Махане на памперс и биберон - 4

• 7 346
  • 155
  •   3
Отговори
# 45
  • Поморие
Здравейте, детето ми е на 1г7м и от около два месеца малко преди да започне да ака, се държи за дупето и казва 'ако'. Като пишка също казва 'ако', но се държи отпред. Постоянно обясняваме,че отпред е пиш,а отзад ако, но явно все още му е трудна думичката пиш.
 Като по-малък го слагах на гърнето от време на време с цел да свикне,но откакто е по-активен просто отказва да седне,огъва се и нищо не става. Взехме и седалка за тоалетната с любимите му кокошки и пак същата работа. Носим книжки,играчки на гърнето и пак не можем да го накараме да седне.
Лека полека ми се иска да свикне да сяда без драми и да вървим към махане на памперса, та може ли съвети и насоки за сядането на гърне без драма?
Нашият е на две и нито пиш, нито ако се очертава скоро да чуем, а всеки ден му се разясняват тези неща, сутрин и вечер го слагам да седи на гърне, казвам му за какво се използва и нищо, ама нищо не прави там. Няколко пъти само се е случвало да го използва по предназначение, като беше на година и половина. Гледам да наблягам на постоянството и разбира се, трябва търпение. Процесът за едни е лесен, за други - не. Всичко е относително.

# 46
Ехаа, Криси, на колко е детенцето?

# 47
Пробвайте през нощта с гърненце наблизо. При нас стана много леко и бързо махането на нощния. В яслата (по онова време) един ден ни съобщиха да спрем да носим памперси за следобеден сън, защото вече (по памет) две седмици не ѝ слагали и нямало инциденти. Много ни зарадваха, защото вкъщи все се притеснявах да я оставя без по време на сън. Оттам ми дадоха кураж и още първия уикенд след новината я проследих следобедите и реших, че няма да слагам нощем. Каза обаче, че я е страх да иде вечерта до тоалетна (спи сама в стаята си), а тя категорично не искаше гърне, беше на седалка със стълбичка. Така, разбрахме се, че ще вземем едно нощно гърненце, което да седи наблизо за всеки случай. Взехме такова с капак, ако реши да не ни буди. Та, така. На него има едни рогца, които използваме за тоалетна хартия да се забърсва. Единствено проблем е миенето на ръцете след това, вместо което сме ѝ оставили едни детски антибактериални кърпички за ръце. За щастие не се случва често да става, но винаги е изпълнителна-пиш, забърсва се (т. х. хвърля в гърнето), затваря капачето, а кърпичката за ръце обикновено намираме на раклата до леглото ѝ. Има вече няколко случая да ме буди вентилацията на банята и шум от местене на стълбичка нощем, та и за там май се отпусна.
Радват се децата, когато са самостоятелни и някой ги похвали, че са големи.

Прекалено много хартиени неща употребявате, тоалетна хартия и антибактериални кърпички чак.. за едното пиш..?

Вярно.. ние сме с момченце и не ме притесняват особено няколко капки пиш.. но, имайте предвид, че този навик, който създавате от сега, колкото и да е полезен, толкова е и вреден...

# 48
Аз пък не си представям момиче да не се избърше след пишкане, и аз съм с момчета,  но съм жена… няма начин да отида до тоалетна, без да се избърша.

# 49
Аз пък не си представям момиче да не се избърше след пишкане, и аз съм с момчета,  но съм жена… няма начин да отида до тоалетна, без да се избърша.

Затова всички планински пътеки са в носни кърпички.. има и по-щадящи природата начини да се забърше една дама, малка или голяма..

А за антибактериалните мокри кърпички мисля, че не е необходимо да изброявам вредите, които нанасят на кожата, особено на детската.. всеки може сам да се информира по темата.

# 50
Барбалена, в момента е вече на 3 прясно навършени годинки.
Кърпичките нанасят вреди, но, ако не сте се сблъсквали с бактерии, преминали неволно през ръцете на малко дете към устата му, моля, не съдете. Това не е нещо, което се използва всеки ден, а в извънредна ситуация. И изключително сериозно моля да не засягате въпроса със замърсяването на природата, защото детето ми върви по улиците и прави забележка на познати и непознати за хартийки, фасове и всички дразнещи боклуци. Отсега знае кой кош за какъв тип отпадък е, привърженици сме на рециклирането в нашето домакинство.
Нещата, които съм описала, са за краткия преходен период за преминаване към използване на тоалетната през нощта. Тя НЕ е пишкала всяка нощ в този период, а дори да беше - да, предпочитам да избърше ръчичките си след това.
С това приключвам въпроса и няма да пиша повече по него в тази тема, защото тя не е за това.

# 51
Браво на детето, Криси! При нас каката е на 5!!! и още ставаме да я изпишкваме нощно време Cry Почва да скимти, да се върти, приплаква, но не става да се изпишка... А вече спят и в една стая с брат й и го буди и него, ако не избързаме да я изпишкаме. Има още една дребна подробност, но ще я пропусна, че много хейт ще отнесем сигурно... Grinning

Някакви идеи как да се научи да пишка сама през нощта? Сигурно трябва много говорене...

# 52
Не съм сигурна дали точно това е разковничето, но дечицата, с които играе и изобщо комуникира (извън ясла и последвала детска градина) все са по-големи от нея. Все се е говорило пред нея кой какво може, кой сам вече прави това или онова. Хлапетата просто обичат да се изтъкват като по-можещи, след като са по-големи. Тя просто иска да може всичко като тях. Първо беше "искам сама да клякам до храстчето като ***(приятелка с година и малко по-голяма)", после беше "искам и аз сама да спя като *** и ***(приятели братче на 3 и сестриче на 6)" и още, и още примери.
Та, Барбалена, ако си има и тя някоя любима кака или батко, може да ги помолите да се включат деликатно по въпроса.

# 53
Браво на детето, Криси! При нас каката е на 5!!! и още ставаме да я изпишкваме нощно време Cry Почва да скимти, да се върти, приплаква, но не става да се изпишка... А вече спят и в една стая с брат й и го буди и него, ако не избързаме да я изпишкаме. Има още една дребна подробност, но ще я пропусна, че много хейт ще отнесем сигурно... Grinning

Някакви идеи как да се научи да пишка сама през нощта? Сигурно трябва много говорене...

Сега видях, че вашата госпожица е голяма. Предполагам, че другата подробност е, че се напишква..? Сестра ми имаше такъв период, но при нея се дължеше на психологическа травма..

Не е до говорене, а до умение да се контролира:

"Детето се ражда с нервна система, която е окончателно завършена на две-две и половина годишна възраст. Едва тогава то може да започне да се контролира. Докато не съумее да изкачи самостоятелно и най-вече да слезе по петте стъпала на дървена стълба, неговата нервна система още не е завършена и следователно то не може доброволно да се въздържа."

# 54
За щастие не е това, не се напишква. Но я слагаме на гърне, вместо да я заведем до тоалетната да не се разсъни 🙈🙈🙈 Че като примрънка и малкото съвсем не успяваме да се наспим 😬 Ако трябва да доприспиваме и какатааа...

# 55
За щастие не е това, не се напишква. Но я слагаме на гърне, вместо да я заведем до тоалетната да не се разсъни 🙈🙈🙈 Че като примрънка и малкото съвсем не успяваме да се наспим 😬 Ако трябва да доприспиваме и какатааа...

Не се тормозете за гърнето, едно време са се ползвали гърнета тип "цукало", защото тоалетната е била много отдалечена от стаята ( или от къщата направо Laughing ), ще мине и това. Важното е, че не се напишква и че няма по-сериозен проблем. Flowers Four Leaf Clover

# 56
Ох, да, наистина се замислих, че винаги има и по-лошо... Но явно и ние трябва по-упорито да обясняваме, че вече е голяма и може сама да пишка.

# 57
Моята дъщеря на 3г. и половина, сама ходи до тоалетната и се обслужва сама, но за през нощта й оставям гърнето в стаята й.

# 58
Очевидно, ние сме му изпуснали края. Беше ми полезно да го разбера Smiley Имаме си други грижи в момента и не се сещам да й говоря да става да пишка. Лошото е, че вече е в периода със страховете и сме изпуснали моментна да я научим да се оправя сама и като се събуди през нощта. Ама то не са чудовища, вещици, великани Smiley

# 59
Очевидно, ние сме му изпуснали края. Беше ми полезно да го разбера Smiley Имаме си други грижи в момента и не се сещам да й говоря да става да пишка. Лошото е, че вече е в периода със страховете и сме изпуснали моментна да я научим да се оправя сама и като се събуди през нощта. Ама то не са чудовища, вещици, великани Smiley
Моята дъщеря спи на нощна лампа, и става много, много рядко през нощта, но тя реално си вижда всичко и не се е случвало да каже, че се страхува от нещо.
Децата се променят постоянно,    може и до вкъщи да достигнат вещици или чудовища, но за в момента си нямаме (домашни чудовища)

Общи условия

Активация на акаунт