Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 385
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • в страната на чудесата
Ама как бе Нот. До 15 юЛи сме

# 451
Юли? Това ковидно или по принцип, горките шестокласничета😕

# 452
  • София
Бе, кой е бил миналата година с маска на плажа в Гърция? Ние бяхме в началото на юли и никой никъде не беше с маска, освен на закрито. Аз лично сложих веднъж, за да вляза в аптеката.

# 453
  • софия
Имале правило, но никой около нас не го спазваше- август и септември

# 454
  • в страната на чудесата
Юли? Това ковидно или по принцип, горките шестокласничета😕
Не е ковидно. Шести клас ще учат мат
Май всяка година го правят...

# 455
ПЧМГ правят двуседмичен курс по математика в началото на юли за бъдещите седмокласници. Реално се получават 10 дни, без уикендите, по 4 астрономически часа на ден. Взима се нов материал от седми клас. Миналата година беше дистанционно. Моят син едва ги избута тези дни. Добре, че съм си вкъщи, иначе поне 2/3 ти от курса щеше да проспи. След това имат огромно домашно за лятната ваканция. 923 задачи, лично съм ги броила. Обаче, една задача, ако има 10 подточки съм я броила за 10 задачи. А такива имаше доста. Всяка задача беше лично проверена от мен. Домашното беше изпълнено на 95% от детето.
Ако имах опит от предходни години, сега не бих го записала на този курс, макар и да беше почти задължителен, но пък платен.. Бих бойкотирала. Мисля, че оттогава започна леко да мрази математиката.

Маски на плажа в Гърция не съм видяла. Но вечер по крайбрежната улица почти всички бяха. Предупреждаваха ни няколко пъти, че постоянно минават на проверка, а глобата е 300 евро. Чухме, че била глобена жена, докато си правила сутрешния крос без маска. 😓 Не знам колко беше вярно.

# 456
  • София
Ох, ужасно голямо домашно, за ваканция.... Ето затова тези училища са за много отдадени на мат деца, въпреки че според мен всички деца имат нужда от абсолютна почивка поне за някакъв период през ваканцията, хайде не цялата, че в БГ е много дълга, ама 2 месеца са си нужни.
А за Гърция - и сега ли маските на открито са задължителни? Чудя се за 24 май, но бързо ще ми отпадне чуденето, ако е така - честно казано, маските на открито са пълна глупост за мен /и твърдо съм за тях на закрито/.

# 457
  • София
На Порто Елеа плажът е кофти с малки камъчета. Къщичките са супер и особено на върха (терасирани са) гледката е 1 път. Но аз не бих преживяла плажът за тези пари.
За Иракли, ами аз бях от бясните голи хипари, които гонят патежоспособните туристи от плажа. Тия пари да ми ги дават нЕма им стъпим Grinning
Прилича на НикоТ, ама според мен просто си изпляска някой рекламата и се опита да замаже положението.

# 458
Шести клас не свършват ли на 15ти юни? Да не би да са ги направили и тях до 30ти Dizzy Face

Фран, впечатлих се как си имала нерви да провериш толкова много задачи! Ако не ги проверяват от училище, децата как намират мотивация да ги напишат? Simple Smile

Чували ли сте дали ще исат пср на влизане от Гърция? И за двете посоки ми казаха, че ще се изисква.

# 459
Фран, впечатлих се как си имала нерви да провериш толкова много задачи! Ако не ги проверяват от училище, децата как намират мотивация да ги напишат? Simple Smile
Когато бяха за шести клас също имаха доста домашно. То се предава на учителя по математика на 16- 17 септември. След това госпожата го върна проверено. Тогава следих процеса горе-долу и предимно заради това, за да бъде изпълнено всичко.
Миналото лято взеха нов материал и затова следих дали всичко му е ясно. За да не остават пропуски. Не, че беше много важно, после през учебната година щеше да ги запълни. Така си бях решила.
Абе, приключи вече с тази математика.
Това лято ще е истинска и пълноценна почивка. Даже вече е почти започнала, даваме го лежерно и спокойно.

На влизане в БГ от Гърция писах преди няколко страници какво изискват. Върни се и виж да не се повтарям. Това е към днешна дата де, може да има промени.
Нов кабинет, нов късмет.

Дъждец, ето да не го търсиш:
https://bg-mam.ma/p/1327739/42798812

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 16:12 от Фран

# 460
  • София
Т.е. ако имаш ваксините, не трябва да правиш ПСР тест на влизане в БГ - вие така ли го разбирате?

# 461
Аш, да.
Или ваксини/май трябва да са минали14 дни след втора игла/, или преболедуване/ и тук имаше условия/, или тест- може антигенен. Може да е направен и в Гърция. Май до 48 часа преди влизане в БГ.
Дано юни това да отпадне, защото е мноооого тъпо.

# 462
Мерси, Фран! Антигенен пак е ок.

Не е лоша идея това вземане на част от материала. При нас за съжаление нищо не успяха да вземат миналата година, въпреки слуховете от форума, че свършват с материала всяка година месец преди края . Ако имах опит, бих взела част от произведенията по лит., за да може да има време и за по-приятни неща през годината.

# 463
За щастие или за нещастие в Питагор и ПЧМГ проверяват цялото лятно домашно.
В Питагор бях впечатлена от госпожата по БЕЛ, която събираше домашното на 16.09 и след седмица то беше върнато, като на всяка страница имаше рецензия. И не предаваше само на един клас.

# 464
Да, разбрах след написаното от Фран. Браво на учителките!

Общи условия

Активация на акаунт