Любители на Котки - Тема 158

• 34 124
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Ами Бродлайн.
Измряха до крак.

# 706
  • Между гори и планини
Аз днес купих 4 бр Бродлайн.  Памук е чист след накапването,  днес по реда си ще минат другите трима и 1бр капки резерва. Кучето също си мина по реда,  и получи голям кокал за награда.

# 707
И аз съм за Бродлайна, макар че и с него пак ще хване бълхи щом излиза. Просто ще са по-малко.

# 708
  • София
Pinko, само капки ще го оправят. Действат 30 дни и като се излюпят новите след седмица, ще загинат и те. Ако не си давала скоро хапче за вътрешни паразити, купи Broadline или Advocate. Ако искаш да махнеш само външни паразити, Фронтлайн или Advantage ще свършат същата работа. Важно е да знаеш, че ако Broadline/Фронтлайн не подейства, то бълхите са резистентни към Фипронил и трябва следващия път да ползваш Advocate/Advantage на Байер, защото те са с друга активна съставка. Същото важи и ако дадеш препарат на Байер и не подейства, смени с капки с Фипронил. Препаратите и на двете фирми са добри. Всичко зависи от конкретните бълхи дали са резистентни или не. Личното ми мнение е, че препаратите с фипронил са по-разпространени и съответно бълхите са свикнали повече с него. Преди време Стейси не можеше да отърве котките от бълхи, докато не откри, че всички препарати, с които ги е капала са с фипронил, макар и да са с различни търговски имена. Оправиха се чак когато сложи капки с друга основна съставка.

Пудрата може да подейства на възрастните бълхи, но след това ще се излюпят нови, защото не унищожава яйцата.

# 709
  • Между гори и планини
Моите слава богу нямат бълхи,  въпреки,  че са домашно- дворни. Не се срещат с други котки, в нашия двор не идват гости. Като ги взех малки и имаха, се оправиха с след първо къпане със шампоан и после добре покрити с пудра, сложена обратно на косъма. Гадовете не умират веднага, но до няколко дни всичко е изчистено. От тогава всяка пролет каишки и капки.

# 710
  • Велики Преслав
Мене малсо ме беше срам да си кажа че моя мъжки има бълхи.
    Много трудно се отарвахме. След това пък завъдихме космояди. Милия толкова го болеше от тях.

# 711
От стар мой опит с предишната котка - пудрата не върши абсолютно никаква работа. Прането на котка с противопаразитен шампоан е издевателство над нея с много травми за собствениците (за сам човек е мисия невъзможна), при това с неясен ефект (не могат да се третират муцуна, уши и други места).
Единственият действащ вариант е капки на врата, добре приложени, не по дългата козина, а върху кожата.

# 712
Танче, мерси
поръчах Адвокейт..1 пипета утре ще доставят

Сега трябва да я поставя на гърба? по кожата да втривам ли ?
А да го напудря с  Пудра ПИК - Пудра За Борба С Пълзящи Инсекти, да поседи и после да го изкъпя  с шампоан против бълхи ?
и после ..Адвокейт?
така ок?!

Сега казвайте и къщата с какво да оБЕЗпаразитя?

# 713
Танче, мерси
поръчах Адвокейт..1 пипета утре ще доставят

Сега трябва да я поставя на гърба? по кожата да втривам ли ?
А да го напудря с  Пудра ПИК - Пудра За Борба С Пълзящи Инсекти, да поседи и после да го изкъпя  с шампоан против бълхи ?
и после ..Адвокейт?
така ок?!

Сега казвайте и къщата с какво да оБЕЗпаразитя?
Нали вече писах, че пудрите и прането нищо няма да направят. Капките се капят на врата, в началото на гърба, където животинката не може да се оближе. Имаше насоки какво трябвада се прави, защото трябва да се сложат на кожата, а не върху козината. Доня Дафина може да даде повече информация как се справя с Памук, защото и той е дългокосмест.
За къщата не знам, но когато преди мнооого години прибрах Лъки като пребито бебе и имаше повече бълхи, отколкото козина, нямаше проблеми с хората и не съм правила нищо в къщата. Никой човек не беше ухапан от бълха. Като изчезнаха от нея, изчезнаха от живота ни.
ВАЖНО! Капките не се прилагат преди или след къпане на котка!

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 19:49 от Недоволна

# 714
  • София
Разтваряш козината да се види кожата и капваш. Обикновено го правя по капчица на 3-4 места отзад на тила, където котешкото езиче не стига. Когато се слагат такива капки, котето не трябва да е къпано в близките 2-3 дни, нито да се къпе в следващите.

За дома - винаги имам под ръка Биокил. Трепе мухи, комари, хлебарки и всичко хвъркато и пълзящо, без да вреди на топлокръвни. Единствения път, в който бяхме донесли бълхи от мазето, всичко напръсках с него и помогна. Но може да има и по-евтини варианти.

Сега прочетох Недоволна. И аз не съм пръскала с нищо покрай Наско, Боги и Кирчо. Единствено след тези бълхи, които мъжът ми качи с дрехите си. То крачолите му бяха почернели от бълхи, а не беше забелязал. Simple Smile

Дидидка, много се радвам, че се появи! И че Богданка и семейството сте добре! Hug  Често се сещам за вас! Heart  Не знам кога си писала за последно, но и аз вече си имам една оранжева Богданка. Прибрахме я на Богоявление и изборът на имена беше между Богданка и Йорданка. Laughing

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 20:07 от Тaня67

# 715
При нас тръгна епидемия. Sad Пъструшка се оправи, благодарение на майка си, която не знам защо реши, още същата вечер, след вет прегледа, да започне да кърми. Т.е. и майката се оправи (бучките се разнесоха) и мъничката също, но братчето ѝ се влоши. Майката го подканва да го кърми, но той не иска да суче. Имам и двама заболели от големите. Единия повръща и дриска червено. Sad А другия киха и има жълти секрети по очите. Не мога да определя дали е един вируса, май са два. Шушухан е с хипотермия. Sad Залита като ходи. Има вероятност да е панлевкопения.
Майката явно има антитела и Пъструшка от кърмата се оправи, но Шушухан не иска да суче! Sad

Ти ли беше дето ги пускаш да се разхождат пред блока и в мазето? Казах ти, че има безброй зарази. Моето го намерих като бебе с гнойни очи, бяха го отритнали от семейството. Другите котета бяха здрави. Явно го е прихванало от майката, но само то. Капах му антибиотик с кортикостероиди, за... 10 дни, после имаше червеи в стомаха... беше болнаво дете до 4-ия си месец. С Бродлайн го обезпаразитих изцяло, никакви специални лекарства, само пробиотици и мултивитамини.
По мое мнение - отдели всяко коте в отделно пространство, дезинфекцирай всичко, да не ядат от общи чинийки. И всяко поотделно на преглед.

Аз бях, да. Благодаря, че ми каза. А, аз нарочно не ти отговорих, щото трябваше да ти кажа по селата какво има - сачми в главите! (ако не си виждала котка със сачми в главата). Трябваше да ти обяснявам защо предпочитам котките ми да обикалят около блока, под надзора ми, вместо из някое село, ама не ми се влизаше в подробности...

... Шушухан вече не диша, сестричката му стоя сгушена до него докато му спря сърчицето. Майката също. Изпратихме си го. Поплакахме си с детето. Кроихме планове как Амонгъс да убият вируса. Детето стигна до заключението, че трябва да се ваксинират всички веднага и че нямаме пари за толкова ваксини. И свърши. Можем само да ги приютяваме, да ги спасяваме, да ги лекуваме. До там са ми възможностите.

# 716
  • София
Съжалявам за мъничето! Sad 

Дано другите котки се справят! Hug

# 717
Съжалявам за това, през което е трябвало да мине детето! Ти също!
Ето още един пример защо кастрациите са задължителни. Всякакви сантимети са излишни. /визирам многобройните котенца,резултат на не кастрацията/

# 718
  • Велики Преслав
Аз сега имам нужда от вашите съвети.
Мъжкия ми е кастриран. От същия доктор, който кастрира женската а тя роди.
   Та на чъжкия бах казвал, че са му открили само единия тестис. Казаха че другия е закърнял. Да обаче мъжкия много маркирва и крещи. Уж го записах на доктор с видеозон, то било друга машина.
Та, някой знае ли как се действа в накава ситуация

# 719
Всъщност, ако нашата ветката не си беше заминала от града, Шушу (майката) щеше да бъде кастрирана до сега. Много я пазихме, да не забраменее, но в крайна сметка е имала секунди контакт с по-малкия от нея Слънчи. И за тия секунди са успяли да посеят две ембриончета.
Нямам при кого да я кастрирам тука, трябва да я мъкна до Пловдив. 
И мога да дам още един пример за котка, която трябва и искам да се кастрира - вече втори път я акуширам. Не може да ражда като котка. Или абортира преждевременно, ражда неоформени бебета или ги ражда с краката напред. Гледката не е за слаби сърца... Следователно съм дърпала аз мъртви бебета от дупето й, докато тя едва диша. Преди да роди идва и ме търси за да я акуширам. Това си е мъчение за животинката. Дано намеря как да я заведа и нея до Пловдив. Тя живее навън, през зимата я приютявам на топло. Коридорът ми е като хотел за престой на котки в нужда. 

Общи условия

Активация на акаунт