Любители на Котки - Тема 158

• 34 208
  • 751
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Наш Зузу като беше бебе така мяукаше преди голяма и малка нужда. Сега не го прави на година е.

# 571
И Ушатото правеше така, вече не.
Давай му антибиотика и да го следи ветеринар, горкото разчита и има само теб.

# 572
  • София
Сега си спомням, че и Барни мяучеше преди малка и голяма нужда като малък. Сега май само преди голяма и то не винаги.

То мяученето не е винаги оплакване, те котките така "говорят". Аз различавам кой вид мяучене какво означава. Имаме си "хрряу" на висок тон, който значи "аз съм щастливо коте"; специално мяу за "тапа" (искам да играем); съвсем ралично за "дай ми лакомство"; друго за "настъпа ме, боли ме"; и едно много специално певческо за т.нар. "любовница" - плюшения плъх (като го чуем, знаем, че "люби".

# 573
  • Бургас
Ооох, благодаря,че ме успокоихте...
Явно съобщаваме като ползваме тоалетната...
Вижте колко е сладък:

Естествено,че давам антибиотика.
Котките пият ли пробиотик?
Забравих да попитам...

# 574
И аз така, като каже продължително Мее, значи е гладен, то мяу не произнася.Joy

# 575
  • София
При 2 чисти тоалетни моят калпазан отиде в саксията с рози. Що пък не.
Той е добре. Превзема къщата и сърцата ни.

Харо обаче никакъв го няма. Почти нищо не яде. Отслабва драстично.
Купувам храна, хапва малко и я отказва. Хвърлям и минавам на нова.

# 576
  • Велики Преслав
Харо на колко години е?
    Иначе относно тоалетната и нашата мама има хубава, ама ми отиде в доматито.

# 577
  • София
Харитон е почти на 19.

# 578
  • Бургас
Моето коте,което още няма име(Абе Белчо е,ама никой не го харесва това име),огледа всичко.
Първо го сложих в тоалетната,рових с предните му лапи
Така няколко пъти
Само там пишка и ака.
Аз обаче слагам листи от брошури и половин шепа силиконови зърна...
От снощи без зърна.
Ходи,махам хартията,мия леген.Поне два пъти на ден.
Някаква разтворима гранулирана тоалетна имало,но...
Аз не искам да ми стои с дни и да мирише...
Как да го кръстя?
Уиш?
Бил?
Хари?
Други имена?

# 579
  • София
Как да го кръстя?
Уиш?
Бил?
Хари?
Други имена?
Аз съм пристрастна към името Хари.
Уиш също ми харесва.

# 580
С хартия повече ще мирише, малък е все още , бенто или силиконова няма значение, почиства ли се редовно не мирише.

# 581
  • София
Моят Барни си мисля, че трябваше да го кръстим Любчо, от Любов. Много го обичаме.

# 582
Други идеи за име - Мъро (нали много мъркал) или Лъки - късметлийче щастливо е, че сте го прибрали. Трябва да е кратко и звучно, за да го научи бързо.
За тоалетната - аз съм на Бенто, стават топки от пишкането, които се изхвърлят. Според мене силиконовата не само че не попива и не маха миризмата, а и замърсява околната среда. Бентонитът си е природен материал.

# 583
# 584
А сварено пилешко месо с бульон, нарязано на ситно, няма ли да стане? Ако имаш случайно налично или има отворен магазин.
Ако са съгласни да ядат домашно приготвена храна излиза по-евтино дори от боклучавите консерви, освен ако не са невероятно евтини.

Пъструшка е по-зле от Шушухан. Не близва никаква храна. Навира се на майка си, да си поиска млекце, тя пък си скрива набързо корема. Викам си абе тая котка защо не си кърми малките, чакай да я видя дали има кърма. И какво да видя... Шушона направила мастит! Две бучки има на гърдите, но мляко има! Беличко, гъстичко, има! Сложих ги двете в транспортната чанта и при ветката днеска. Обезпаразити Пъструшка, даде ѝ четвъртинка енрофлоксацин, намаза ѝ дупето с риванол маз (не знаех, че има и такова), и я буустна с малко Нутригел витаминна паста. Взех ѝ РК гастроинтестинал пауч, ама милата не близва. Само вода пие. Стоят двамата с братчето на слънце. Докато не им се успокоят коремчетата сигурно ще държат гладна стачка. Шушухан поне яде, но и много дриска след всяко ядене. Дано не се откаже да яде и той.
На майка им ветката предложи да ѝ спрем кърмата или да я почнем с някакъв антибиотик. Аз обаче не пожелах, ще изчакаме още два дни, щото не съм сигурна дали през нощта не ги кърми.

Общи условия

Активация на акаунт