Любители на Котки - Тема 158

• 34 600
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • Велико Търново
Здравейте отново! Другата седмица ще взимаме вече нашият котаранчо 🙂стана на 2 месеца и половина. Понастоящем използвал силиконова постелка за тоалетна, и мисля да взема същата, на първо време, докато свикне, а и да му е познато. После, може да сменя със соева постелка.
По отношение на храната, препоръчайте ми паучове, още е на мека храна, каза стопанката. И, колко пъти дневно да му давам?

# 481
  • София
Бисквитка, само проверете точната марка силиконова постелка, която ползва в момента, защото ние навремето просто грабнахме един пакет и за два дни котето си разрани лапичките от риене. Бяха някакви остри силиконови гранули. И малко по-нататък сменете с друг вид, да.
За храната - всичко, което се продава в супермаркетите не става. Вижте с какво се храни в момента. В зоомагазините има голям избор качествени храни.

# 482
  • Велики Преслав
Може ли някой, който си е научил котката да ходи до човешката тоалетна, да ми обясни как го направи. Ние пробвахме, ама си иска тоалетната на пода.

# 483
  • Велико Търново
Red, ще го имам предвид за тоалетната - по снимки виждам, че пише Active cat, cristal cat  litter, 3,8- 6,00 лв струва пакета ,а храната, доколкото ми пратиха снимки, е точно от супермаркета - Уискас паучове, не знам дали е качествена...

# 484
  • София
В никакъв случай Уискас. Това е много лоша и некачествена храна. Не знам какво да ти препоръчам за паучове, че не сме минавали през такъв период.
Темата с видовете храни е безкрайна. Ще потърся да ти пусна информация.

# 485
  • Между гори и планини

Как хубаво се спи на мека тревичка и под сянката на жасмина.

# 486
  • София
Може ли някой, който си е научил котката да ходи до човешката тоалетна, да ми обясни как го направи. Ние пробвахме, ама си иска тоалетната на пода.
Има отделна тема за приучването към котешка тоалетна и наскоро една от собственичките, която пише и тук се похвали, че е успяла.
Аз си поръчах от алиекспрес кит за приучване на котето на човешката тоалетна, но се отказах.
Днес заведох Страх на първичен преглед в клиника Нова в Младост 4. Предупредих лекарката, но въпреки това я одраска, та след това се дизенфекцира и превръзва. Всичко му е наред, другият четвъртък има записан отново час за кастрация. Лекарката каза, че не е задължително да пускам кръвни, обаждат се веднага след кастрацията, мога да си го взема като се повъзстанови от упойката веднага, не дават профилактично АБ. Разбрахме се да комбинираме и поставяне на чип заедно с кастрацията.
При меренето на кантарчето го изкарах към 4кг, обясних че няма как да е така. Оказа се разместено кантарчето и при втори опит си излезе очакваните 5,1 кг Simple Smile Не е дебел категорично, защото е по-дълъг, но се надявам да не се ошишкави след кастрацията. Все пак ще е на село лятото и ще се движи повече, което надявам се ще компенсира нещата.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 13:17 от Aila

# 487
  • Велики Преслав
Летеца, днес вече играе и се почиства.

# 488
Аз съм против ползването на човешка тоалетна от котки, но ако все пак искаш да ги приучиш, го направи след кастрирането и период на успокояване след това и освобождаване от стреса, защото това е далеч по-приоритетно, а подобно приучване е доста  стресиращо за котките. А и се съмнявам да успееш да накараш разгонен маркиращ навсякъде котарак, да ползва човешка тоалетна.

# 489
  • Между гори и планини
Летящият холандец - Ерик от операта 🤣 Ето ти още едно име!
Много сладък.

# 490
Здравейте отново! Другата седмица ще взимаме вече нашият котаранчо 🙂стана на 2 месеца и половина. Понастоящем използвал силиконова постелка за тоалетна, и мисля да взема същата, на първо време, докато свикне, а и да му е познато. После, може да сменя със соева постелка.
По отношение на храната, препоръчайте ми паучове, още е на мека храна, каза стопанката. И, колко пъти дневно да му давам?

Паучове, на които пише kitten, всички са под формата на пастетче. На мен ми харесват тези на Mac's и Tundra, а и Stuzzy Bio.
 Пробвали сме Nuevo - не са ок, според мен и според Плъх, също и Pipper (не съм сигурна, че се пише така, в бяла опаковка е, с бяла котка и сьомгичка) - на мен ми хареса, на Плъх - не.
Може да му взимаш и Schesir - те са ситнички парченца филе от риби. Има и пасти за подрастващи котета, с мултивитамини и калций.

# 491
Аз харесах за парашутиста името Живко. Simple Smile

# 492
  • София
Аз харесах за парашутиста името Живко. Simple Smile
Тъкмо и имен ден ще си има. Днес видях, че поздравяват Живко и Живка. Simple Smile

# 493
  • Бургас
Хора(утре,днес на практика),ще имам котенце
Исках голяма котка с изграден характер,мила,мъркаща,месеща и гальовна.Все не успявам да пиша навреме,а са по-рядко такива обяви.
Обаче харесах едно мъничко,казаха ми,че е много кротичко, много мило и добричко.
Дано...аз съм влюбена,дано и той се влюби.
Досега е ял Феликс,това му взех и събота и неделя това ще яде...
Уискас взех,но...явно не е това храната за него.То е мъничко,ще проуча горе написаните храни.
Няма да мога да го обезпаразитя още в събота,нали няма да е проблем?
В понеделник отиваме...
Ваксина да му бият ли,какво ще кажете?
Нали котките не поглъщат дребни предмети?Бижу,стотинки...всичко съм прибрала,ама...
Имах една лошотия навремето,нищо не съм ѝ давала за обезпаразитяване,къпах я веднъж с шампоан против бълхи.Веднъж,защото се би геройски.
Нали няма как да се натрови от тази паста за обезпаразитяване и капката зад вратлето?
Купих даже драскалка,дано я хареса...
Дано имам късмет...

# 494
  • на брега на морето
Котките поглъщат дребни предмети.
Феликс и Уискас са боклуци.
Ох, да ти имам въпросите, сладка си Simple Smile Мисля, че за капки зад вратлето котето е малко, но момичетата ще ти отговорят. На моите котки, когато бяха бебета ветовете са давали таблетки за вътрешно обезпаратизяване.
Пожелавам ти големи радости с котето, дано да е мъркаво, т.е. да мърка много. Heart

Василев, само си помисли какво се прави в човешката тоалетна. Представи си, че някой човек има проблеми със стомаха заради някакви бактерии в червата или мехура. Че тоалетната се почиства със силни препарати, които не знаеш колко добре са отмити. Риск отвсякъде. Че и котката ще си оближе лапите след посещение. Дори и да клечи на дъската или на порцелана инстниктът ще я накара да "рови" преди и след нуждата й.

Общи условия

Активация на акаунт