Любители на Котки - Тема 158

• 34 156
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Тайната да няма разпръснат пясък е:
Да нямаш коте или да чистиш всеки ден.
Хе-хе! Второто е много оптимистично! Всеки час е по-правдоподобно. Joy

# 661
Особено с 5 като при теб....
Как е милата Преслава днес?
На прибиране видяхме сгазено коте, мъжът ми слезе, аз не можах, мъртво било, каза че картинката е била ужасна, аз и затова не слязох, не че не ревах, защо съм такава чувствителна не знам.. Много тъпо ми стана.
Вкъщи Уши само се подмилква, иска да яде, но по-късно, сутринта се успа и концерта започна към 7 часа, демек празник у дома.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 20:07 от Ивекс

# 662
  • София
Един Пухиндрел на 1 годинка, днес е рожденник! Сменихме му храната с adult и започна да става по едър изведнъж. Много повече я харесва и си хапва доволно. Време му е да му клъцнат маслинките, ама мм нещо се дърпа, та не знам какво да го правим. На два пъти се изпишка на две места, не е маркиране. Май няма да го чакам още дълго.

# 663
Да е жив и здрав Пухиндрел, много да ви радва и да не прави бели!

# 664
  • София
Харо никак не го чаках за "маслинките". Преживях онождането на краката ми, но след като два пъти препика току що събрано пране му казах "до тук беше".
Малкият трябва да го кастрирам до август.

# 665
Честит рожденик, много да ви радва.
Винаги им идва реда на "маслинките".Joy

# 666
Здравейте!
Нашият 9 годишен мъжки котарак се казва Арчи и е прибран от улицата като бебе.
Бих искала да се посъветвам с вас тъй като сме пред дилема дали да го кастрираме.
В последната година започна да си позволява да препикава/маркира на определени места. Появи се миризма и той самият стана неспокоен в определени моменти, когато се случваше.
От скоро се преместихме и на нова квартира и се притесняваме, че ще започне и тук да го прави. Вече усетих дори на канала в банята. Новото място е и на първи етаж, ще вижда уличните котаци и може би ще се дразни повече.
Моля ако някой е кастрирал възрастна котка да сподели как се е отразило.
Притеснявам се за него и дали ще има ефект.

# 667
  • София
Много е грешно да се каже "той си позволява".
Това е просто природата му.
Кастрирайте го, но след преглед и консултация с ветеринар. Има опасност да хукне подир някоя женска котка, ако сте на първи етаж с необезопасени прозорци и балкони.
Не, нямате гаранция, че ще спре да маркира. Голям котарак е все пак.

# 668
  • София
Така се радвам, че кастрирахме Том, по-скоро че мина. След кастрацията бях съжалила, но котаракът изобщо не е показал признаци на неразположение или нещо такова. Сега е съвсем различен. Не вие по нощите, по-спокоен е и през деня. Не е препикавал или нещо да замирише, но не се търпеше от денонощното му виене. Сега само си говорим Joy със спокоен тон.

# 669
Кастрацията на мъжките е не повече от 50сек.В "Моята котка от Ада", точно на това наблегнаха. От моят опир с Фин, на другия ден беше забравил всичко. Не виждам защо са тези излишни драми, когато е толкова лесно, поне за мъжкарите, и е за тяхно добро✌️

# 670
@Red
Да, права сте, не е виновен той, че го прави, но в по-млада възраст не се бе случвало и затова и не сме мислили да го кастрираме. Така и закъсняхме...
А иначе постарахме се да сложим мрежи на прозорците, дано не хукне през тях Simple Smile

# 671
  • София
Браво, че сте обезопасили!
Сега ви трябва добър лекар, на който можете да се доверите.
По принцип при момчетата-котараци интервенцията наистина е в пъти по-лека отколкото при котаните.
Но си трябва преглед и компетентно мнение. Все пак повечето тук не сме лекари.

# 672
Момичета, здравейте! Трябва ми консултация. Рижко беше направил някаква криза миналия октомври и изглежда диванът е понесъл повече щети, отколкото мислех. Намирисва на препикано - много слабо, но като се заседя, си се усеща. А пък като ми дойдат гости без котка, веднага надушват. Търсих, за стари и нови щети от този род върху мебели, настилки и пр.препоръчват ензимни препарати, но все няма конкретна марка. Някоя да е ползвала, да ми препоръча нещо конкретно?
Иначе взех този спрей - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/potshistvashti-preparati-1130 … izmi-500-ml-51773 , но май само замаскира миризмата, мирише на освежаващ спрей за помещения.

# 673
  • София
Честит рожден ден на Пухиндрел! Да здрав и щастлив! Tada Birthday Hotdog

Преслава е добре. С нищо не показва, че я боли. Все пак вчера ѝ дадохме обезболяващото. От време на време си облизва раничката, но като част от тоалета, а не да се е съсредоточила в нея. Скача, тича, хапва си добре ...

# 674
  • София
В тази тема влязох преди почти 4 години- първо като читател.
Когато се осмелих да пиша (Блеко беше на около 6- 8 месеца), очаквах да ме посрещнат с "добре дошли" и дрън- дрън...  ама те (ветераните) направо ме разкостиха (щото ми беше жал да си кастрирам котарака... ама и той... знаете ли к'ви топки имаше само... Joy ).
Повечето в "моето положение" се обиждат, сърдят, фръцват и изчезват... аз обаче уважавам мнението и най- вече опита на всеки, не съм сръдлива и т.н.
Още съм тук (вече с 3 котЕта) и споделянето и опита ви са ми безценни.
Блеки е кастриран (послушах вет и се случи, когато беше на 18 месеца, но не беше лесно да изчакаме- особено в апартамента... момчето не маркираше, но врещеше денонощно ), ваксиниран, стои си вкъщи (бандюга си е, биткаджия е, не е от покорните... случва се да пострада, тичаме при вет и т.н.), почти се е кротнал 😜 и всичко благодарение на вас...
Благодаря ви, момичета! 😘

Сега трябва да "отгледаме" и задомим котета на Чари, после да я кастрираме и нея.

Общи условия

Активация на акаунт