Любители на Котки - Тема 158

• 34 553
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Вземи го в края на работния ден след кастрацията, и го дръж в затворена котешка клетка, застелена с еднократно чаршафче, с бутилки топла вода, които подменяш. Той няма да яде и да пие вода след кастрацията, че да трябва да излиза от клетката. На сутринта ще го освободиш от клетката. Клетката ще го предпази да се самонарани, а също така и някоя от твоите котки да не прояви агресия, тъй като не го познават. На стационара също ги държат в клетки.

# 151
  • Пазарджик/Лондон
Изписали сте 11 страници ние докато намерим време да си платим данъка:).

# 152
Вземи го в края на работния ден след кастрацията, и го дръж в затворена котешка клетка, застелена с еднократно чаршафче, с бутилки топла вода, които подменяш. Той няма да яде и да пие вода след кастрацията, че да трябва да излиза от клетката. На сутринта ще го освободиш от клетката. Клетката ще го предпази да се самонарани, а също така и някоя от твоите котки да не прояви агресия, тъй като не го познават. На стационара също ги държат в клетки.
Една нощ дали ще е достатъчна? Уж за котарачетата кастрацията е нищо работа, но като чета последните постове, не е така. Момченцето живее на улицата и понеже явно е прясноизхвърлен, повече на тавана на една барачка за натурийки в двора. От там скача на двора и пак със скок се качва в укритието си. Sob

# 153
Според мен ще е достатъчна една нощ дори и за женските. Ние никога не сме ги оставяли на стационар след кастрация и само тогава беше толкова зле положението. Според мен ни го дадоха веднага след като беше кастриран. После разбрах, че имало някакви инжекции, които им бият за по-лесно възстановяване от упойката.

# 154
Скрит текст:
Дадох му 2 чаени лъжички пастет. Хапва. Вода ще му сложа съвсем малко за през нощта.
Единственото хубаво в цялата ситуация е, че предстоят събота и неделя и ще мога да дежуря и през нощта. Неотлъчно стоим до него.
Иначе не залита, даже подтичва като му носих храната. Изправя се на задни крака. Просто ми се вижда малко .....  неадекватен, странно си върти главата, се оглежда нещо.
От упойката залита, утре ще му мине.

Защо да не се храни след кастрация!
Чочко щом се прибра, малко се поосвести /беше много изплашен/, залитайки, отиде да яде /цял пауч изяде, за първи и последен път/.
Вет. му беше сложил обезболяващо и антибиотик. Никакви яки, клетки и др. не са ми препоръчвали.

# 155
А как искам да го взема вкъщи! Как ми се иска! Толкова е миличък! Така ме гледа с едни жълти очички! Снощи се качи с мен в кооперацията. Влезе в офиса. Пообиколи. После ми се скъса сърцето, че го извиках навън и затворих зад опашчицата му вратата... Sob

# 156
  • Между гори и планини
Споко бе 😊 Едната ми котка се на@ка в клетката на път за вкъщи от кастрация, други пишкат. Замаяни са, изтърват се. Само Чери и Точка залитайки си отидоха в тоалета,  после спаха. Като им просветна започнаха да ядат. Утре ще е пушка! Моите се ближеха  , но яка не съм слагала. Биби и Памук кастрирахме заедно, бяха омазани здраво в зелено лекарство. А Точка беше с толкова мини операция,  че се виждаше, само ако знаеш, че я има.

# 157
Близо до работата ми се засели едно чудно хубаво котараче. Изглежда е било домашно до скоро. Миличкото така търси човешко внимание. Храня го, галя го (до колкото ми позволяват условията), сложих му на вратлето капки за обезпаразитяване и мисля да го водя при нашия вет за кастрация. Но той няма стационар. Моите писани ги вземах в края на работния ден на клиникатс. И започвам да се притеснявам до колко би било разумно... Sad

Заведи го в клиника със стационар.
Чудила съм се как уличните кучета и котета ги кастрират от Общината и после ги пускат. Как, кога ги пускат...мислила съм си и ми е странно, но ще е опасно да бъде върнат на улицата, веднага след кастрация. Няколко дни след, но не и веднага...

# 158
  • Варна
На каква възраст е подходящо да се вземе коте, за да не се травмира?

# 159
След 2-месечно. Трябва да яде самостоятелно. А, ако се вземе след 3 месеца, ще е научило и малко бойни изкуства от майка си.

# 160
  • Варна
Благодаря!😸

# 161
  • Варна
Оф, и аз се влюбих в едно улично коте, което цъфна наскоро в квартала. По принцип всяка котка ме умилява и ми се ще да я прибера, храним сигурно 10, обаче това някак ми бръкна в душата, все го мисля. Хипер дружелюбно, не се пази изобщо от никого. Точно до един зоомагазин е паркирано, има и плод-зеленчук в съседство и хората там го хранят, сипват му вода. Бяха му сложили в една закътана ниша парче картон, застлано с някакъв плат и то милото само на него седеше. Вчера му занесох кашон, наместих постелката вътре, то веднага се намърда Laughing  Следобед като се прибираме с малкия спеше на кравай вътре. Храним го, галим го, то се размазва от кеф. Сладур абсолютен, вечер се наместваме с Кетя в леглото на топло, а аз го мисля това пухче къде спи самичко навън. В непосредствена близост има няколко котешки компании, които са дружелюбни към новодошли, но не съм го виждала все още да общува с тях, общо взето не се отдалечава от кашона си. Та тъй... Ето го и него:

Ето и моите тиквички на припек вчера сутринта:

# 162
  • София
Grinning detelistna.4etirilinka, вярно нямаш време май и не можеш да ме разбереш. Да, знам, че най-добре да се кастрира ПРЕДИ първото разгонване, чудех се къде е чела потребителката, че трябва след.

Ахааа, ясно🤔. Извинявай. Наистина време нямам, но си имам и малко ядове, та съм леко ексцентър. А иначе какви ли не безоснователни твърдения се носят из нета.

Искам да кажа на всички мами, които бавят кастрацията на писаните си от жал: НЕ ПРАВИТЕ ДОБРО НА КОТКАТА ТАКА! Всъщност, в шестия месец котката ви вече е с напълно развита полова систвма, и всички полови хормони се изливат с пълна сила в младото й телце. А още повече, ако изтървете момента и допуснете разгонване/ния... И изведнъж следва кастрация. Пълен стоп на хормоните. Та това си е изкуствено предизвикан климактериум! Всички знаем колко е тежък за жената този период, а какво остава изведнъж да спрат всички хормони! Не мисля, че това е добре за котката. Моето мнение е, че е добре да бъдат кастрирани в четвъртия месец, когато всичко е в началото, и спирането на хормоните няма да е толкова драматично за организма. Всъщност, ветовете правят кастрации и на три месеца. Освен това, колкото по-млада е котичка, толкова по-бързо заздравява всичко.
Надявам се, че съм променила схващанията ви, мами. Разбирате ме, че се водя от желанието да спестя евентуални мъки на нашите прекрасни животинки, които всички обичаме, както си обичаме двукраките деца.

# 163
Скрит текст:
Оф, и аз се влюбих в едно улично коте, което цъфна наскоро в квартала. По принцип всяка котка ме умилява и ми се ще да я прибера, храним сигурно 10, обаче това някак ми бръкна в душата, все го мисля. Хипер дружелюбно, не се пази изобщо от никого. Точно до един зоомагазин е паркирано, има и плод-зеленчук в съседство и хората там го хранят, сипват му вода. Бяха му сложили в една закътана ниша парче картон, застлано с някакъв плат и то милото само на него седеше. Вчера му занесох кашон, наместих постелката вътре, то веднага се намърда Laughing  Следобед като се прибираме с малкия спеше на кравай вътре. Храним го, галим го, то се размазва от кеф. Сладур абсолютен, вечер се наместваме с Кетя в леглото на топло, а аз го мисля това пухче къде спи самичко навън. В непосредствена близост има няколко котешки компании, които са дружелюбни към новодошли, но не съм го виждала все още да общува с тях, общо взето не се отдалечава от кашона си. Та тъй... Ето го и него:
Месечинка виторога, значи ме разбираш напълно. Аз нямам достъп до двора. Не ми дават ключ, защото съм гадна, мръсна коткарка и го цапам. Не мога да му сложа постелка, не мога да му занеса нищо. Sob
Викам го от прозореца и той се измъква от барачката и идва под терасата. (Ако могат и прозореца ще ми заварят, ама добре, че не могат.) Храня го заедно с майчицата на едната ми спасена от същия двор писанка, с котанката на едната от собственичките в сградата и с една друга млада и много красива Дундичка на улицата. Е, и което друго котаче от махалата дойде и се присъедини към тази групичка.

# 164
  • Варна
О, да, разбирам те. Душици чистосърдечни са котките, да можеше да няма ни една бездомна. Или поне хората да бяха по-добри, да няма толкова опасности навън.

Общи условия

Активация на акаунт