Забременели след инвитро - тема 55

• 15 266
  • 254
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте, в 7г.с.+6 съм, утре влизам в 8 седмица, но от вчера симптомите които имах вече две седмици като гадене, умора и болезнени гърди изчезнаха изведнъж. На преглед съм в понеделник, според вас да звъня ли на доктора или няма нужда от излишни притеснения? На някой случвало ли му се е да са му изчезвали рязко и толкова рано симптомите?
В същия филм се вкарах и аз,първия ми преглед беше назначен за 19.11 за установяване на бременност,положителен кръвен тест,трябваше да отговарям на 7 седмици и 2 дни.На 17ти ,два дни преди датата за прегледа,изчезнаха всичките ми симптоми,болки в гърди,умора,често пишкане,от раз всичко изчезна.Толкова се притесних,че не издържах и тръгнах вечерта по спешност за Бургас,а живея на 1 час път от болницата,бебето беше добре,дори вече,имаше пулс,докторът ме гледаше изумен,как съм дошла до там,само защото ми,изчезнали симптомите и каза,че,е абсолютно нормално да се появяват и изчезват по всяко време.Така че,успокоите се,всичко е наред!

# 46
Здравейте на всички Blush
Включвам се и аз в темата след положителен тест на 25.12 след 1ва ин витро процедура.

Вчера бях на преглед и чухме пулс , (6гс)страхотно чувство ,но след това доктора каза, че се е закрепило малко ниско в матката. От тогава само това мисля и много се притеснявам,това за мен в първа бременност и всичко ми е ново. Доктора каза, че се случва и с промяната на матката често се премества по-нагоре.
Има ли някоя дама със същата ситуация ?

Желая лека бременност и раждане на всички Heart

# 47
Здравейте на всички Blush
Включвам се и аз в темата след положителен тест на 25.12 след 1ва ин витро процедура.

Вчера бях на преглед и чухме пулс , (6гс)страхотно чувство ,но след това доктора каза, че се е закрепило малко ниско в матката. От тогава само това мисля и много се притеснявам,това за мен в първа бременност и всичко ми е ново. Доктора каза, че се случва и с промяната на матката често се премества по-нагоре.
Има ли някоя дама със същата ситуация ?

Желая лека бременност и раждане на всички Heart

Опитайте да се успокоите,за да е спокойно бебчето.Това е първоначалното място,където се е захванало,няма да мислите лоши неща,щом докторът е спокоен няма проблем.

# 48
На циклогест бях 2×400 веднага след пункцията и ми го спряха в 14 г.с. Имах чувството, че от него корема ми много се подуваше и след вечеря имах болки, след като го спрях подуването и болките изчезнаха веднага.
Здравейте, бъдещи мами!

В 13 седмица съм и инвитро докторът, както и следящият гинеколог казаха да спирам прогестерона и естрофема. До сега от преди трансфера бях на 2х400  циклогест и 3х1 естрофем.

Така от един ден за друг някой спирал ли ги е и как се отразява?

Благодаря!

# 49
Здравейте,
Видях, че има подобни стари теми, но отдавна не е писано в тях.
Бременна съм в 13та седмица след инвитро. Слава Богу с бременността всичко върви добре според лекарите, аз се чувствам добре, като изключим леки болки ниско долу понякога, но казват, че е нормално.
Имам приятелки, родили скоро, които си правеха секс през цялата бременност, но при тях всичко беше по естествен път (не знам дали има разлика в усещанията на жената, след купищата хормони, които приема при инвитрото).
На мен след трансфера ми забраниха секс, а сега, близо 4 месеца по- късно, когато вече всичко е наред, ми е неудобно да попитам пак.
Може ли някоя от вас да сподели ако има подобен опит? Ще съм ви много благодарна. Желая Ви лека бременност и красив финал! 🍀🤍🫶🏻

# 50
Здравейте,
Видях, че има подобни стари теми, но отдавна не е писано в тях.
Бременна съм в 13та седмица след инвитро. Слава Богу с бременността всичко върви добре според лекарите, аз се чувствам добре, като изключим леки болки ниско долу понякога, но казват, че е нормално.
Имам приятелки, родили скоро, които си правеха секс през цялата бременност, но при тях всичко беше по естествен път (не знам дали има разлика в усещанията на жената, след купищата хормони, които приема при инвитрото).
На мен след трансфера ми забраниха секс, а сега, близо 4 месеца по- късно, когато вече всичко е наред, ми е неудобно да попитам пак.
Може ли някоя от вас да сподели ако има подобен опит? Ще съм ви много благодарна. Желая Ви лека бременност и красив финал! 🍀🤍🫶🏻

Здравейте, и на мен ми беше забранено първите 3 месеца, а за след това докторката от инвитро клиниката каза че само ако се чувствам добре. Но вече в 4ти месец като попитах проследяващият ме АГ, каза че по-добре не, точно защото нещата не са по естествен път и да не стане беля. Та явно не е много еднозначно, но не пречи да попитате АГто все пак.

# 51
На мен от инвитрото и преди това даже до ден днешен ми е забранен. Вече съм 32+1 г.с. и докрай ще бъде така. Риска при инвитро съд декс е мн по-голям. Да знам, в началото е трудно физиология е,но после свиквате. Но от мен ви съвет не оставяйте мъжа си незадоволен. Периода на инвитро и бременност е деликатен,а те имат нужда от изпразване. И от здравословна гледна точка,не толкова,че ще хукне да ви изневерява или ще се отчуждите.

# 52
Момичета, един малко тъп въпрос, но досега само за инвитро процедури се ограмотявах, сега започвам да чета за бременност 🙂 В 9 г.с. съм. Трябва да запиша час за скрининг. Казахи ми, че са различни лекарите за фетална морфология и първия скрининг. В Надежда съм. Тоест не мога са избера един при който ще се следя и при него да направя и скрининг? И кой ще препоръчате от Недежда за този първи скрининг?

# 53
Момичета, един малко тъп въпрос, но досега само за инвитро процедури се ограмотявах, сега започвам да чета за бременност 🙂 В 9 г.с. съм. Трябва да запиша час за скрининг. Казахи ми, че са различни лекарите за фетална морфология и първия скрининг. В Надежда съм. Тоест не мога са избера един при който ще се следя и при него да направя и скрининг? И кой ще препоръчате от Недежда за този първи скрининг?

БХС и ФМ могат да са при един и същи лекар. Аз силно препоръчвам доктор Михова. Но имайте предвид, че часовете мн бързо свършват. И в началото на януари се записват часовете за февруари.

# 54
Има ли мами,които са забременели с второ детенце от втория си трансфер?Имам един свеж от който имам дете и ми предстои втори ЗЕТ.

# 55
Аз имам 2 деца, от 5-тият и от 6-тият ми ЗЕТ.

Риска при инвитро съд декс е мн по-голям.

Това не е вярно, мине ли ранният етап на бременността рискът при секс не е по-голям отколкото при естествена бременност. Дали има риск за вас специфично зависи от това как се развива бременността ви. С първата бременност бях със скъсена шийка и трябваше да огранича интимните контакти. С втората нямах такива проблеми и не съм ограничавала, въпреки че по-рядко имах желание, заради самата бременност.

Сега, ако много се притеснявате да не направите някоя беля и това ви стресира, по-добре за ваше спокойствие не правете секс.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 11:27 от Tessaria

# 56
Здравейте отново от мен! Вече в 14 седмица. След два месеца лежане и -7кг, заради гаденето, вече съм на крака. Естествено, не одобрих как мъжът ми беше измил банята и влизайки в банята да се къпя, взех нещата в свои ръце. За Белината знам, че не е подходяща, не използвам. Набързо я измих с препарат от Лидл за баня, с лимон. Пръскам, търкам с четката и веднага плакна. Отне ми около 10 мин, не усетих да е натрапчиво и да ми пречи по някакъв начин. Сега обаче се чудя дали не направих глупост заради изпаренията от топлата вода, макар и за кратко да съм се надишала и да навредя на бебчо....как мислите, дали има някакъв риск..

# 57
Не, няма риск.

# 58
Момичета, чудя се колко от вас са забременели с ембриончета с по - нисък грейд без ПИД? Имам двечки 3BC и 4BC и докторката нещо им няма вяра, пък аз не искам да ги отписвам.

# 59
Аз забременях с ембрион с грейд 3CB без ПИД, останал единствен от 16 броя яйцеклетки. Лекарят който ми направи трансфера също ми каза, че не вярва, че имам особен шанс с него. Понякога статистиката просто няма значение, само вярата и късмета. Пожелавам ви да имате и от двете.

Общи условия

Активация на акаунт