Любители на Котки - Тема 158

• 34 166
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Велики Преслав
Вземете, най-добре. Отидете на вет. Количеството е голямо.

# 646
Аз ходих, но ми казаха да чакам 20 дни, а в града няма друг ветерианар. Освен да се консултирам с някой от София.

# 647
  • София
Аз ходих, но ми казаха да чакам 20 дни, а в града няма друг ветеринар. Освен да се консултирам с някой от София.
Виж дали ще ти отговорят в някоя от тези групи:
https://www.facebook.com/groups/123811940966843/?multi_permalink … =4532724290075564
https://www.facebook.com/groups/159431971334586/?multi_permalinks=809928846284892

Пишат ветеринари.

# 648
Таня, благодаря много за линковете!

# 649
Такава тоалетна имаше possessed и беше много доволна. Ползват я 2 женски котки. Ето:

Мис Каролина, може да му направите волиера, така че да влиза и вътре и да си излиза навън, ако е на долния етаж.
За тоалетната, аз имам такава https://m.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/luks … i_toaletni/602475
Много намалява разпиляването на материал.

И пак - https://www.bg-mamma.com/?topic=1146406.msg39521357#msg39521357

А колкото до килимчето, което Котьо е показала, дъщеря ми го има, но камъчета има навсякъде. Събира, но по-скоро извадените при ровенето и евентуално нещо, което пада от лапите при първата стъпка. И аз си мислех да купя, но се отказах.

Здравейте!
Предстои ни да си вземем коте. На около 3-4 месеца. Та въпроса ми е тази тоалетна с влизане от горе удачна ли е според вас за все още малки котета? Дали лесно ще привикне да ходи в такъв тип тоалетна, ако до сега е ходило в нормална отворена? А тези затворените, които се водят, че са с филтър той против лош мирис ли е и има ли ефект от него?
Ще съм благодарна за всякакви съвети!

Също така може ли някой да препоръча добър ветеринар в град София, някъде около Сточна гара-Лъвов-Банишора.. този район?

И също дали някой може да ми каже от коя храна за котета под 1 годинка е най-добре да се ориентирам. Доколкото четох марката "Purina" е доста добра, а Royal Canin например, макар че не спират да я рекламират не е качествена.

Много благодаря предварително!

# 650
Здравейте! 🐱 Какво мислите за витамините на Beaphar? Вие давате ли витамини на вашите любимци, какви са те? Благодаря! 🍀

# 651
  • Велики Преслав
Да, давам му. Мъжкия ми нещо много ги харесва на вкус. Само му ги слагам в купичката и той си ги яде.

# 652
Здравейте! 🐱 Какво мислите за витамините на Beaphar? Вие давате ли витамини на вашите любимци, какви са те? Благодаря! 🍀

Взимам му масло от сьомга и мултивитаминозна паста:

https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/vitamini-19427/vetoquinol-cal … urin-120-gr-50161

https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/vitamini-i-minerali-19435/can … kotki-50-gr-59117

Здравейте! Имам нужда от съвет на тема котешка тоалетна и предварително се извинявам, защото вероятно темата е обсъждана многократно.
Мишо е едно прекрасно 5,5 килограмово същество, за което се опитвам да намеря удобна тоалетна - както за него, така и за нас. В бебешките му времена използваше най-обикновена отворена тоалетна, но с времето порастна и започна да рови толкова силно, че всичко наоколо се покриваше с гранули от постелката. Взехме затворена тоалетна Omega Paw rall'n clean - https://i.ebayimg.com/images/g/njAAAOSwwrtZyYvt/s-l300.png
В началото беше удобно с нея, защото се почиства изключително лесно, но Мишо отново порастна и имам чувството, че му е малка. Самата тоалетна е огромна и заема безумно много място, но реално използваемата от котката част е сравнително малка.
Та въпросът ми е каква тоалетна бихте ми препоръчали - да е сравнително удобна за почистване и поддържане и да е удобна за 5,5 кг котарак (смятам, че повече няма да расте). И съответно каква е тайната да няма навсякъде разпръснати гранулки от постелката?
Имате ли мнение за тази - Savic Hop in - влиза се отгоре?

https://shop-cdn-m.mediazs.com/bilder/savic/hop/in/4/400/73657_p … lette_hopin_4.jpg

Моето коте, което е 3 кг.,ползва бебешко корито, защото котешките тоалетни са нестабилни (откритите), а закритите не ги харесвам (ок са като идея и сигурно някои котки са ок с тях...)
Моето застава като кенгуру с предни и задни крачка на борда, и така ака, тъй че няма как да е в закрита или в някаква кекава вц... Бебешкото корито е екстра 60/30/20 са размерите, съвсем не е огромна. Постелката е бял пясък, сипвам 4 литра, чистя всеки ден и подменям изцяло след седмица. Тайната да няма разпръснат пясък е:
Да нямаш коте или да чистиш всеки ден.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 14:38 от Анонимен

# 653
toni112233, Ние ползваме открита тоалетна, ако се изхвърля веднага след изхождане не мирише в дома. Бяхме с храна Роял Канин, но я сменихме с Applaws и Essenstial.

# 654
Сова, това последното ми хареса:)
Има котка - има проблем; няма котка - няма проблем !

И ние, когато се наложи (зимата напр, като не могат да ровят вън) ползваме по-голям съд - пак пластмасов леген и чистим често.
Номерът е да има повечко бентонит/пясък/каквото и да е.

# 655
  • София
За котешката тоалетна ние в началото взехме закрита, но за улеснение на котето и видимост, кога трябва да се почисти махнахме горната част и така си остана. Тези с влизането отгоре са интересни, но при почистване винаги ли се маха горната част или трябва да се бърка през дупката? Кофти би било ако случайно не видиш нещо, пропуснеш да го извадиш и си престои до следващата смяна на постелката. Нашият е със силиконова, понякога вади 2-3 камъчета, но не е болка за умиране.
 За бебешката храна бих  препоръчала Josera и Tundra, мисля че се водят от качествените.
 Да се оплача от Рони, последната седмица рязко стана мъж. Урината му започна да мирише, но по-големия проблем е неспокойното мяукане. И докато през деня горе долу се издържа, това че надува алармата в 4 ч. през нощта ни идва в повече. А е само на почти 8 месеца и уж нали било рано за кастрация. От друга страна си е едър котарак и вече гони 5 кг. Има ли шанс да се поуспокои след тези първоначални напъни? Женска котка наблизо няма или не знам да има, но не изключвам да чува тези отвън, макар че сме на висок етаж. Май скоро ще трябва да избираме между ранна кастрация и разбита нервна система от липса на сън на членовете на човешкото му семейство. За негово добро е да се кротне, но ако това не стане до седмица ще предпочета първото. Преди някой да е питал, играем и се занимаваме с него повече от достатъчно през деня. Не е оставен да мързелува и спи по цял ден, та затова да беснее нощем.

# 656
Нормално е.
Лошото е като започне да маркира, вярвай ми, такава смрад няма.

# 657
  • София
Нормално е.
Лошото е като започне да маркира, вярвай ми, такава смрад няма.

Старият ми котарак, който почина през 2000 г. на 12 г. не беше кастриран и имаше периоди, когато препикаваше, там където си държахме обувки в коридора, но само там, никога вътре в обувките, а около тях. Сигурно, за да разнасяме аромата му и да му доведем така някоя маца. Миличкият, имаше моменти, когато беше мъчение и за нас и за него. Като станеше нетърпимо му давахме някакви хапчета против разгонване, които май допринесоха за проблемите, от които почина. Но той не е мяукал така, камо ли нощем.
   Рони засега не е маркирал, но се оглеждам и за това.

# 658
Ние сме със стандартна закрита тоалетна, ъглова, с филтър и ползвам бентонит. Никаква миризма няма, дори през лятото, когато сме ги оставяли сами за по 4-5 дни.
Мирис има най-вече ако постелката е калпава. Разбира се, и активния въглен играе роля - бил той във филтъра или добавен в постелката.

# 659
  • Бургас
Ееех,а аз ще задържа Хари и се надявам невинно да не се наложи да го кастрирам...
Не го приемам за естествено.
Вече не дриска,явно антибиотикът помага.
Вижте какво купих:

С грижа за околната среда било...

Общи условия

Активация на акаунт