажното заливче не е много голямо, та все си сред нашенци в близост.
Като цяло не ни е от любимите места на Ситония.

# 444
  • в страната на чудесата
Ами Нико като се е върнал що не поговорим за имоти и частни училища малко. Раздвижване и в двата сектора... а да не би да е имал БАН, що ще прави нова регистрация?

Нот, гърците ли още са с маски навсякъде?

# 445
Закуска в любимия ми ол-инклузив Smiley

# 446
  • в страната на чудесата
Ежко!
Каква е тази тестена вакханалия Simple Smile

# 447
Ежко, зумнах! Нахраних се до третата чиния.
За малко да попитам къде е алкохолът?
Аха, то било закуска.
Но пък в някои скъпарски олинклузиви предлагат шампанско на закуска.
Нот, в Гърция маските миналата година бяха задължителни навсякъде, с изключение на плажа и в таверните.
Тази година предстои да видим как ще е.
Предпочитам ковид маска в гръцко, пред това, което ми предлага бг черноморие, пък било то и без маска на открито.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 21:22 от Фран

# 448
Ежко, зумнах! Нахраних се до третата чиния.
Tи - да. Ама не и синовете (снахите да му мислят).

Но пък в някои скъпарски олинклузиви предлагат шампанско на закуска.
Ти съвсем за баровец ме взе - то кола няма, а ти за шампанско се гласиш... Sweat Smile

Но в бутилките си е концентрат! Smiley

# 449
Франи, тем те знаем. Чакаме снимки от онова ресторантче😀 и от все сърце ви пожелавам на цялата тайфа да сте без маски на плажа и по крайбрежната улица. Защото това е пълна тъпотия, миналата година от снимките ви с маски на плажа и по улиците ми призляваше.

Всъщност не може, просто не е честно да се сравнява гръцкото море с българското. Щастие е, че България въобще има море.

Моя милост ходи в Лозенец 13 години поред, но това е ненормално рядко изключение. Случи се първия път заради малката и нейната компания, мина през това да водим по 20 деца тайфа и сега си ходим заради приятели, заради познатите любими места и все е за последно😀 От една страна ми е омръзнало, от друга съм си като у дома.

Лейче, тази учебна година свърши. Догодина нов късмет.

А, не знаех, че Ежко е вегетарианец. Не му се вписва в профила.

Общи условия

Активация на акаунт