Любители на Котки - Тема 158

• 34 548
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • на брега на морето
2 месеца по-късно на второто водене съжалих триста пъти, получи някакъв пристъп в колата, зина с отворена уста без да мърда, изкарах си акъла.
Ей така и Рафаела реагира последния път, когато я водихме на вет. Пусна и лиги, много се бях уплашила.

И аз питам за Том. Трябва вече да са у дома.

# 136
  • София
Ох, току що ми звънна ветеринарят, че всичко е наред. Тръгвам сега да го прибирам. Притеснила се бях много, че обеща да ми звънне след операцията. Той звънял 2 пъти, ама телефона ми давал, че е изключен Rage

# 137
miamim, ако Слатина ти е удобно като място, в Джулайвет кастрираха Кирчо на 7-8 месеца и изобщо не са се налагали за възрастта. Там кастрирах и Боги. Доволна останах и от отношението, и от работата им.

Не я препоръчвам. Нефелно отношение. Не правят изследвания преди кастрация, което не е ок.

# 138
Питай го за всичко сега.
Вкъщи на тъмничко и топличко, без храничка, питай вода кога да дадеш, нали ще има сега някой с него?
Че някои повръщат и се изпускат, нормално е, важното е да не скача, но той сега ще е още под упойка.

# 139
  • София
miamim, ако Слатина ти е удобно като място, в Джулайвет кастрираха Кирчо на 7-8 месеца и изобщо не са се налагали за възрастта. Там кастрирах и Боги. Доволна останах и от отношението, и от работата им.

Не я препоръчвам. Нефелно отношение. Не правят изследвания преди кастрация, което не е ок.

Стига де! На нас ни е най-близката клиника и смятам там да кастрираме Рони живот и здраве като му дойде времето. Досега впечатленията са ми отлични откъм отношение към стопаните и животните, но сме ходили само за ваксини и обезпаразитяване. Те също препоръчаха ако можем да изчакаме до към годинката.

# 140

Вижте какви бебишори има съседа, майката само дето не ме издра докато ги снимам.
Как ми напомни за майката на нашите. И тя беше бяло-черна, сповече бяло, и роди 5 котенца, всичките черно/сиво-бели, прелест. Едното почина скоро след раждането, но другите все още ни радват.

Това е от днес, чудят се как да се вредят за почистване при котарака, само се разместваха почистваните субекти:

А това като по-малки:

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 18:18 от кукумицинка

# 141
  • София
Оххх, не си го представях така Sob
Мястото ми изглежда ужасно. Не е много адекватен.
Каза ми докторът за храната и водата. Ако започнел да се ближе, да отидем да вземем яка.
Приятел с кастриран мъжки котарак ми каза - до вечерта ще е топ котаракът. Не виждам как точно ще стане.
Обезболен е за 24 часа, после каза (докторът), че е възможно да го боли Scream
Май започнах да съжалявам, пиша и рева. Толкова пък щяхме да го изтърпим. Предполагам не вият целогодишно SobSobSob

Бебетата са прекрасни Heart

Едит - предполагам, че е по-добре тези дни да му давам само мокра храна? Докторът нищо не сподели за вида. А и аз днес съм толкова неадекватна, че няма на къде повече. Пропуснах да го питам.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 19:09 от miamim

# 142
Целогодишно вие, не са като женските.
И напротив, направи най-доброто за него, днес не, но от утре ще започне да се освестява, при всяко е различно, Ушко не можеше да ходи и си преплиташе 'краката', падна даже настрани няколко пъти, но ни казаха, че е нормално.
Сложи му постелка, че е възможно да се изпусне.

# 143
Моята мома, като я кастрираха, ми я върнаха с яка. Гушках си я 24 часа(направихме доста силна връзка, само в мен се успокояваше и не мънкаше, спеше спокойно) , като бебче си я носих в ръцете ми,след това три дена ходеше зашеметена. Яката я махнах, чак след две седмици, защото много посягаше към коремчето и накрая с нокти си махна превръзката.

# 144
Давай му мокра храна, но започни захранване, по-малко храничка често първия ден, на нас ни казаха отначало така, за да не претоварим стомахчето, Ушко доколкото си спомням искаше да яде още като си го прибрахме, но той си е такъв, водичка му дадохме през нощта, но отказа, на сутринта и яде и до тоалетна ходи, обичайните неща.
Той не се изпусна нито един път, внимавай да не докопа храна, че заради упойката може да се задави и да стане лошо, с водата е същото положение.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 19:29 от Ивекс

# 145
  • София
Дадох му 2 чаени лъжички пастет. Хапва. Вода ще му сложа съвсем малко за през нощта.
Единственото хубаво в цялата ситуация е, че предстоят събота и неделя и ще мога да дежуря и през нощта. Неотлъчно стоим до него.
Иначе не залита, даже подтичва като му носих храната. Изправя се на задни крака. Просто ми се вижда малко .....  неадекватен, странно си върти главата, се оглежда нещо.

# 146
Не се притеснявай, утре ще е добре, все пак е интервенция.
Сега ще спи и ще му мине като на котенце. Пази го само да не скача, мястото изглежда ужасно, знам.... И това ще мине.
Нормално е, щъкат те, след малко ще заспи. Ушатото спа цяла нощ непробудно, единствената ни без концерти.Joy

# 147
Пури ни го върнаха все още упоен и голям стрес изживяхме, защото и нямахме никакъв опит с кастрацията до тогава. Беше от следобед до късно вечерта в несвяст. С едни облещени немигащи очи, неподвижен, с часове. След това се беше освестил колкото да стане да повърне няколко пъти извън мястото, на което е легнал, малко се пораздвижи, ама докато си легна, изглеждаше омаломощен. На следващата сутрин, като станах, нищо му нямаше, беснееше, и явно беше много гладен.

След това винаги са ни давали котките след кастрацията в съзнание, и мъжки, и женски, и никога не съм виждала пак подобно нещо.

# 148
Дадох му 2 чаени лъжички пастет. Хапва. Вода ще му сложа съвсем малко за през нощта.
Единственото хубаво в цялата ситуация е, че предстоят събота и неделя и ще мога да дежуря и през нощта. Неотлъчно стоим до него.
Иначе не залита, даже подтичва като му носих храната. Изправя се на задни крака. Просто ми се вижда малко .....  неадекватен, странно си върти главата, се оглежда нещо.
Успокой се, така е след упойка. Всяка котка реагира по различен начин на упойката. Едни буйстват след това, други са като пияни няколко дни. Най-важното поне тази нощ е да внимаваш да не се качи някъде и да падне.
Може би дори е добре да изкара времето, в което спите, в клетка, за да не пострада.
След няколко дни ще забрави за операцията и ще е старото коте.

# 149
Близо до работата ми се засели едно чудно хубаво котараче. Изглежда е било домашно до скоро. Миличкото така търси човешко внимание. Храня го, галя го (до колкото ми позволяват условията), сложих му на вратлето капки за обезпаразитяване и мисля да го водя при нашия вет за кастрация. Но той няма стационар. Моите писани ги вземах в края на работния ден на клиникатс. И започвам да се притеснявам до колко би било разумно... Sad

Общи условия

Активация на акаунт