Забременели след инвитро - тема 55

• 4 793
  • 75
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема!

Линк към тема 54: https://www.bg-mamma.com/?topic=1660454

Тема на успешните: https://bg-mamma.com/?topic=1209469.165

Списък за родилното: Heart
1. Еднократни гащи
2. Превръзки за бременни или нощни превръзки
3. Лансинох – крем
4. Подплънки за гърди – за кърмене
5. Кърпи за кърмачки – за гърдите
6. Джапанки гумени
7. Душ гел
8. Четка и паста за зъби
9. Интимен гел антибактериален – за бременни и родилки Лактацид

За бебето:
1. Памперси
2. Мокри кърпи
3. Кош за МП
4. Прах за пране
5. Дезинфектант за пране
6. Бебешко веро
7. Четка за шишета
8. Помпа за кърма
9. Стерилизатор
10. Две шишета за всеки случай
11. Контейнерчета за кърма
12. Подложки за повиване

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 13:01 от Не се сърди, човече

# 1
  • София
Да се напълни с много забременели тази тема!

# 2
Приятно е да се включа в тази тема, въпреки че трепетно чакам да дойде момента, за да чуем сърчицето. Водя се в 5 г.с + 5 дни, видяхме плодния сак и жълтъчно мехурче, на хубаво място се е закрепило ембриончето, засега всичко е наред.

Напоследък коремът ми е доста подут и освен това усещам, че този прогестерон не ми понася вече - нито песарите (причиняват ми сърбеж и сухота), а при поставянето на инжекцията когато извадя иглата, излиза на струйка и самата течност. Не съм променяла нито иглите, нито техниката, последните 5-6 дни се случва така. Имали ли сте подобен проблем?

# 3
Здравейте, на 15.11 ми беше ЗЕТ на 2 петдневни ембриона. На 25.11 имам положителен тест ЧХГ-210. На 27.11 ЧХГ-341. На 29.11 ЧХГ-533. На 01.12 ЧХГ 915. На 03.12 ЧХГ- 1788. На 05.12 ЧХГ- 2795. На 06.12 бях на преглед, видя се плодно сакче и жълтъчно мехурче в матката, доктора каза че изглеждат нормално, въпреки че не се удвоява ЧХГ както трябва, но расте и ме вика следващата седмица да видим евентуално ембрион и пулс. На 09.12 пуснах пак ЧХГ беше 5708 и доктора каза повече да не го пускам. Много се притеснявам от това неправилно нарастване на ЧХГ, някоя била в подобна ситуация и да се е развила успешно бременността

# 4
При мен е подобна ситуацията. В първите дни не нарастваше добре ЧХГ и даже исках да спирам лекарствата, но док ме спря. Каза, че има случаи, в които тръгвало по-бавно и после се отпушвало. Имах СЕТ на 2 петдневни и на ден 10 чхг ми беше 51,16, а на ден 12 едва 60,6. На ден 14 беше вече 155, на ден 16 - 372 и така след това вече си се удвояваше.
Сега съм в 18 г.с.+6 и усещам младежът как прави салта в мен. Simple Smile Карам спокойна бременност, без драми, болки и подобни. Поне засега! Чукам на дърво да продължава! Разбира се, че още се притеснявам и с воля си налагам да съм възможно по-спокойна и положително настроена, защото бебочетата усещат майките си и настроенията им.
Успех с бременността и дай Боже да върви леко и гладко, докато гушнете пухкаво и здраво бебче! Flowers Four Leaf Clover

Здравейте, на 15.11 ми беше ЗЕТ на 2 петдневни ембриона. На 25.11 имам положителен тест ЧХГ-210. На 27.11 ЧХГ-341. На 29.11 ЧХГ-533. На 01.12 ЧХГ 915. На 03.12 ЧХГ- 1788. На 05.12 ЧХГ- 2795. На 06.12 бях на преглед, видя се плодно сакче и жълтъчно мехурче в матката, доктора каза че изглеждат нормално, въпреки че не се удвоява ЧХГ както трябва, но расте и ме вика следващата седмица да видим евентуално ембрион и пулс. На 09.12 пуснах пак ЧХГ беше 5708 и доктора каза повече да не го пускам. Много се притеснявам от това неправилно нарастване на ЧХГ, някоя била в подобна ситуация и да се е развила успешно бременността

# 5
Здравейте, бъдещи мами!

В 13 седмица съм и инвитро докторът, както и следящият гинеколог казаха да спирам прогестерона и естрофема. До сега от преди трансфера бях на 2х400  циклогест и 3х1 естрофем.

Така от един ден за друг някой спирал ли ги е и как се отразява?

Благодаря!

# 6
Естрофем по принцип се спира от раз още след като се чуе пулс. Прогестеронът го спрях плавно след 12г.с. Намалих дозата на 1 свещичка на ден, после през ден и го спрях. Инжекциите дори преди 12г.с. ги спрях.

# 7
На мен ми ги спряха от раз и двата медикамента.

# 8
На мен ми ги спряха от раз и двата медикамента.

Имаше ли някаква реакция на организма? Как се чувствахте?

# 9
Никаква реакция нямах и не усетих да ми е по-зле или по-добре.

# 10
Usmivkata_devil, много добре нараства ЧХГ. По-ниско е като цяло, което според някои проучвания означава момченце. Трябва да се удвоява на 48 до 72 часа, не задължително единствено на 48 часа, може и по-бавно, и пак е добре Hug

# 11
И на мен при ЗЕТ ми ги спряха от раз в края на 9г.с - естрофем 3х1 и утрогестан 2х400 вагинално. Нямах никакъв проблем.

# 12
Здравейте, днес ми е 17ти ден след ЗЕТ трансфер на две 5 дневени ембриончета. ЧХГ ми се удвоява и всичко е наред последно си правих вчера и беше близо 9000. В понеделник ме викат за първи преглед, но днес цял ден имам силни болки ниско в корема на приливи и отливи. Бих искала да ви питам някой имал ли е подобни симптоми има ли за какво да се притеснявам? В момента приемам 3х1 естрофем и 2х4 утрогестан.

# 13
Бих искала да ви питам някой имал ли е подобни симптоми има ли за какво да се притеснявам?
Да, аз имах доста болки първите месеци. Чак, когато казах на доктора в петия месец, той ми изписа магнезий и болките приключиха. Дотогава смятах, че е нормално да ме боли почти постоянно Grinning

# 14
Здравейте, днес ми е 17ти ден след ЗЕТ трансфер на две 5 дневени ембриончета. ЧХГ ми се удвоява и всичко е наред последно си правих вчера и беше близо 9000. В понеделник ме викат за първи преглед, но днес цял ден имам силни болки ниско в корема на приливи и отливи. Бих искала да ви питам някой имал ли е подобни симптоми има ли за какво да се притеснявам? В момента приемам 3х1 естрофем и 2х4 утрогестан.
Аз също имах болки, може да приемате и но шпа.

Общи условия

Активация на акаунт