Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 623
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Прегледах сега - не са много добри рейтингите, но и не са ужасни. Предполагам, че подновяването зависи от това какъв е бюджетът на сериала.

Трейлър за анимационен филм на Нетфликс:

Паралелите с Аладин не са един и два...

# 181
  • София, България
А дано за Старгейт, любим ми е. Между другото Аманда имаше много як нискобюджетен сериал, който го спряха още на първи сезон, защо не знам.

# 182
Изгледах 6-ти епизод на The Nevers. Има големи спойлери!
Скрит текст:
Логично го направиха, в някаква степен си дадох сметка, че подсъзнателно съм очаквала нещо такова, че Амалия е от бъдещето имам предвид. Другото беше изненада.
От друга страна съм леко разочарована, че прибягват до този така експлоатиран плот, но имат много мегдан сега за развитие, ще чакам с нетърпение.
Ще си изгледам сега шестте серии заедно Simple Smile

# 183
  • Вестерос
Честно ли? Еми не ме кефи сякаш развитието.

# 184
Свършил е сезонът ли? Само 6 серии ли беше, не съм проверявала?

# 185
Не, не, не сезонът, останах с впечатление, че е mid-season break.

# 186
  • Вестерос
Като Луцифър са го разделили

# 187
  • София
The Nevers 1.6

WTF? 😯

Скрит текст:
В началото си викам, от HBO нещо са объркали и са качали друг сериал... Grinning
Шокиращ туист наистина! Не го очаквах. Просто дойде от нищото буквално.
Значи имаме постапокалиптичен Лондон (но не се казва коя година в бъдещето), 5 млрд. човеци са умрели, светът е полуразрушен и негоден за живеене. Оцелелите са в някакво странно състояние. Взимат някаква дрога или лекарства за да живеят или нещо такова, но определено всички се държаха така сякаш са на яки наркотици. По едно време все едно гледах някака група шизофреници. Заляха ни с някакви сложни разговори, фрази, абе някакъв хаос, хора. Попресолиха манджата ми се струва.
Галанти са извънземни, които ако не се лъжа са 20 на брой, пръснати в различни краища на света. Явно са дошли да помогнат на човечеството (интересно каква ли катастрофа е настанала и защо), но както обикновено голяма част от хората не вярват в тях и даже ги смятат за отговорни и искат да ги убият, докато други хора ги почитат като богове и спасители.
Истинската Моли Тру е наистина мъртва. Явно в момента в който Зефир (височката лелка от началото) се самоуби, точно в този момент в миналото, Моли отчаяна от живота се хвърли в реката. И не се е спасила, просто съзнанието на Зефир е пренесено в нейното тяло. Но защо пътуване във времето и защо точно в края на 19 век. Галанти едва ли ще направи нищо случайно, явно има някаква цел, но не знаем каква.
Радвам се, че познах, че имаме извънземен интелект/разум, който отправи послание към Зефир (вече така ще я наричам, а не Амалия Тру) чрез Мери Брайт, 'пойната птичка'
Другото важно нещо е, че Зефир изманипулира онзи учения доктор, дето правеше експерименти с докоснатите, да повярва, че Сара е наистина луда, докато на нея нищо и няма. Впоследствие Зефир бе освободена, докато Сара остана вътре сама и кой знае онзи изверг какво ли е правел с нея... Малко безкрупулно от страна на Зефир, така че за мен тя носи пряка отговорност Сара да се превърне в психопатката убиец, Малади.
И другото важно разкритие е, че Галанти не е пренесъл само Зефир. Има и други 'трансферирани' от нейното време. Въпросът е кои са те???

Първоначално са планували, сезонът да е 10 епизода, но впоследствие заради пандемията не са могли да направят повече от 6 епизода и в крайна сметка са решили да разделят сезон 1 на две части от по 6 епизода.
Част 2 на сезон 1 се очаква 2022 г.
Поне това разбрах преди време като търсих инфо за това колко епизода ще е първият сезон.

Оценката ми за сезона до тук е висока.
Отлична работа, въпреки леко разочароващия финален епизод.
-
8.0

# 188
Ето ви още един трейлър на Локи Simple Smile

# 189
  • София
Еее, разгеле, най-накрая някой да напише нещо в темата Wink
Искам да ви питам, имате ли някакви подозрения кои герои в ''The Nevers'' може да са от бъдещето, както Зефир?
За мен има един явен, д-р Ходж, прекалено е наясно сякаш с нещата, а и е завършен злодей. Също подозирам и Мъртъл, заради многото езици, които знае. Simple Smile

# 190
Аз мисля, че и Лавиния може да е.
Женски глас каза със сигурност: "Нима си мислиш, че само ти се промъкна" или нещо подобно.

# 191
  • Русе

Искам да ви питам, имате ли някакви подозрения кои герои в ''The Nevers'' може да са от бъдещето, както Зефир?

Подозирам Лавиния Бидлоу. Не мога да определя точно подбудите , доста противорива  с подчертан интерес и план за Галани. Странно ми се струва епизодичното присъствие на Мери Брайтън, която е в едно от челните места на каста. Може би ще има някаква предистория с нея. Хариет не беше ли в бъдещето.

Това, което ми се разминава е, че в бъдещето те имаха много развита технология и опустошение от войната, която Зефир бе върната за да предотврати във време, което трябва да бъде началото на тази война. Обаче ако войната е започнала във викториянските години, кога е сварило човечеството да достигне тези технологии.

# 192
  • София
Аз за Лавиния не мисе вярва по една много проста причина - прекалено явно е, за да е тя. Всеки ще я посочи веднага нея. Уедън не е такъв автор просто. Wink

хмм, не си спомням да съм виждал Хариет в бъдещето, може би приличаше много на онова момиче дето я убиха или на някоя друга.

# 193
Да, същата актриса беше, може би далечна наследничка на Хариет.

С Мери и на мен ми е много нелогично, ако приемем, че тя е била единственият начин за комуникация с Галантито. Дано се окаже, че има и друг.

Може да е избрало да я върне преди началото, поне аз така предположих. Не, всъщност май я върна във Викторианската епоха, защото имаше артефакти от там на кораба, или каквото беше мястото. Но защо ги имаше не е ясно, та ще видим кое е яйцето и кое кокошката в случая.

Какво беше казал Лорда, според мен там имаше нещо също.

Уф, наистина ли най-рано догодина ще продължи? Аз даже и за догодина не намерих потвърждение Sad

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 07:56 от Ули

# 194
  • Русе
Зефир/Амалия каза че войната ще започне скоро. Как точно ще се вихри тази война, но човечеството ще стигне до това ниво в бъдещето. Да не вземат като с Табу да хвърлят едно неразпелтено кълбо от загадки и да го оставят неразплетимо .

Общи условия

Активация на акаунт