Любители на Котки - Тема 158

• 34 185
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Не знам,от Феликс,от новото място,от калицивирозата ли...
Пак ходи
Не е воднисто,но е меко,изцапахме крак и опашка,бърсахме ...
Пак ще звъня на ветеринаря...
Може и от антибиотика да е ...
Уф,дано се оправи...
Иначе не спира да играе,има апетит,но...

# 601
  • Велики Преслав
Абе жена стига толкова страх. За мен храната му е дошла много силна. Това коте което падна от 5 етаж, беше запечено. Доктора му даде едно разхлабващо, сега като пръцне, с мозък го пуща. Мием се и пералнята се вижда в чудо.
    Обаче, водичка пие ли. Храната в какви порци и е?.

# 602
  • Велико Търново
В петък и аз ще имам трепети с новодомеца 😉, та очаквайте въпроси и от мен. Нашето коте досега ходи в силиконова тоалетна, затова и аз купих такава, за да му е познато. После мисля да подменя със соева постелка. Храната му е Уискас, паучове, но поне седмица ще кара на нея, и после ще смесвам с нова, по - качествена. Мисля, за първите дни да му оставя храна, вода и тоалетна на едно място, в едно помещение, защото апартамента ни е голям и предполагам, че трудно ще се ориентира до банята.. И да махна капака на тоалетната, да оставя само легенчето, а по - нататък ще я покрия и ще влиза през вратичката. Добър ли е планът? 😉Легло не съм купила, защото не знам къде ще си намери местенце за спане... Едно време, за кучето бях купила какво ли не, то един път не си легна в леглото..

# 603
  • София
Мисля, че храната и тоалетната не трябва да са на едно място.

# 604
  • Велико Търново
Аз имах предвид в една стая, не едни до други. Или не е добра идея?

# 605
  • София
Аз имах предвид в една стая, не едни до други. Или не е добра идея?
В една стая според мен не е никакъв проблем да са храната и тоалетната, особено докато свикне. Но и в голям апартамент мисля че бързо ще разучи всичко и ще може да преместиш тоалетната на постоянното и място.
Явно сега е сезона и на кастрациите и на новите котета, съответно новородени и направили годинка котачета Simple Smile
Страх е на кастрация в четвъртък. И аз като адашката Мария макар да не го показвам последните дни изчетох каквото намерих за кастрация. Знам няколко начина по които се извършва, какви усложнения може да има, ползи и негативи, разлики при ранна и късна кастрация, кога се препоръчва и каквото още се сетите. Прочела съм от изследвания и анализи до обикновени статии в интернет и съм изгледала всякакви схематични рисунки на кастрация и видеа, за кастриране на конвейр примерно на улични котки Simple Smile Но като цяло за всяко нещо предпочитам да знам точно как се случва и какво мога да очаквам. Точно затова покрай бързата организация на кръводаряването се отказах от Добро хрумване. Първо не успях да се запозная в подробности за процедурата, освен че разбрах как почти всички котки са кръвна група А, но очаквах от Добро хрумване поне отгоре отгоре нещо да ми обяснят, което изобщо не се случи.
Покрай кастрацията ще му сложат и чип на Страх и ще направим европейски паспорт, но засега тъй като не планираме излизане извън страната няма да слагам ваксина за бяс. Лекарката каза, че голяма част от хората в Англия, където е работила са ползвали чипове и вратички за котки с чип, но не беше на сто процента убедена дали този чип ще работи с вратичката, която съм харесала. Първо да сложим чипа, пък после ще продължа с търсенето на подходяща вратичка.
Мярнах за препоръка за хранене на мъжка котка изцяло с гранули от страна на ветеринарите. Не за пръв път го засичам, което ми е странно, защото аз съм попадала на доста различни съвети и евентуални проблеми при мъжките котки особено при хранене само със суха храна.
Във връзка с това при наистина ранна кастрация имало риск при мъжките котки да не могат да си изкарват пениса, ако са кастрирани прекалено рано, което увеличавало риска от уринарни проблеми. Говорим за кастрация на 3-4 месеца, което тук не се прави предполагам дори и и при развъдчиците или в приютите. Съвета за по-късна кастрация навремето е бил свързан предимно с натоварването на упойката върху незрелият организъм и рисковете свързани с това, но вече упойките били доста по-изчистени и риска минимизиран, макар все още да го има.
При по-ранна кастрация можело котарака да си остане с нрава и поведението на дете, както и физическите характеристики на дете, по-нежна структура заради липсата на тостестерон, но по-дълги кости, при по-късна пък, ако е станал вече агресивен и злобен отново можело да си остане така и след кастрацията, но пък с оформено тяло на възрастна котка Simple Smile Аз се надявам от една страна малко да се кротне Страх и да спре да дере лекарките Simple Smile, от друга се надявам да не се промени Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 08:16 от Aila

# 606
  • София
Biskvitka, котките спят навсякъде другаде, но не и в котешко легло. Не ти трябва.
Храната и тоалетната все пак да не са една до друга, за да не се рие и да хвърчат неща от едното място в другото.
Айла, ние в ДХ кастрирахме нашата котка, че си бях харесала лекар там, а и вече толкова бях изчела, че нямах особена необходимост да питам. Иначе не дават много инфо, да. Другият проблем е, че в клиниките, в които се приемат и лекуват бездомни животинчета, винаги има теоретичен риск от предаване на някоя вътреболнична инфекция.
Но Дудето в ДХ е много прекрасен човек и лекар.

# 607
  • София
Но Дудето в ДХ е много прекрасен човек и лекар.
Аз щях да остана при тях, но те категорично ми отказаха без повторни кръвни изследвания да го кастрират, а аз сега не мисля да пускам отново. Имам изследвания, които бяха ок за кастрацията преди месец, котарака е доста здраво и младо животинче, затова и издирих клиника, където ще го кастрират без повторно пускане на изследвания. За тези пари ще му сложа чип Simple Smile
П.П Собственичката на Феликс, на който дарявахме кръв искаше да покрие тези повторни изследвания ,но не виждам причина за това.

# 608
Мария, първо добре дошла в темата. Hug Второ: Дишай, дишай, всичко е наред! Wink Успокой се, това е коте, то се гледа само и ти показва от какво има нужда. За тоалетна постелка му вземи едно хубаво бенто, бентото прави хубави топки, почивстваш ги и всичко е наред. Има и ароматизирано. Или му вземи хубав силикон. Ние сега сме на силиконова постелка и сме доволни. Силикона не прави топки, но пак се почиства добре. При нас бентото понамирисваше лекинко, колкото и да го чистех, със силикона няма никаква, ама никаква миризма. Не разбрах дали си му купила тоалетна, но за първо време може и едно правоъгълно легенче да му вземеш. Ние още сме с такова. За храната е проба-грешка, всяка котка с вкуса си. Но свикне ли на "джънк фууд" после няма отказване. Та докато е още бебе се опитай да му пробутваш поне среден клас храни. Комбинирай мокра и суха, не го дръж само на суха. Като прохождащ родител на малко котенце постоянно ще ти изникват въпроси, питанки, чуденки, всяко нещо ще те тревожи, ще задаваш глупави въпросчета, но това е нормално, ще свикнеш и ще се нагодите, само спокойно и наблюдавай котето, то си показва от какво има нужда. Чети, питай, разпитвай, не се притеснявай. И да ти е честито, живо и здравичко котешкото бебенце. Hug

Да ви покажа сега една Мая как разпуска неделно. Ако не знаете, ей тъй се прави:

Joy

Пп На кастрираните котенца пожелавам бързо възстановяване. Hug

# 609
Момичета, как да отърва едно коте от кърлежи? Първо да ги пахна с пинсета и след това Бродлйн или не?

# 610
  • Бургас
Аз няколко дена не съм ви чела, но имам причина, мъжкото ни котараче тази сутрин почина, много ми е мъчно за него, но поне не умря сам, милвах го и се успокояваше така, миличкия ми той, една седмица преди да направи 2 годинки 😢😢😢 мъчно ми е, много...

# 611
Много съжалявам... На по-добро място е, това ме успокоява над 3 години....
Какво стана?

# 612
  • София
Герита85, съжалявам Cry Какво наистина се случи?

Изкъпани след селската почивка:

8 страници съм изпуснала, връщам се да чета.

# 613
Герита, съжалявам много. Прегръдки!

# 614
Бихте ли споделили какъв е рискът при котките от развитие на Лаймска или други болести вследствие на ухапване от много кърлежи? Вет ми каза след 20 дена да я заведа да й вземат кръв и че не се изписва нищо предварително.

Момичета, как да отърва едно коте от кърлежи? Първо да ги пахна с пинсета и след това Бродлйн или не?
Ако са малко, ги извади с пинсета. После слагаш на врата отгоре пипета с препарат, но не знам какво сложиха на нашето. След известно време може и каишка, ако е дворно коте. Ако са твърде много и не може да ги махнеш, може да сложиш препарат, но е добре да е затворено някъде за 24 часа, но НЕ вкъщи, защото ще умрат и ще опадат.

Общи условия

Активация на акаунт