Любители на Котки - Тема 158

• 34 234
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И трябва да ядат само суха храна.Моята писана пък имаше диария от N&D суха храна,която много ни я прехвалиха,наложи се пак да минем на Роял канин и слава богу оправи и се коремчето.Така че не винаги скъпата храна е подходяща.
Рояла не е никак евтина за качеството си, но е факт, че на повечето котки не създава проблеми. Моята котка беше още от бебе на високо протеинови храни и паучове и и се разказа играта от тях. От като минахме на Роял Канин, нямаме никакви проблеми. Да фуражна храна е, но щом се чувства добре за мен е без значение. Не давам никакви консерви и лакомства!

# 526
Купих кауфландска храна, защото нямах пари за друга. А и не беше за бебетата купена, но бебетата се нахвърлиха с големите да ядат и те.
Бебетата не ядат още суха храна, нямат необходимите зъби за хрупане на гранулите. Майката пък спря да ги кърми... Та, сега остава да пробвам с РК гастроинтестинал пауч. Но това ще стане най-рано утре. До тогава трябва да ядат нещо меко и да им намажа дупетата, защото ги болят.

# 527
А сварено пилешко месо с бульон, нарязано на ситно, няма ли да стане? Ако имаш случайно налично или има отворен магазин.
Ако са съгласни да ядат домашно приготвена храна излиза по-евтино дори от боклучавите консерви, освен ако не са невероятно евтини.

# 528
  • на брега на морето
До тогава трябва да ядат нещо меко и да им намажа дупетата, защото ги болят.
Звънни в някоя денонощна клиника и се примоли да ти кажат.
Пастетчета за бебета има в ДМ. Една кутийка е към 80 ст, за две хранения става. А и трябва да ядат съвсем по малко. Може би по много малко и често, не знам.

# 529
След половин сварено яйчице:

Simantro, как е котчица?

# 530
  • Бургас

Таблетките с връхче не знам как се казват,на мен ми дадоха за 5...
Как ще давам антибиотик,не знам.
Панлевкопения няма...
Но..
Има калцивироза?
И язви в устата...
Явно затова малко е плакал като пишка и ака,казаха,че има странично възпаление...
Краста в ушите има...
Сложиха му някаква капка,която помагала за външни и вътрешни паразити+крастата?
Това възможно ли е?

# 531
  • София
Бродлайн или едно друго на Байер е накапващото против паразити.
Ние само с това обезпаразитяваме котката ни.

# 532
Калцивирозата се лекува, просто трябва време. Внимавайте и спазвайте хигиена, защото крастата е заразна. Аз нямам сблъсък нито с калцивироза, нито с краста, но в темата има хора, които са си излекували котките.

# 533
  • Бургас
Ами...само краста ми трябва,но докторът ме увери,че за хората е безопасна котешката краста...
Не знам.
Аз съм хипохондричка(освен,че имам улцерозен колит или глутенова ентеропатия,тотална хистеректомия на 29,изцяло премахната щитовидна жлеза+ куп проблеми...)
Та казах на доктора,че ми е особено важно да НЕ се заразя с нещо...

# 534
Тия дни ме боли зъбче 😠

Това ме накара да се замисля - миете ли зъбите на котките си?

# 535
  • Бургас
Тия дни ме боли зъбче 😠

Това ме накара да се замисля - миете ли зъбите на котките си?
Нямам тая смелост

# 536
# 537
Мале, или съм изпуснала цяла една тема, или съм я отследвала ама чак сега влизам от ... последния път 😁
Минавам да ви покажа каква помощничка имам. Иска да разчиства масата за да има място за нови гривнички 😁
На финала събори всички на земята, добре че поне не разсипа и мънистата ... Joy

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 20:24 от _Зизy_

# 538
  • София
Ами...само краста ми трябва,но докторът ме увери,че за хората е безопасна котешката краста...
За това гарантирам. Вече месеци наред се боря и никой вкъщи не се е заразил с краста. Но за съжаление не мога да отърва котките от нея. Нито Бродлайн, нито Адвокейт, нито Стронгхолд, нито Моксиклиър, нито куп други мехлеми и капки помогнаха. От 2 седмици спрях с всички отрови. Реших, че накрая ще повредя котките. Ако някой знае нещо наистина ефективно, ще се радвам на съвети. В Русия/Украйна имало много добри препарати, но никой не ги внася. А и покрай вируса никой не пътува.

Дано при теб подействат и се отървеш лесно от гадостта! Все пак имай предвид, че капки могат да се сложат отново най-рано след месец, а кърлежите (крастата е вид дребни кърлежчета) се развъждат за много по-малко време. След 10-14 дни трябва да се сложи нещо друго.

Първото хапче е въпросният имуностимулант VetoМune, който Котьо показа по-горе. У нас само Рижко му е почитател. Друг не го близва. А ако го изсипя в храна, трябва после да я хвърля или Рижко да изяде петорна доза. Simple Smile

Утре да стиснете по едно палче за Преслава! Ако всичко е наред с изследванията, ще я кастрираме.

# 539
  • Бургас
Стискаме палци за Преслава!
Бълхите по моята котка са си живи и здрави!
Пише,че ги убива до 48 часа,ама...
Не знам...
Таня67,човешкият акарол ставаше за свинчета...
Не знам,попитай...

Общи условия

Активация на акаунт