Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 570
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Една тъжна новина - на 85 години е починал актьорът Дийн Стокуел, известен на феновете на фантастиката с участието си в сериалите "Квантов скок" и "Бойна звезда Галактика".
https://deadline.com/2021/11/dean-stockwell-dead-quantum-leap-star-1234870413/

# 631
Само да не ме бият модераторите, че двата последни поста са мои.
Изгледах излезналите епизоди (д0 8 вкл) на Фондацията.
Отнесена съм от вихъра просто. Абсолютно зрелище за окото.
Много качествена научна фантастика и фентъзи едновременно.
Костюми, декори, ефекти, актьорска игра, музика - дори интрото те отвява.
Няма да коментирам прилики и разлики с книгите - казах си, че не съм ги чела. Но часовете, прекарани в гледането на епизодите, си заслужаваха чакането.

# 632
Не са поредни Simple Smile

Още една новина, този път забавна - Пол Ръд е най-секси мъжът на Пийпъл за 2021г. Simple Smile
За мен той е най-добре изглеждащият актьор от Марвелските филми, след Робърт Дауни джуниър, така че изборът ми допада. Да, харесвам Пол Ръд повече от Крис Хемсуърт и Том Хидълстън Simple Smile

Скоро ще го гледаме в новия Ловци на духове.

Самият той е заявил, че ще си отпечата титлата на визитки Joy

# 633
Не знам, на мен ми е твърде обикновен. Ако се разминем по улицата няма и да го забележа. Но какво ли разбирам аз от секси мъже Simple Smile

# 634
На мен Крис Евънс ми изглежда така - ако не беше с хубава фигура, въобще не би правил впечатление (много обикновена физиономия).
А също и Тимоти Шаламе (Пол от Дюн) - като го погледна виждам само намусен тийнейджър (въпреки че той сигурно не е тийн). Въобще не виждам харизма и другите неща, които се споменават в ревютата.

# 635
  • Разпиляна във въображението
Пол Ръд си го спомням още от "Баровки"

# 636
Още когато го гледах в Приятели мислех, че изглежда супер. И е абсолютно нереалистично да е влюбен в Лиса Кудроу, която не изглежда добре нито като Либи, нито като себе си.
П.п. Фиби - толкова не я харесвам, че не й помня името.

# 637
  • България
И тримата стават като за мен - Тимъти Шаламе, Крис Евънс, Пол Ръд. Grinning
И като споменахме първия, за Дюн II виждам само тези актьори.

Надявам се продължението да види бял свят, а и да е в духа на първа част - без много модерни залитания.

# 638
Нали скоро обявиха, че ще го има - още не са кастнали останалите актьори Simple Smile

# 639
Не гледам Марвелските поредици, но Пол Ръд най-накрая гледам е възмъжал. Smiley

# 640
  • България
Нали скоро обявиха, че ще го има - още не са кастнали останалите актьори Simple Smile
Докато не види бял свят, все има риск. Grinning

# 641
  • София
Пиксар и Марвъл бяха на ниво.
Отново само от ЛукасФилм се изложиха. За 1234 път. Мдам, Катлийн Кенеди чеп за зеле не става!
Пореден шамар за феновете на Стар Уорс. Но рибата се вмирисва от главата.

И така извън Стар Уорс за който си има тема и извън Пиксар, защото тук не му е мястото ето какво имаме за Марвъл в денят на Дисни+, 11.11.

Всички бъдещи проекти на Марвъл:
Disney Plus Day: Every Marvel Announcement

Marvel Studios Legends | Hawkeye 🙂

Marvel Studios' SHE-HULK (2022) FIRST LOOK TRAILER

Marvel Studios' Moon Knight (2022) FIRST LOOK TRAILER

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 03:52 от Diavolo

# 642
Не знам защо, но си пуснах Шанг Чи - след само около 20 минути вече знам защо е забранен в Китай (а сигурно ще излязат още много причини) - имаме китайско имигрантско семейство, което разговаря помежду си на китайски, но си казват неща като "Не забравяй, че вече сме американци". Главният герой избира да бъде слуга (работи на паркинг в хотел), но това го кефи, защото е във "великата" Америка.
И защо актьорът изглежда така, когато персонажът му има красиви родители?!

Освен това, пандемията нещо ме е увредила - виждам тази сцена в началото и си задавам въпроса откъде да си купя такава маска:

# 643
На мен пък не ми харесва маската, пò бих взела на Скорпиона или Съб Зиро Joy

# 644
  • София
Foundation 1.9
The First Crisis
https://www.imdb.com/title/tt8887572/

Продължава добрата тенденция от добри епизоди. Като цяло много добра градация на качеството на епизодите през сезона. Давам му малко по-слаба оценка от предните епизоди, защото беше предвидим най-вече на Терминус. И защото имаше ненужни клишета, които спокойно можеха да избегнат. Такива явно очаквани реакции на определени герои не стоят реалистично за търсеното изключително високо ниво във всеки един аспект. Визирам основно Терминус и ситуациите около Фара (но не само), нейното оцеляване през хиперскока и последвалите сцени извадени като от наръчника на всеки начинаещ сценарист и режисьор...
Също така брат Зора определено вече мога да кажа, че не се справя. Слаб е актьора, досадна беше цялата тази ''любовна'' линия. И защо го няма брат Ден? Абсолютната звезда на този първи сезон бих казал. Няма ли го него все едно не сме гледали Фондацията, хаха. Докъде го докарахме. Не са търсели точно този ефект според мен, но това е бруталната истина за сезона.

И така,
страхотно начало на епизода и какъв край отново, хах! Велик клифхенгър! 😉

Скрит текст:
Много силно интро! Високата ми оценка се състои основно от първите 2, 3 минути, последния кадър в епизода и двойното прецакване в сектор 33 на Трантор!
И така, страхотен урок по история в началото! Да, знаем, историята се пише от победителите. Но и човечеството не се учи от грешките си. И ето го модела по който бъдещето може да се прогнозира от постъпките в миналото...
Чухме и великата фраза на Салвор от книгите,
Насилието е последното убежище на невежите!
малко фенсървис, евала! 😎

Добре го измислиха и с това как Луис се жертва, но така и не обясниха как оцеляха двамата анакреонците на кораба или поне аз не видях как. Възможно ли е да е било защото бяха в безсъзнание? Сигурно това е обяснението, но не ми стои убедително. Салвор е ясна. Менталик или там каквото са измислили в сериала (с тези способности да се гледа в бъдещето (Гаал) и в миналото (Салвор) ).

Страхотен момент в епизода беше когато брат Здрач даде явна подсказка на брат Зора, че знае, че е далтонист и генетична издънка. Това стана ясно със заигравката с цветовете с които беше рисувал брат Здрач. Беше брутално. Преди да си сложи устройството видя само три птици, а те бяха шест и се издаде, хвана се, хехе. Малкия се напика от страх и хукна да бяга при фустата. Кога пък се влюби така силно, че беше готов да изостави всичко и всички и то при положение, че са му промивали мозъка с години. Доста нереалистично. Това че се измъкна толкова лесно беше доста съмнително и нереалистично (за нивото на такъв сериал), но се разбра по-късно, че е част от плана на брат Здрач и така всичко е наред.
Усещах аз, че има нещо гнило в Дания в Азура. И все пак, признавам си, че ме изненадаха с това, че му устроиха клопка и тези се оказаха бунтовници. Готвили са този план с години и явно някой високо поставен в Имперския двор работи срещу династията на Клеон, за да са се сдобили с неговото ДНК. Кой ли? Демерцел??? Да, ако това беше в първите епизоди, но след всичко видяното за нея, ако тя предаде Империята ще стане след действията на брат Ден при луминистите, а не да е готвила тайна революция зад гърба им с години. А може и никога да не разберем. Просто са се сдобили с материала за удобство на историята и толкоз. Не е проблем в интерес на истината... А всъщност не може ли този тайнствен помагач на съпротивата да е Джерил от епизод 1? Хмм, защо не? Известен актьор, силно начало за него в сериала и после изчезна, ей така...
Очаквах обаче, че брат Здрач го следи и че иска да види докъде ще стигне преди да го залови и него и градинарката. Така и стана.
Целия този сегмент им се получи. Доволен съм от развитието и туистовете.

И стигаме до края. Прескачам всички безсмислени разговори и клишета и минавам на финала. Салвор отвори трезора след като видя в миналото как Гаал отворя, ‘Първичния блясък’ (фигурката в която са скрити математическите уравнения на Хари относно психоисторията и бъдещите прогнози)

Както е в книгите:
Салвор потърси и намери политически угоден изход от кризата, а на самия финал, от трезора се появи не кой да е, а самият Хари Селдън! 🙂
-
8.0 / 8.5

промо, последен 10-ти епизод (не е класическо промо, защото включва и показвани вече кадри)

Общи условия

Активация на акаунт