Махане на памперс и биберон - 4

• 3 859
  • 70
  •   1
Отговори
# 1
Здравейте!

Да питам за съвет. Момченце на 2 г. 3 м. От доста време слагам на гърне, стои, пишка, ака. За акането дори много пъти си казва. Сега от понеделник вече реших да махам окончателно памперса. Първите дни имаше напишкване в гащите, нормално. Сега вече напишкването е под формата на малко петънце, при което или казва "акам", "аз намокрих..." или не казва нищо и аз забелязвам. Слагам го на гърнето и довършва работата, тоест успява да стиска. Но да си каже сам и да седне навреме - тц.
Как да процедирам от тук нататък? Някакви съвети/хитрости?

# 2
  • до най-прекрасния мъж
Продължавате напред, като обяснявате, че трябва да каже преди да се намокри. С времето ще започне да осъзнава как работи тялото му и тези изпускания ще намалеят и спрат.

# 3
На мен вчера ми преля чашата. 45 дена след като махнах памперса (освен за обеден и нощен сън), продължава да има ако и пиш в гащите. Заканих се, че ще му върна на 100% памперса и само това, че сме на море ме спира да го направя наистина. Приберем ли се обаче, махам гащите и връщам памперс за 2-3 седмици. Като си каже, веднага отивам да с него в банята да си свърши нуждите, не подканям да се изпишка в памперса. Обаче в идните седмици гащи няма да види. Като почне да си казва - тогава. Наистина не разбирам защо ту си казва, ту не. А да ака в гърнето сяда, но след кратко става с "боли, боли", а не е запечен да кажеш...

# 4
  • до най-прекрасния мъж
Така ще се обърка още повече. Настоявай си за гащите, ще започне да казва. 45 дни са малко. При нас горе-долу след толкова започна да казва, но вече трети месец е без дневен памперс и отново се случва да се начишка или наака. Макар и вече да е доста рядко, особено акото. Но за чиш, особено ако се заиграе, сравнително често забравя. Не говоря за леко намокрени гащи, а за тотално начишкване. Имала съм и цяла седмица без нито един сериозен инцидент (леко да пусне чиш не го броя), имала съм и по три чифта напикани гащи за един следобед. Ще свикнат, само трябва да се говори и да не се връща памперса.

# 5
Ох, не знам. Не съм очаквала, че ще отнеме толкова време и почвам да се ядосвам вече. Нека е с памперс, ама пак да си казва. С каката така го махнах. Има пиш, има ако - сваляме памперс-гащите, върши си работата и вдигаме памперса. Тук не знам защо го пришпорих да е от раз. Може би, за да му е по-комфортно с гащи. А и октомври почва градина. Исках да е без памперс...

# 6
  • до най-прекрасния мъж
И аз пробвах така 10 дни, но не сработи. Исках да ползваме памперса като гащи и после лесно да ги заменим, но уви. Търпя, пера и накрая свикна да казва. Но постоянно говоря, подканям, водя до тоалетната. Моята е на почти 2.9 вече, от 2.6 е без памперс. Иска си време, при все че тя си говори добре вече и може да каже.

# 7
  • Countryside
Барбалена, и според мен не връщай памперса, ще объркаш детето още повече, особено ако сте имали 45дни без. Освен това е момче, по-добре е да не е с памперс възможно най-рано, заради атрибутите. И моя не сигнализира особено преди да свърши работата, но с наблюдения и често слагане, почти нямаме аварии. Разликата е обаче, че е без памперс за следобедния сън още от първия ден и никога не се е напикавал. За нощния памперс, имало е нощи с абсолютно сух, значи може да стиска, просто като се заиграе или забляхоса забравя.

# 8
Имам приятелка, чието дете се стискаше дълги часове като му махнаха памперса и тя се притесняваше. Но явно е било добър знак, защото и на обяд не напишква докато спи, нито през нощта. При нас докато спи - си пишка.

А на обяд и през нощта какво да го правя? Хич ми се не ще да го будя за преобличане, защото от едва два месеца започнаХМЕ да спим след като го отбих. 5 години преди това не съм спала нормално с две деца с малка разлика Tired Face

# 9
  • Countryside
Аз слагам вечер памперс, смятам ако имаме да речем 2-3 седмици всека нощ поред сух, тогава да го махам, така процедирах с дъщеря ми. Ако обаче сина ти все още се напишква слагай, докато спи на обед и разбира се вечер, ако имате доста дни със сухи тогава можеш да го махаш, предполагам първо ще отпадне памперса за дневния сън. Спокойно, ще станат нещата, просто понякога им трябва повече време.

# 10
  • до най-прекрасния мъж
И ние сме притиснати от градината. Дъщеря ми тръгва на 16.09 и нямаме много време, но пък вече доста време задържа сухи памперси и за обедния, и за нощния сън. Аз мисля от понеделник да махна обедния, за да свикне, че вече няма да спи с памперс. Ако преди се будеше 50:50 суха/мокра, сега имаме веднъж на 7-10 дни мокър. Ще взема протектори за леглото в детската, така ни посъветваха. Дано скоро станат ненужни. За нощния ще изчакам да мине адаптацията в градината и после ще действам според ситуацията. Ако задържи няколко седмици суха, махам. Ако не, слагам си, докато е готова.

# 11
Привет, синът ми тъкмо направи 2г.
Преди седмица използвах лошото време и махнах памперса. Бях започнала да слагам плюшените му играчки да пишкат/акат, той се ентусиазира, искаше той да сяда и така се случи. От известно време четем книжки за гърнето, обясняваме по-подробно какво се усеща в коремчето.
Та… първите два дни пишкаше навсякъде и имахме 1-2 успеха в гърнето, третия ден целия беше много успешен, дори ака в гърнето. Беше много позитивен и съдействащ. Постепенно това се промени и започнах да забелязвам, че се притеснява много да пишка или ака в гърнето. Изкарахме няколко дни с утеха, занимаване с книжки докато свърши, но вече това не върши работа, той пищи и отказва да седне. За тази една седмица започна да стиска, да си казва пиш/ако, вече нямаше инциденти, но виждам че има някаква психологична бариера. Прекратих опитите, но искам съвет как да му помогна да преодолее това? Правих ако от пластилин за животните, сипвах тайно вода все едно пишкат, идва с нас в тоалетната, четем книжки. Той самият няма проблем да седи на гърнето, освен ако не е при нужда ( не мисля, че проблема е в самото гърне). Прав отказа да пишка, отказва да го издържам над тоалетната.
Когато се изпишка/изака не провява страх, с охота взима гърнето и го изсипва в тоалет ата, мием го и т.н
Какво друго мога да направя като подготовка за да се справи с тази бариера и започне да се отпуска? Дали новите опити след месец-два да са в ново гърне?

# 12
  • до най-прекрасния мъж
Пробвайте директно на тоалетната със седалка. Ние така успяхме. Дъщеря ми се страхуваше да си свърши работата в гърнето след няколко успеха преди това. С тоалетната имахме успех и така свалихме памперса.

# 13
В началото моето дете не искаше да свърши цялата работа в гърнето. Тоест акаше малко там и ставаше и пак приклякаше до него. Карах го да ходи на плочките в банята. Виждах че леко се притеснява от гърнето. Така изкарахме известно време и си свикна  на гърнето. На тоалетната чиния пък изобщо не искаше.
За пишкането в началото му взех писоар жаба. Много сполучлива покупка за нашето момче. Така се раздели с памперса по-лесно. Сега му слагам докато спи, за лично удобство. Но от известно време дори и от нощния сън се буди сух. Та, смятам като приключим кашончето да спрем да слагаме.

Аз обаче търся съвет за бибата, за която сами сме си виновни. Детето е на 2г и 6м. ДА!!! Голям е, знам. Обаче от ден 1 е трудно бебе. Много силни колики с рефлукс, дисхезия на новороденото. Трудно заспиване, влушен нощен сън. Ужасно избиване на зъбите. Честно. С колкото майки и приятелки съм говорили, толкова зле никой не е бил. Явно е по-чувствителен. Също и лесно се превъзбужда. Детски много рядко е гледал и то в критични ситуации, в които трябва да бъде прегледан примерно. Та единствено бибата спасява положението. Исках да я махна още декември, но още му излизаха последните кътници. Като излезнаха, обаче аз трябваше да се върна на работа, а той да седи с баба си. Тоест 1 промяна. А тя пък хич не съдействаше с махането на бибата, даже обратното според мен. После го гледа малко другата баба - промяна 2. После започна ясла - 3 промяна. Сега още е в адаптация и там също сме занесли биба за обедния сън.
Когато се е случвало да го гледам аз за по седмица, пробвала съм да я махна. Обаче не му идва да легне. Правим целия ритуал, последните месеци режима и ритуала са бетон (обличам го с пижамата, четем 4 книжки и лягаме). Обаче ако не му дам бибата изобщо не ляга. Не я и търси, рядко да спомене. Почва да се занимава с някакви негови неща, да играе, да се въргаля, съответно се превъзбужда и т.н. Няколко пъти пробвах, но на 6тия час се отказвам. Може би да потърся психолог? Ако някой има препоръка за Варна, отворена съм за предложения.

# 14
И при нас махането на бибата, след това махане на гърдата, доведоха до доста трудно заспиване. Напоследък ги приспива баща им и му се получава по-добре. При мен е въргаляне, смях, закачки...и накрая викам.

Да споделя и за памперса. Махнахме го на 16.07 и все още се напишква понякога, в гърне се е случвало да ака, обаче вече категорично отказва. Даже се опитваме да го прилъжем с награда, но не. Вчера на обяд се събуди с писъци, взе да гледа в кофата за боклук и да казва пампи, пампи. Оставих го по голо дупе с гърне до него, като мислех, ще в един момент ще седне да се изака, но не... След по-малко от месец ще тръгне на ясла и няма шанс да го пусна без памперс, ако продължава така. Направо не мога да повярвам, че не успяхме да го махнем за 2+ месеца... Да не говорим, че даже на обяд не се събужда сух, какво остава за сутринта...

Общи условия

Активация на акаунт