Забременели след инвитро - тема 55

• 15 222
  • 254
  •   1
Отговори
# 30
И аз съм в чудене за спиране на преднизолона. В 7 г с съм. Днес ми каза да спра естрофема, но за преднизолона нищо не каза и аз забравих да питам. Заедно ли се спират?

# 31
Здравейте Simple Smile разглеждах част от по-старите теми, но не открих отговор (много е вероятно да съм пропуснала) Въпросът ми е кога сте спрели приемът на Естрофем и на Програф?
Инвитрото правихме в Турция и от там бяха казали, че се спират при пулс, но тук при прегледа ми казаха да продължа да ги пия.

Не знам къде е това "тук", но аз бих слушала лекарите, при които съм направила инвитрото.

# 32
Здравейте Simple Smile разглеждах част от по-старите теми, но не открих отговор (много е вероятно да съм пропуснала) Въпросът ми е кога сте спрели приемът на Естрофем и на Програф?
Инвитрото правихме в Турция и от там бяха казали, че се спират при пулс, но тук при прегледа ми казаха да продължа да ги пия.

Не знам къде е това "тук", но аз бих слушала лекарите, при които съм направила инвитрото.

Тук е при лекарката, която видя ембриончето с пулсации (Мая Джонгова). Разбира се, че се консултирам с екипа, който води инвитрото, но те предпочитат да спазвам указанията на лекарят, който ще ме следи. Попитах тъй като от турския екип ми отговориха, че няма проблем, че не съм ги спряла, но исках да видя как е било при останалите (в момента съм в 7+1), за да преценя дали пак да търся лекарката преди следващия преглед, тъй като ще е след около 10 дни

# 33
Вие си знаете. Аз само казвам какво бих направила аз, а и четейки тук, виждам, че повечето момичета са го спряли, когато са чули пулс. Каквото и да решите, Ви желая лека бременност и пухкав финал. 🤗

# 34
Аз започнах да намалям естрофема след 9г.с Лекаря ми беше ок с това да го спра рязко, но на мен ми беше по-спокойно да го спра плавно (отново съгласувано с лекаря ми) и реално го приключих по спомен към 11г.с.

# 35
Аз Естрофем го спрях още, когато чухме пулс. Докторът в Турция ми го спря от раз. Бях в 7г.с.. След това се записах и при следящия ме и той също каза, че Естрофем се спира от раз. Единствено прогестеронът може по схема.

# 36
Спрях Естрофем в осма седмица от веднъж.

# 37
А Преднизолон заедно с Естрофем ли спряхте, които сте приемали?

# 38
Аз да. От деня, в който чухме пулс започнах да ги намалявам, като схемата ми за спиране на Естрофем беше 6 дена, а на Преднизолон 5. И примерно в неделя сутринта ми беше последния прием на Преднизолон, в понеделник сутринта последно Естрофем и приключих и с двете.

# 39
И на мен ми го спряха, когато чухме сърдечни тонове към 8 ма седмица, тъй като тогава бях на първичен преглед след кръвен тест. Малко по късно и другото.

# 40
И при мен се случи чудото по Коледа. Сега обаче съм много притеснена, защото в 5+4г.с бях на преглед и не се видя жълтъчно мехурче. Размерът на плодния сак е добър, отговаря на 6+1. Сега чакаме до другата седмица за да отидем пак на преглед. Така 10-тина дни в неведение направо ще се измъча. 🫣

# 41
Това изчакване е най-притеснително, но стискам палци и пожелавам да чуете тонове скоро. 🩵🩷

# 42
Здравейте, в 7г.с.+6 съм, утре влизам в 8 седмица, но от вчера симптомите които имах вече две седмици като гадене, умора и болезнени гърди изчезнаха изведнъж. На преглед съм в понеделник, според вас да звъня ли на доктора или няма нужда от излишни притеснения? На някой случвало ли му се е да са му изчезвали рязко и толкова рано симптомите?

# 43
Всяка бременност е различна. Не е казано, да имате тези симптоми постоянно, дори е по добре, че ги нямате, в последния триместър се подновяват отново.
На мен в 5 ми спряха болките, но имах ужасно главоболие до 12 седмица включително, можех да умра на място.
Повръщане имах веднъж, гаденето беше рядкост.
Не го притеснявайте излишно, пийте вода много, витамините задължително, варени яйца, зелении и спокойствие до следващия преглед.

# 44
Изчезването на симптомите не е повод за тревога и не означават нищо. Спешните случаи при които трябва да се потърси лекар в начална бременност са наличие на кървене, силни болки и температура над 37.5 градуса. Тези симптоми са опасни, а не липсата на другите. А реално имате още 3 дни до прегледа, което е нищо, бързо ще минат. Спокойна бременност пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт