Любители на Котки - Тема 158

• 34 167
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Скоро бях писала, че в нашата клиника, в която сме ходили до сега искаха да я кастрират след 1-во разгонване. Вие ми споменахте, че е по-добре по-рано, четох и аз малко и реших да намеря друга наблизо клиника. Попитах там и за писах час за петък. Някой да е ходил от вас случайно в "Бомед" в Люлин 8? Притеснено ми е, сега е на 6месеца и 2 седмици някъде. Казаха да не яде след 20 часа предишния ден. След кастрацията с боди или с яка е по-добре да е котето?

Аз кастрирах 3 котета в "Бомед"- Блеки и 2 женски (това беше преди 2- 3 години). Женските бяха безплатно- с талони.
Определено не усетих никаква разлика м/у платената и безплатните кастрации.
Женските ги задържаха 24 часа. Всички бяха със саморазграждащи се конци, с депо антибиотик и обезболяващо. Нямаше усложнения, възпаления, нямаше яки и бодита (бяха намазани с някакъв защитен гел).
Блеки го водя там и за ваксините.
Много съм доволна- с отношение са и към пациентите и към стапаните им. И цените им са прилични.
Всичко да е ОК с котето. 😻

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 16:11 от AnyHr

# 631
  • Между гори и планини
Гери,  искрено съжалявам за загубата. Така неочаквано и младо коте...

# 632
Герита, съжалявам за котенцето  Cry
Една мацка-компактен и сгъваем модел Wink

# 633
  • на брега на морето
Много се е източила Преслава; ами така - е като рядко пускаш снимки не виждаме как расте Laughing

# 634
AnyHr, много благодаря, че ме успокои. Надявам се всичко да е наред и при нас.

# 635
Здравейте! Имам нужда от съвет на тема котешка тоалетна и предварително се извинявам, защото вероятно темата е обсъждана многократно.
Мишо е едно прекрасно 5,5 килограмово същество, за което се опитвам да намеря удобна тоалетна - както за него, така и за нас. В бебешките му времена използваше най-обикновена отворена тоалетна, но с времето порастна и започна да рови толкова силно, че всичко наоколо се покриваше с гранули от постелката. Взехме затворена тоалетна Omega Paw rall'n clean - https://i.ebayimg.com/images/g/njAAAOSwwrtZyYvt/s-l300.png
В началото беше удобно с нея, защото се почиства изключително лесно, но Мишо отново порастна и имам чувството, че му е малка. Самата тоалетна е огромна и заема безумно много място, но реално използваемата от котката част е сравнително малка.
Та въпросът ми е каква тоалетна бихте ми препоръчали - да е сравнително удобна за почистване и поддържане и да е удобна за 5,5 кг котарак (смятам, че повече няма да расте). И съответно каква е тайната да няма навсякъде разпръснати гранулки от постелката?
Имате ли мнение за тази - Savic Hop in - влиза се отгоре?

https://shop-cdn-m.mediazs.com/bilder/savic/hop/in/4/400/73657_p … lette_hopin_4.jpg

# 636
  • на брега на морето
Има килимчета за пред тоалетна - като стъпи на него котето оставя полепналите гранули

https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D … rc=m9nJ8e1wl_MpqM

# 637
Тази тоалетна с влизане от горе добре изглежда. Почистването как е? Бъркаш на дъното на дълбоката тоалетна ли?

# 638
  • София
Такава тоалетна имаше possessed и беше много доволна. Ползват я 2 женски котки. Ето:

Мис Каролина, може да му направите волиера, така че да влиза и вътре и да си излиза навън, ако е на долния етаж.
За тоалетната, аз имам такава https://m.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/luks … i_toaletni/602475
Много намалява разпиляването на материал.

И пак - https://www.bg-mamma.com/?topic=1146406.msg39521357#msg39521357

А колкото до килимчето, което Котьо е показала, дъщеря ми го има, но камъчета има навсякъде. Събира, но по-скоро извадените при ровенето и евентуално нещо, което пада от лапите при първата стъпка. И аз си мислех да купя, но се отказах.

# 639
  • Бургас
Здравейте пак!
Взех прахчета Пурина и пастет Пурина...
Това ми дадоха в клиниката,в която го водих в неделя.
Казаха,че за ваксина трябва да е здраво.
То е ясно,че поне две седмици или месец няма да се ваксинираме.
Коя клиника да избера в Бургас за паспорт и ваксина?
Идеи?

# 640
  • София
Ходещо по въже палаво момиче 😻
Голяма лудетина тази Мацона.

# 641
О, и аз се учудих първия път като ги видях да се катерят по бетонни стълбове Simple Smile

# 642
О,аз дори и не мислех,че котки могат да се катерят по плочки в банята и огледала Simple Smile
Каква е разликата в тази тоалетна с горно влизане от другия тип закрита,като снаждането на двете части си е пак по средата.Зак ползва нещата на Фин.Докато при Фин нямах проблем с изваждането на прах стърготини от тоалетната,Зак непрекъснато вади.Всичко е в прах от стърготините и не знам как да го оправя.
Спомен от бебе Фин

и един комшийски котарак

аз си имам сантимент към него.Единствения котарак,който е пуснат да си обикаля квартала.Не се е променил за цялото тов авреме,а Фин го няма вече трета година.Този котак упорито иска да влезе в къщи всеки път,когато го срещнем Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 00:36 от red soul

# 643
# 644
Да си повторя пак въпроса  с надеждата някой този път да ми отговори:
Бихте ли споделили какъв е рискът при котките от развитие на Лаймска или други болести вследствие на ухапване от много кърлежи? Вет ми каза след 20 дена да я заведа да й вземат кръв и че не се изписва нищо предварително.

Котката беше с около 40 кърлежа. Дали не трябва да се вземат мерки по-рано?

Общи условия

Активация на акаунт