Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 575
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Довечера ще го изгледам и ще напиша впечатление Simple Smile

Една новина - CW са имали проект за прикуъл на Стоте, но в крайна сметка той е бил отхвърлен и сериал няма да се заснема.
https://tvline.com/2021/11/05/the-100-prequel-spinoff-cancelled- … KphqMx5IC0aBmw2oo
Идеята за нов сериал в същата вселена все пак още не е напълно изоставена.

# 616
  • София
Ами те го опропастиха 'Стоте' Аз останах много разочарован от последния сезон и от завършека особено.
Сринаха всичко градено.

Тц
Скрит текст:
бяла жена, не знам с каква сексуална ориентация, едва ли ще я дадат повече, не знам Grinning

От новата корейска драма не очаквай обаче кой знае какво, само един епизод е, а и темата наистина е експлоатирана доста, зависи как ще развият историята нататък. Може да се стреснеш малко на моменти, знам че не си падаш много по подобни психо моменти. 😉

# 617
Да, аз съм гледала криминални корейски с лек фантастичен елемент и винаги са с много гадни престъпления - или свързани с търговия на органи, или сексуални, включително държане на хора като затворници в просдължение на десетилетия.
Скрит текст:
Имаше и един, в който богаташи бяха осиновили дете, с цел да вземат сърцето му за истинското си дете (после разни наивни хорица питат защо нелегалното осиновяване не е приемливо, нали детенцето си намирало дом...).
Затова предпочитам историческите им сериали пред съвременните с криминален елемент.
Но все едно, ще му дам шанс Simple Smile

# 618
  • София
Foundation 1.8
The Missing Piece
https://www.imdb.com/title/tt8887542/

УАУ, какъв край! 😮
Втори пореден много добър епизод! И общо трети такъв дотук.
Слагам го наравно с другия ми любим епизод, четвъртия. 🙂
Ще оставя за десерт любимата ми част все така свързана с император Клеон и в частност, Лий Пейс като брат Ден.

Скрит текст:
1) Салвор и Инвиктус.
Познах за Хюго, че е предварителен план (добра работа и на актрисата Леа Харви, защото явно е успяла да заблуди не малко хора с искрената си мъка по загубата) и планът е бил да известят теспинците, старите врагове на анакреонците.
Салвор за малко да се жертва за каузата, но индиректно Фара и Джасента я спасиха. Жалко за Луис обаче.
В крайна сметка кораба направи поредния произволен скок. Кой знае къде са се озовали сега. Дали Салвое ще се озове в сюблимния момент на Терминус? Според мен би трябвало Фара и Джасента да са мъртви, но не и Хардин, защото е менталик (като Гаал) и би трябвало да се спаси. Всичко останало ще е нелогично, освен ако не получим много добро обяснение.

2) Гаал и Хари
Най-накрая се спомена прословутата Втора Фондация! 🙂
Но не се разкри цялата тайна. Къде ще е базирана. Уж на Хеликон засега. Може би там ще се основе, но дали ще бъде там базата??? (аз знам къде е, но тъй като това е един от най-големите туистове в книгите няма да издавам) предстои да видим.
И каква ще е задачата (отново знам, но няма да го напиша дори и в спойлер, за да е интересно и на гледащите и на тепърва четящите) на тази Втора Фондация? Не стана ясно в този 8 епизод.
Гаал искаше отговорите, но не ги получи. Изненадаха ме тук, защото аз очаквах Хари да я сложи начело на тази втора фондация. Въпреки, че планът е бил не тя да е начело, а Рейш.
В крайна сметка, Гаал напусна и зададе курс към родната си планета Синакс, която вече би трябвало да е необитаема (?) или тепърва ще се случи потопа... Курса до нея обаче ще трае 138 години, така че реално я вадят от историята за неопределено време. Значи ли това, че в края на епизод 10 ще има скок от около 140 години напред във времето?
Хмм, а дали Гаал няма да е разказвача, летописеца на историята? Реално нейния герой беше такъв в книгите. Т.е. да не изиграе някаква ключова конкретна роля в някоя криза, но по някакъв начин да задвижва историята или просто да я ''документира'' за идните поколения???

3) Клеон
И така накрая за шедьовъра на сезона дотук! 😎
Тук всичко беше изпипано и целия този сегмент е номер 1 от всички подобни във всички епизоди дотук.
Реално цялата висока оценка се крепи само на тази ниша. На сценария, играта и туиста в края! + изненадващото за мен абдикиране на Гаал (мислех, че ще играе ключова роля, което разбира се все още може и да се случи).

Брат Ден превъртя/излъга системата, хах! 😮
Не е истина, колко добре беше написано всичко и колко скрити послания имаше.
Първо видяхме истинска човечност и загриженост у Клеон и то към един напълно случаен и непознат старец. После видяхме видението и как, като силно вярващ го разказа пред 'Майката, девата и старицата' Последваха поклони, почести, признания и пр. Той победи при това с нокаут! Гледах и не вярвах на очите си, викам, абе какво става тук, не е истина просто, хаха??? 😄 Даже накрая си помислих, че Демерцел ще го предаде и с Халима ще намерят начин как да го прецакат, в името на рухването на Империята. Но не...
Първия шок беше, че Демерцел е получила заповед от Клеон да убие Халима, а голямото уау бе оставено за финала, когато се разбра, че Клеон всъщност не е видял нищо. 😮
След 170 км. преход в пустинята без почивка, вода и храна ; без защитната си аура ; без имперските наноботи в кръвта си (и с директивата, ако застанеш на едно коляно, значи отправящ зов за помощ ; но ако застанеш на две колена значи си рухнал/предал се и край на играта), да стигнеш края (Рим) и да не видиш (Папата)...

Та сле всичко тези мъки, да се потопиш в бленуваната вода и да не видиш нищо е наистина нещо брутално. Чак съжалих горкия Клеончо.
‘’На никого не бих пожелал такава пустота’’ - думите на Демерцел към него след като сама за себе си разбра, че той е излъгал. Всъщност той разказа една стара легенда и дефакто нейното видение преди 11 хил. години. А това не беше ли и подсказка, че тя е свързала ''трите проявления на Император Клеон'' с мита за цветето/стеблото на родовия корен или - три елемента, произлезли от един (тримата братя Клеон ; триадата богини)

Дааааам, ами обречен е императора. Колкото и да е куче и да се бори докрай за себе си, Империята и за наследството си, то дълбоко в душата си вече знае, че гибелта на всичко това е предначертана и неминуема...
И според мен Демерцел лично ще го предаде, защото ще си спомни думите на умиращата Халима (така и не я видяхме да умира истински, но за мен тя е на 100% мъртва, защото изигра своята роля, а именно да отвори очите на Демерцел, че има душа).

Извън всичко това и тук останах изненадан. Колко по различно е от книгите. Обаче те пак могат да се върнат там, но по съвсем друг път. Защото тук Демерцел не е някакъв кукловод в сянка, в смисъл не играе някаква игра, тя наистина буквално служи на Империята. Но няма да е завинаги според мен и тепърва може да се превърне в това, в което е в книгите, но по друг, по-различен начин. А и е логично, защото никъде в сериала не е ставало въпрос за Трите закона на роботиката. По-смилаемо ще е за масата зрители ако тя претърпи някаква трансформация в хода на сериала. В крайна сметка именно душата или самосъзнанието е разликата между обикновения робот и изкуствения интелект!
-
8.5

# 619
  • Sofia
В по старите теми имаше списък със сериалите, които са приключили, не намирам списъка

# 620
Всъщност, списъците със сериалите са преписани (със съкращентия) от общата тема на сериалите - има ги на първа страница: https://www.bg-mamma.com/?topic=1375731
Тук трябва да са описани по-подробно.

# 621
  • Sofia
Всъщност търся и забравих как се казва един сериал. Разказваше се за град в който всички за някакви върколаци, вампири и др. и имаше полицак който го назначиха там. Мислех, е е Еврика, но не е. Не е и Хейвън.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 11:58 от Ani Ka

# 622
  • Разпиляна във въображението
Продължих да гледам "Фондацията", но взех решение, че това е съвсем различен сериал от книгите. Не се впрягам, не търся прилики, нищо. Липсва ми фантастиката.

# 623
Всъщност търся и забравих как се казва един сериал. Разказваше се за град в който всички за някакви върколаци, вампири и др. и имаше полицак който го назначиха там. Мислех, е е Еврика, но не е. Не е и Хейвън.
Да не е "Уйнона Ърп"? Там имаше нещо такова.

Изгледах "Доктор брейн" - малко скучноват първи епизод, но предполагам, че следващите ще са по-интересни. Ще продължа да гледам, заради мистерията.

# 624
  • Sofia

Изгледах "Доктор брейн" - малко скучноват първи епизод, но предполагам, че следващите ще са по-интересни. Ще продължа да гледам, заради мистерията.
Не е Уинона Ърп, беше едно име на Града

# 625

Готъм май е подобен.

# 626

town vampires werewolves police officer

# 627
  • Sofia

town vampires werewolves police officer
Това е мерси

# 628
И на мен ми хареса новия епизод на Фондацията. Мъча отново книгите. За мен Азимов е гениален в по-кратките творби. Не ме грабват книгите за Фондацията. Прекалено отвлечени са. Сериала е добре балансиран. Има от всичко.

# 629
Признавам си без бой, че на Азимов съм чела само Аз, роботът.
Фондацията мое време, когато ядях научната фантастика с кориците, не беше още издадена. После заминах за Германия и не бях следила книжния пазар.
Загледах се в 1.1. Всички плюсояе, ооисани от Диаволо, ми харесаха. Зарибих се веднага и дори не ме подразни подмяната на героите.
Детайлно изпипано. Впечатляващ Лий Пейс. Другите Аз му дишаха прахта.
Нямам търпение да продължа утре с гледането.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 10:55 от Вечерница

Общи условия

Активация на акаунт