Любители на Котки - Тема 158

• 34 146
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Аз вече задомих котка...
Прибрах си...
Наистина ли ще почне да врещи и да пиша навсякъде?
Има хора с некстрирани мъжки,не го правят.
И да ми се карате,аз съм против кастрациите.
Да,разбирам ясно,че ако не бях взела Хари,можеше да не е жив вече, много котенца са бездомни...Естественият подбор и лошите хора са нещо ужасяващо и жестоко...
И пак не мисля,че да причиниш това на животинка е ок.
Аз съм кастрирана на 29 годишна възраст,с тотална хистеректомия съм.
Ами аз преживях ад,сега,десет години по-късно,започнаха последиците от ненормално ранната менопауза.
Каквото и да казват ветеринарите,кастрация на мъжка котка е около 100,на женска от 150 до 200...
Не знам, вероятно ако вие и пиша навсякъде ще се наложи...Ама не е правилно...

# 676
Ееех,а аз ще задържа Хари и се надявам невинно да не се наложи да го кастрирам...
Не го приемам за естествено.
Вече не дриска,явно антибиотикът помага.
Вижте какво купих:

С грижа за околната среда било...

Какъв антибиотик му даваш?

Мария, наистина ще почне да пишка и мяука, някъде между 8 месечно и годишно и половина. Ние си позволяваме да кастрираме, защото не знаем от личен опит какво е кастрация и защото слушаме ветовете, че животните не го усещали (че са кастрирани). И това няма как да го разберем, за съжаление. В пълното си право си да не кастрираш котарачето ти, но тогава ще трябва да се въуражиш с търпение и сили за игнориране на симптомите на разгонения котарак. Не е лесно, но не е непостижимо. Просто ще чистиш повече и ще си запушваш ушите нощем. Но едва ли няма да ти стане жално от неговите молби за женска. Така че, ако си твърдо против това да се кастрира, ще трябва да се преместиш в къща с двор да живееш, за да може хем ти, хем той, да живеете по-спокойно.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 23:55 от amy_nka

# 677
  • Бургас

Това даде докторът.
Но дозировката е според килограмите,моят е 700 грама.
На практика човешкият е Амоксиклав или нещо подобно.В други милиграма обаче.

# 678
  • София
Мария, съжалявам за това, което си преживяла, и те поздравявам за това, че си приютила коте. Но не пренасяй своите чувства върху него - то няма да преживява кастрацията с дълги мъчителни мисли. Кратък дискомфорт за сметка на много по-спокоен и здравословен живот - не си ли заслужава?! Не било естествено... А кое в домашното отглеждане на котката е естествено? Ако трябва да е по закон Божи, котето ще мръзне вън, ще гладува, ще бяга от кучета и лоши хора, и ще живее с години по-малко от едно обгрижвано домашно коте. Щом правим едни неща за тяхно добро, правим и други, даже и да не ни се виждат естествени. На мен самата също не ми е приятна идеята за кастрация, но с разума си и опита си съзнавам, че това им носи само ползи.

# 679
  • София
Наминавам да проверя как е Преслава. Много е пораснала❤️

Герита, съжалявам за загубата ти 😢 Млад е бил.

Днес спасих паднал на тротоара син синигер. Давахме му варено жито  в човката. Търси си. Сега е вкъщи в кутийка. Като позакрепне, ще го пуснем в парка. Държим котешките представители далеч.

# 680
  • Бургас
лято!, благодаря ти.
Да,права си.
Няма нищо естествено в отглеждането в апартамент на котка.Но навън,в града,нямат шанс.Раждат се много,оцеляват малко...Дори големите квартални котки просто изчезват.
Едно лято,докато беше малък синът,едно малко коте идваше да си играе с децата.Много беше мило и всички го обичаха...Една вечер,преди да изведем децата,го намерихме умряло.Защо,не знаем.Много ми стана гадно,то си изглеждаше съвсем здраво...
Котката на баба ми раждаше много котета.Мислили сме да я кастрираме,но...баба не искаше да я прибере вкъщи, докато мине раната,не я пуска в къщата...Оцеляха котенцата,които хора прибраха вкъщи,по принцип повечето тя ги разгонваше,може да ги гледат по дворовете,но...не вярвам много.

Simantro,синият синигер е диво животно.
Познавам хора в Бургас,във ветеринарна клиника се занимават със лечение и спасяване на диви животни.
Синигерът доста трябва да закрепне,но свикне ли с вас...не знам.
Опитайте да се свържете със Зелени Балкани,мога и с моите познати да Ви свържа.

# 681
  • Велико Търново
Аз уговорих час за ветеринар в събота. От предварителния разговор с докторката, много приятно впечатление ми направи - мила и любезна, обясни ми, че ще прегледа котанчо, ще ми каже кога ще го ваксинираме /около 3-ия му месец /, и кастрация, евентуално след 8-ия месец, според нея е добре да мине първото разгонване, за да се развие достатъчно, и тогава манипулация.

# 682
  • Велики Преслав
Искам да се похваля. Нашето летче, има страшен апетит. Яде всичко което му мирише добре. Давам пример.
    Сутринта сипах на батко му, пауч с малко гранули. И на него пауч.  То си изяде пауча, отиде до гранулите, изаде ги и сега яде от тези на батко си. Направо е трифазна фуражомелка.
   А иначе, вие как ги учите да ходят на тоалетна?
Преди ходенето беше трудно, вчера, като се прибрах, имах изненада до хладилника.

# 683
  • на брега на морето
Василев, колко е малко котето (извинявай, ако си писал не съм прочела)? Вземи някаква пластмасова кутия с ниски бордове и напълни с котешка тоалетна. С хартия попий напишкано и сложи в кутията и котето в нея; допри много миролюбиво нослето няколко пъти. Постепенно ще се научи. Рафаела се научи от раз, но беше пишкала 2 пъти на одеало. А и беше на 3 месеца тогава.

Симантро, синигерите ядат насекоми; питай в зоомагазина за нещо близко до естествената му среда. Незабавно спрете да давате каквато и да е зърнена храна; от нея птиците получават висцерална подагра. Може би сушени мухи - може да ги продават в зоомагазините или магазините за рибари. Имам тъжен опит с един малък врабчо с жълто около човката.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 08:22 от Котьо

# 684
Аз винаги съм се притеснявала, ако и когато си вземем коте как ще му създадем навици. Мая обаче си дойде научена. Мъж ми я осинови, по точно тя си го избра, де, Wink и първоначално той и колегите му я гледаха в цеха в който работят. Мъж ми и сложил едно малко кашонче с пясък, сложил я вътре и тя се изпишала и изакала и повече "бели" извън кашончето не е правила, защото първоначално пишала където намери, но след като кашончето било сложено и и било показано за какво служи само там си е вършела нуждите. Когато я донесе за първи път у дома, я донесе барабар с пясъчното кашонче. Веднага щом го сложихме и я пуснахме, тя се насочи към него и се изпиша вътре. Когато след седмица я донесе за втори път и този път окончателно, първото нещо, което направи е да си потърси кашончето, което помнеше или надушваше къде беше първия път. Веднага след това и купихме легенче и постелка и оттогава тя си знае тоалетната и където и да я местя, лятото на терасата, зимата в хола, при свеки в коридора, тя си пиша и ака само и единствено в нейната тоалетна.

# 685
На всеки няколко години се връщам да ви кажа здрасти Grin Май последно е било преди 4 години... ставали са някакви промени, не мога да го позная форума. И нещо е станало с акаунта ми, вече не мога да вляза. Затова направих нов, но който си спомня, ще си спомни Smile Така че, здравейте! Богданка вече е на 13 години (леле!!!), живее си живота и е щастлива и, засега, здрава. Дечурлигата попораснаха вече (на 7 и на 5) и вече са далеч по-внимателни. Преди бягаше от тях, но сега им дава да я вдигат и разнасят насам-натам - голям напредък! Вече две години поред люпим пиленца вкъщи (построих кокошарник на двора и после отиват там), така че Богданка си има още една занимавка. Само за гледане, разбира се - нямам ѝ никакво доверие с дребни гадинки, знам си стоката Smile

# 686
  • София
Днес спасих паднал на тротоара син синигер. Давахме му варено жито  в човката. Търси си. Сега е вкъщи в кутийка. Като позакрепне, ще го пуснем в парка. Държим котешките представители далеч.

Обадете се на Дивите Животни и им го дайте. Ако искате да порасне здраво и да може да се върне в естествената си среда. Може да се остави дивото животно в някоя от клиниките на Добро Хрумване, аз съм носила таралеж и няколко гълъба.
https://wildanimals.bg/

# 687
Симантро, намери брашнен червей, жив, от някой зоомагазин. Те са идеална храна за тях. Във всеки по-зареден зоомагазин с влечуги ще го има.

Мария, радвай се, че кот е мъжки. Ако не надуши женска може цял живот да не мяука и да не препикава. Ама ако беше женска с това нежелание да кастрираш щеше да си умре в адски мъки - мъки за котето и за теб.
Не е редно да преписваш човешки емоции върху животни. Те се размножават за да продължат вида си, а не правят обмислен избор като хората.

# 688
  • Варна
Бели червеи бяхме купували за нашия Врабчо от ловно-рибарски магазин миналото лято.

# 689
Олеее, синигерчето е толкова мило. Аз също храня синигери, но вече пораснали и сами си идват. Къде е паднало? Сигурно има гнездо и може да има още, наблюдавайте да няма паднали. Ще оцелее, не е много малко, правило е опит да лети. Давайте му и червейчета, продават живи в риболовни магазини. Само на ядки няма да го бъде.

Относно кастрацията...мислех да кастрирам моята, защото се изплаших, че е влязва в цикъл на разгонване (една седмица - не, една седмица - да) но се отказах. Душичка е толкова блага в тия дни. Ще я водя на редовни прегледи и така. Не желая да я кормят. И не, не смятам, че я боли или се мъчи. И да, изчела съм за ползите от кастрация при женските. Превантивно, за мен не е задължително, за щастие не живея в държава със закон, че трябва, иначе се водя развъдчик... Бездомните са за кастрация. Домашните - ако искаме. Имахме некастрирана женска и си живя доволно 19 години. Да се появи проблем и ще се реши, иначе, превантивно да си извадим зъбите, очите и т.н., защото заболяват при почти всеки.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 10:47 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт