Любители на Котки - Тема 158

• 34 524
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
miamim, ако Слатина ти е удобно като място, в Джулайвет кастрираха Кирчо на 7-8 месеца и изобщо не са се налагали за възрастта. Там кастрирах и Боги. Доволна останах и от отношението, и от работата им.

# 106
  • София
Само гледайте на село да не го изпуснете.
Съчувствам, представям си какво е постоянно да мяучи, аз нямаше да издържа, тормоз и то денонощен.
Ушатото замина по-бързата процедура, докато чакам заветния ден само аз си знам как чистих маркирано, той не мяучеше, но маркираше, отвратителна миризма...

Чухме се с ветеринаря преди половин час, понеже е близък човек (който ми беше отказал на 7 месеца), то иначе няма как толкова късно. Утре сме на кастрация в 10 часа, прибрах всички храни, очаква ни може би последната лоша нощ, дано да е така. Стискайте палци. Пък ако не - още можем да изтърпим, но не до безкрай Joy
Мъчно ми е за котарачко, той милия не знае какво го очаква. Честно ви казвам, в момента си рева, а той спи.

# 107
Чухме се с ветеринаря преди половин час, понеже е близък човек (който ми беше отказал на 7 месеца), то иначе няма как толкова късно. Утре сме на кастрация в 10 часа, прибрах всички храни, очаква ни може би последната лоша нощ, дано да е така. Стискайте палци. Пък ако не - още можем да изтърпим, но не до безкрай Joy
Мъчно ми е за котарачко, той милия не знае какво го очаква. Честно ви казвам, в момента си рева, а той спи.
Стискаме палци, всичко да мине добре.
Не се настройвай, че на другия ден всичко е чисто ново, не е. Има гратисен период.Wink
И аз се чувствах гадно, но или гладен и на студено /разбирай бездомен/ или кастриран.
Между другото са започнали да кастрират уличните котки. Маркират ги с отрязано връхче на ухото.

# 108
Успокой се, това е и за негово добро. Още повече, като лятото ще е селски котарак. Кастриран ще избягва битките с другите и няма да пострада. А и операцията е много по-лека от тази на женските. Стискам палци всичко да е на ред и бързо да се възстанови и забрави за това.

# 109
  • Между гори и планини
Е, хайде честито! При мъжките е лека интервенция, просто изпразват торбичките, които с времето се свиват. Не винаги и ги шият, а ги лепят. Възстановяването е бързо.
Няма да ви кажа, какъв кошмар беше и с кучето преди да го кастрираме , колко пъти бяга от двора като чуеше женски повик. Накрая нощем не се спеше от вой. И той мина през кастрация, успокои се хайванчето!

# 110
  • София
Не, не, не се настройвам за веднага да станат нещата, ама ми е мъчно за Томчо Cry Сега как се е кротнал и е тих..
Благодаря ви за подкрепата Heart
Милият днес цял ден не е спал, може би днес ни беше най-тежкия ден откакто вие, не е спал изобщо, а по принцип почти цял ден си спи. Виеше много на външната врата, гушках го, и ту на едната тераса го изкарвах, ту на другата, поспира за двайсетина минути и пак отива на външната врата да вие.

# 111
Не пиша много във форума, само чета определени теми. Тази е от любимите ми. Гледам за кастрации си говорите. Аз направих направо разследване по въпроса, защото имам две пухчета. Братче и сестриче на 8 месеца. Женската я кастрирах на 6 месеца. Възхитена съм от този доктор. Нищо от това, което очаквах не се случи. Нямаше фунии, бодита, разкъсани конци и т.н. Закарах я в 10 и си я взех в 16 часа. Беше малко странна заради упойката може би, но на другия ден си беше същата дивачка. Та, на този ветеринар ще поверя и мъжкия котангенс да му резне топките. 😆 Според него за мъжките е добре да е възможно по-късно, защото е важно да завършат хормоналното си пуберско развитие. Тестостеронът има значение за изграждане на ставни връзки и костно-мускулна структура и по-ранното кастриране, би довело до по-ранни проблеми в тая насока.

# 112
По повод ранното кастриране, свекърите се 'обзаведоха' с още едно , горкото хайванче е без око, от приюта кастриран го взеха, а е на не повече от 6 месеца, но там рано ги кастрират.
Искам да живея в къща, ще мога да имам повече от две, живуркат си много добре, навън ходят през деня, но спят в къщата, само едното не може да мине през котешката вратичка, защото е дебело.Joy

Все се каня да ви кажа, техен съсед им пратил зоополиция, едното е много гръмогласно и си вие, онзи решил, че го малтретират, цирк, свекърва ми още не може да се отърси от шока, сега ще ги навестяват , за да видят как живеят котките и дали полагат грижи...

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 10:38 от Ивекс

# 113
  • Варна
Леле, за Елена трябва да идват всеки ден Joy Тя също е много гръмогласна, понякога мяука, все едно я дерат жива, едно гърлено, с извивки, а като скоча да я видя седи и мига невинно. Задължително го прави след като е ходила в тоалетната, един вид: "зЕми почисти, не ми се офлянквай Crazy ". Обаче евала за работещата зоополиция.

# 114
  • София
Ивекс, в България ли идва зоополиция??

# 115
Не, в Щатите са те.
Много се бяха притеснили, там като нищо могат да ти го вземат , ако преценят, че е в риск.

# 116
  • София
Ясно. Учудих се на такава бърза реакция тук...
Да, за съжаление е нож с две остриета...

# 117
  • София
Оставих Том в клиниката. Много ми е притеснено Sob А едвам чаках този ден, особено напоследък. Милия как се сви в клетката Sob
А кастрацията ще е чак по обяд, за какво ме накараха да го заведа в 10 не знам Rage

# 118
Всичко ще бъде наред, не се притеснявай. Hug

# 119
Здравейте! Отскоро имаме и ние коте. На 6 месеца стана вчера, момиченце е - Кая. Мисля и аз за кастриране, но съм чела и са ми казвали, че след 1вото разгонване е най-добре за женските котенца. Тук в темата по-нагоре видях, че и на 6м. има кастрирани. Още не съм избрала ветеринарна клиника в София. Искам да ви попитам за вашето мение по повод на пътуванията с коте. До сега само до ветеринарната клиника сме я водили с колата, ако не е в клетка и е свободна не е "мрънкала". Чудим се дали по Великденските празници да не я разходим до провинцията, в апартамент ще е с нас, но не знам как ще реагира на ново место. По-принцип е любопитна, но ме е страх да не се стресира от пътя и новите неща. Пътя е 2-2,30часа, става въпрос за 3 дни само. Ако пък остане в София има кой да я гледа (свекърва ми). Децата обаче много не искат да я оставяме на нея, че не я гледа точно като нас. В една ФБ група четох за такива чуденки като моята и повечето са на мнение, че е по-добре да си седи вкъщи. Моля да споделите и вие как бихте постъпили?

Общи условия

Активация на акаунт