Любители на Котки - Тема 158

• 34 174
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Велики Преслав
Гарита, от кокво почина?

# 616
  • Бургас
За няколко дни се влоши миличкия, взе да слабее, спря да се храни. Това го забелязах към Петък, заведох го на ветеринар, но не установи нищо. И днес сутринта вече беше се обездвижил, задните лапички и бегом на друг ветеринар в Бургас, но докато стане време да го видят и си почина...

# 617
  • София
Много съжалявам, Герита!

# 618
Ооо, милото котаче. Cry Герита, много съжалявам. Прегръщам те! Hug

# 619
  • на брега на морето
Много съжалявам, Герита. Прегръщам те.

# 620
Аз няколко дена не съм ви чела, но имам причина, мъжкото ни котараче тази сутрин почина, много ми е мъчно за него, но поне не умря сам, милвах го и се успокояваше така, миличкия ми той, една седмица преди да направи 2 годинки 😢😢😢 мъчно ми е, много...

Искрени съболезнования!
Когато се съвземеш и си готова за ново котараче - пиши, защото намерих две бебета и до месец ще са готови за даване.

# 621
Съжалям и аз за милото коте, Герита.
И аз съм на вълна кастрация обаче на женско коте.
Скоро бях писала, че в нашата клиника, в която сме ходили до сега искаха да я кастрират след 1-во разгонване. Вие ми споменахте, че е по-добре по-рано, четох и аз малко и реших да намеря друга наблизо клиника. Попитах там и за писах час за петък. Някой да е ходил от вас случайно в "Бомед" в Люлин 8? Притеснено ми е, сега е на 6месеца и 2 седмици някъде. Казаха да не яде след 20 часа предишния ден. След кастрацията с боди или с яка е по-добре да е котето?

# 622
  • Бургас
Благодаря Ви много за подкрепата, имам си 4 котанки, макар да не могат да го заместят, той си ми беше мъжкарака тук.

# 623
  • София
Много е тъжно тук, съжалявам за загубата на котето  Герита85. Даже не мога и да си представя как се чувстваш 😪😪😪

# 624
  • Велики Преслав
И аз съжелявам. Но, разбери причината.

# 625
  • на брега на морето
Честит имен ден на милото ми Кире Heart

# 626
kremm - зависи си от котката. На Кара не и сложихме нищо, но тя не прояви никакъв интерес да се ближе или да дърпа конци. Раната беше толкова малка, че то нямаше и какво да дърпа, а и аз си бях вкъщи да я наблюдавам. Всичко минава.

Таня - как е Преслава?

Иначе за малко положително настроение - аз стоя хоум офис и цял ден гледам това:

Така искам да се опъна до нея и да дремнем заедно, а телефона не спира да звъни...

# 627
  • София
И аз като теб силно завиждам на котьо Simple Smile.

Танче, точно за твоето Кире си мислех тази сутрин, че ни е именник. Най-сладкият именник.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 13:15 от Sharky*

# 628
  • София
Съжалям и аз за милото коте, Герита.
И аз съм на вълна кастрация обаче на женско коте.
Скоро бях писала, че в нашата клиника, в която сме ходили до сега искаха да я кастрират след 1-во разгонване. Вие ми споменахте, че е по-добре по-рано, четох и аз малко и реших да намеря друга наблизо клиника. Попитах там и за писах час за петък. Някой да е ходил от вас случайно в "Бомед" в Люлин 8? Притеснено ми е, сега е на 6месеца и 2 седмици някъде. Казаха да не яде след 20 часа предишния ден. След кастрацията с боди или с яка е по-добре да е котето?
Не знам нищо за клиниката, но е добре да  попиташ с какви конци работят (трябва да са саморазграждащи се, а не да ходиш да ги махат), колко е голям разрезът (трябва да е максимум 2-3 см), дали остава на стационар през нощта (тук вече зависи от твоите предпочитания). Ако държиш на инхалационна упойка, да знаеш, че не във всички клиники я предлагат.

Досега с яка е бил само Рижко, който претърпя сложна коремна операция с голям разрез и обикновени шевове, които могат да се дърпат. Нито Боги, нито Дейзи, нито Преслава имаха/имат нужда от яка или боди. Според мен имай готовност да пробиеш 4 дупки на някой ръкав от стара блуза, но първо виж дали ще има нужда. Нормално е да си ближат раната, но не и да я хапят, дърпат. По принцип бодито май го търпят повече от яката, но често го махат без проблем. Яката много им пречи, но е по-надеждна. Освен това бодито може да "задуши" раната, особено в жегите.

Преслава е добре. Не е спирала да обикаля. Едва преди малко полегна. Не знам дали се измори или мина действието на 24-часовото обезболяващо. Не си закача раната.

Ето я:

Котьо, Шарки, Киро е трогнат от вниманието ви! Предпочита да хрупа салатки, но няма да откаже и примамливото месце, поднесено от Котьо. Joy

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 13:54 от Тaня67

# 629
Мерси, Таня. Казаха, че ще има вътрешен и външен шев, като външния се доплаща, за конци ще попитам. За котето било добре и с яка, но стопаните повече се притеснявали и предавали това на котето, та затова били по-неспокойни. Иначе предлагат и бодита. Няма да спи там, като излезе от упоката ще ми се обадят. Имат инахалационна упойка, която съм чела и аз че уж е по-щадяща.

Общи условия

Активация на акаунт