Забременели след инвитро - тема 55

• 15 281
  • 254
  •   1
Отговори
# 60
  • Благоевград
Здравейте отново от мен! Вече в 14 седмица. След два месеца лежане и -7кг, заради гаденето, вече съм на крака. Естествено, не одобрих как мъжът ми беше измил банята и влизайки в банята да се къпя, взех нещата в свои ръце. За Белината знам, че не е подходяща, не използвам. Набързо я измих с препарат от Лидл за баня, с лимон. Пръскам, търкам с четката и веднага плакна. Отне ми около 10 мин, не усетих да е натрапчиво и да ми пречи по някакъв начин. Сега обаче се чудя дали не направих глупост заради изпаренията от топлата вода, макар и за кратко да съм се надишала и да навредя на бебчо....как мислите, дали има някакъв риск..

Слагай маска. Банята можеш да я чистиш и със сода и оцет или сок от лимон. Хем дезинфекция, хем природни средства, хем мирише приятно.

# 61
Здравейте , след 3то ИКСИ , 1 аборт , сега съм в 11 г.с.  Имам хипотиреоза и приемам Л Тироксин 50, ТСХ винаги беше към 1,5.
Сега направихме контрола , ТСХ 0,1  , а фТ3 и фТ4 са в норма. Спряха ми Л Тироксина, и за 4 седмици контрола. Та искам да ви помоля за мнение , 4 седмици не е ли много време? Няма ли риск ТСХ след 3тия месец да почне да се покачва (а това е опасно при бременност). Според мен, поне след 2 седмици да беше контролата , но не. Вие какво мислите ? А да, в чужбина съм , та за това не мога на своя воля да се изследвам когато аз реша, а само когато доктора каже.

# 62
Здравейте , след 3то ИКСИ , 1 аборт , сега съм в 11 г.с.  Имам хипотиреоза и приемам Л Тироксин 50, ТСХ винаги беше към 1,5.
Сега направихме контрола , ТСХ 0,1  , а фТ3 и фТ4 са в норма. Спряха ми Л Тироксина, и за 4 седмици контрола. Та искам да ви помоля за мнение , 4 седмици не е ли много време? Няма ли риск ТСХ след 3тия месец да почне да се покачва (а това е опасно при бременност). Според мен, поне след 2 седмици да беше контролата , но не. Вие какво мислите ? А да, в чужбина съм , та за това не мога на своя воля да се изследвам когато аз реша, а само когато доктора каже.

Здравейте, при мен имаше скокове и спадове на хормона, съответно нагласяне на дозата, през 25 дни тестване до стабилизиране. С идеята че трябва да мине това като минимум време за да видим реалното ниво на хормона. Ако искате пишете в темата 'болест на Хашимото и бременност', там може да се включат повече хора с опит

# 63
Здравейте, момичета!

Има ли някоя от вас, която в ранна бременност е заменила пр0лутекса с друг неинжекционен препарат без проблем? В 5+2 г.с., на него + цикл0гест съм, но коремът ми вече е в синини и доста болезнени зони, та попитах репродуктивния специалист дали мога да го заменя с друго. Той леко колебливо ме насочи към дуфаст0н, та сега го умувам дали да не си остана на инжекциите. 🙄

# 64
  • Благоевград
Здравейте, момичета!

Има ли някоя от вас, която в ранна бременност е заменила пр0лутекса с друг неинжекционен препарат без проблем? В 5+2 г.с., на него + цикл0гест съм, но коремът ми вече е в синини и доста болезнени зони, та попитах репродуктивния специалист дали мога да го заменя с друго. Той леко колебливо ме насочи към дуфаст0н, та сега го умувам дали да не си остана на инжекциите. 🙄

И аз бях така след последния трансфер, докато не се усетих да избутам много бавно лекарството. Просто милиметър по милиметър, с по секунди почивка. Отнема време, но не посинява.

# 65
Здравейте, момичета!

Лично аз в никакъв случай не бих заменила инжекционен препарат за обикновен Дуфаст0н, но Вие си знаете.

# 66
  • София
Дуфастон е изключително слаб препарат. Не е случайно изписването на Пролутекс. До 13 седмица си слагах, а някои жени слагат и Фракси или Клексан цяла бременност.

Ще сгрешите с Дуфастон много. Освен това е и синтетичен прогестерон.

# 67
Аз съм от тези, които слагаха по 2 инжекции на ден- една Пролутекс и една Клексан. До 10г.с. някъде слагах Пролутекс, а Циклогеста до 12г.с., а Клексан трябва да слагам цяла бременност и 2 седмици след раждането.....не бих сменила инжекциите с Дуфастон. Може преди да убодете, да сложите кубче лед на мястото. Лека бременност 🍀

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 23:15 от Kactus

# 68
Здравейте, след трансфер съм на клексан 0.4 и утрогестан 2х3 локално, 23 ден. Започва да ми се вие свят и имам симптоми за цикъл. Дали е възможно да имам такива симптоми и да съм бременна или в признак, че нещата не са се получили?

# 69
armianov, колко дни са минали от трансфера? На колко дни е ембриончето?

# 70
Вмбриона го върнаха на 4 навършени дни. Утре сутринта ще стане точно 7 дни от трансфера.

# 71
Вмбриона го върнаха на 4 навършени дни. Утре сутринта ще стане точно 7 дни от трансфера.
След 3 дни ще имате ясен резултат. Стискам палци да е положителен 🤗❤️ Твърде е рано за симптоми, нормални са тези усещания и в двата случая. Успех! 🍀

# 72
По принцип пмс мо започват 10 дни по-рано.

# 73
Благодаря, момичета! 🌹 Единното ви мнение ми дава достатъчно кураж да продължа да другарувам с пр0лутекса.

Имам една успешна бременност преди 2 години с дуфаст0н и цикл0гест, но май тогава пр0лутексът не е бил особено достъпен у нас. Никога не съм се интересувала и за състава на препаратите (важен пропуск 😏).

armianov, пожелавам + на теста! 🍀

# 74
ПМС може да има от първия ден на трансфера, това нищо не означава. Симптомите на бременност се припокриват с ПМС. Вярвайте до последно 🍀🤗

Общи условия

Активация на акаунт