Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!

• 8 280
  • 304
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Здравейте, милички!
Знаете, че през почивните дни не ми остава време за форума и днес едва смогнах да изчета всичко и все не идва ред да се разпиша.
Първо: Честит рожден ден на Габи!  bouquet
Честит рожден ден на патерица на kalaza и Azzy! Да сте живи и здрави всичките и много щастливи!
  bouquet
Честито и на теб, daizy! Всичките със 6 да ги вземеш!  bouquet
zoui, разби ме, както винаги! Да ти е жив и здрав Дани и все така да е пръв във всичко! Heart Eyes
Честито и на Tweety за успехите с лъжичката!
Хремата на Преслав все още не е минала, но отива на подобрение. Дано скоро се приключи с тези сополи, че ми взима здравето! ooooh!
А като чета колко неща знаят децата ви, направо сме на никъде ние.  SadСамо едно боц е научил и толкова. Сега сме на вълна браво, да видим колко време ще отнеме.  Tired Нищо смислено не е казал още. Embarassed
А, и той се научи да имитира кашляне, до такава степен, че чак има позиви за повръщане. ooooh!
Ноктите до сега ги режеше баща му, докато аз му давах млякото, но вчера се справиха сами. На Преско му беше много интересно какво му правят на пръстите и не мръдна. Joy
А, за тези дечица, които не си изпиват млякото, може да искат по-малко хранения. Преслав никога не си изпиваше дажбата, когато беше на 5 хранения. Откакто мина на 4, нямаме проблеми. Та може да пробвате, ако продължават да не искат да си го изпиват. А може и да е просто период някакъв. Wink
Хайде, отивам, че трябва да го къпем и да ляга вече. Лека вечер на всички! Hug

# 241
Здравейте , мамчета!
Ние отдавна не сме се включвали , но бяхме малко на гости на баба , да ни поглези и да по мързелуваме:)
 Честит рожден ден и от мен на всички мами - везни!!! Да сте здрави ,обичани и много щастливи с малките ви слънца  bouquet
 Стела още няма зъби , неможе да седи седнала и не пълзи , но пък май си познава името , започва да се клати и танцува като й запея и мнооого обича да гледа рекламите по ТВ.Вие разрешавате ли  на вашите бебоци да гледат ТВ , че незнам колко е добре за очички те им ?
 Думички смислени неказва , само ми се причува нещо като мамм -ам , като е гладна.  За сметка на това е спец на мрънкането,бръмкането и пр.
 Захранването е доста бавно , нещо не е фенка на пюретата , първите 2-3 лъжички ги хапва що-годе с интерес и после се започва едно извръщане на глава и мрънкане - ужас! Каточели оризовата каша я приема с по-голям интерес , но аз слагам по малко кърма и май така ще правя и с пюретата.Та иначе ако вървим със същите темпове незнам кога ще изяде цяло бурканче #Crazy
 Хемоглобинът й е 107 , но педито каза че е нормално да е с по-ниски стойности на този етап и не спомена нищо нито за месо , нито за жълтък или Малтофер ( слава Богу).От ваксините остана само третата с/у Хепатит Б и добре , че Стела само като види лекарката и като й чуе гласа и започва да реве.
 Приятна на всички  Hug

# 242
Мамета кажете какво двате за сополите? ooooh!

# 243
  • София, център
Леле за един ден сте изписали 3 страници,... не може да ви насмогне човек! Laughing

Добре дошли на новите майчета!
На daizy честито за 6-цата!

Дани на zoui пак обра овациите...да е жив и здрав...  smile3501

Констанс добре си ни дошла ... ! newsm03

Мен утре и сряда ме зове университета...отново, но поне и времето е скапано, така че няма много да ме е яд! А ние днес в големия дъжд баш , бяхме навън... как го уцелих.... не знам, но нищо ни няма де, бяхме се обезопасили подобаващо!

Пожелавам ви приятен вторник и ще се видим ( чуем )!
Лека

# 244
Добро утро в този ранен час!
Уф, Вики става в 6.30 - 7 да се изака. Сменям памперса, играе малко и заспива. И сега спи, ама аз не мога да си легна обратно като съм се разсънила. И затова wash и после ще  hang
Майчета,  весел вторник и много  Simple Smile

# 245
Креми, за сополите Коларгол, или така наречените черни капки, които се правят в аптеките.
EkaterinaM, защо не пробваш да даваш на Мишето нещо за вечеря преди банята и после мляко. Аз вечер давам супа от кухнята със сухар и после на лягане половин доза мляко.

# 246
Здравейте!

Първо - Честит рожден ден на всички рожденички на патерица. Да са здрави и много много щастливи!

Чудех се тия дни какво ли друго месо да въведа  newsm78 Само пилешко, заешко и пуешко съм давала. Ама не е ли вече време за нещо друго? Вие какво давате? Питам вас, защото нашата педиатърка не ми казва нищо, ако не я питам  Twisted Evil Май плаче за смяна  newsm78 А последният път такъв рев беше, че не ми беше до питане за каквото и да било  ooooh!

Хайде лек ден от нас! Дано днес поне да е по-приятно времето, че да се разпишем с една разходка  Peace

# 247
Деси, аз мисля горе-долу на вашата възраст /може би + 10 дни/ да въведа телешко. И о/о месец след това и свинското. Общо взето планирам до 9м, когато ще я записвам на кухня, да съм дала вече всичко. Към края на 7м ми остава да дам грах и други подобни. Към 8м ще й дам бульон. А преди да се запишем на кухня /някъде началото на 9м/ ще я пробвам с кис. мляко. Общо взето това са ми плановете. От 9м ще караме на кухня, ако Маги я хареса, така че каквото дадат там   chef

Иначе и моята педи нищо не ми обяснява, ако аз не я питам  Tired За това всеки път й връчвам по 1-2 листа с въпроси събрани през месеца  Mr. Green И сега съм й приготвила някой и друг въпрос. Ще ме запомни вече Mr. Green

# 248
Кърмещите мами,някой знае ли дали можем да си бием противогрипна ваксина?
И аз исках да си поставя противогрипна, но като попитах педито ми обясни, че имало някакви кокоши ли каза newsm78, яйчени ли, не съм сигурна, работи и като не съм въвела яйцето не било желателно. Освен това ваксината съдържала и различни антибиотици за стабилизиране и те също могат да се отразят на бебето. Сега мисля за някакъв имуностимулатор, но и там е много сложно за кърмачките, та не знам какво ще правя dontknow

# 249
здравейте мами , чета подробно за захранването на бебоците ви. Ние почнахме доста отдавна с пюрета , каши  и т.н. На 3м. започнахме с плодово половин бурканче, 4м.почнахме полека с зеленчуците + жълтък , и Към 5,5м. с местните пюрета  . Мойта педиатърка каза пилешко ,телешко , пуешко, заешко и към година свинско , че било най-тежко месото и трудно се храносмила. Но не съм я питала за рибата вие какво ще кажете? Grinning

# 250
Сега да ви питам - колко плодово пюре давате и по кое време на деня?
Аз лично давам сутрин, след като се събуди и огладнее, т.е. между 08,30 и 09,30часа. А количеството е 60-70мл.  Според бурканчето, ако е от 120-125мл.-1/2, а ако е 180-190мл.-1/3.

# 251
Daizy, давам плод в 10 часа - банан, ябълка, круша и др. Правя и различни комбинации.

DessyM , аз съм дала пилешко, телешко, пуешко, заешко. За свинското знам около годинка, не по-рано, защото е много трудно за храносмилане.

Darling , преди 2 дни дадох риба на Вики, изяде я с такъв апетит и толкова много я хареса. Педиатърката ми каза веднъж седмично, че вече мога да й давам риба.

Вие кога сложихте децата си в проходилки? И с обувки за прохождане ли ги сложихте?

# 252
  • София
Привет,мами! Hug
Тая сутрин се излюпихме в 10 часа Embarassed.Буди ме по 100 пъти на вечер,ама поне се излежаваме до късно.

Значи няма да си бием ваксини,аз и без това досега никога не съм си слагала,сега мислех заради малкия,да не му лепвам разни вируси зимъска...Ама щом е противопоказно,ще се пазим и така...

Дейзи,и аз давам плодовото сутрин ,половин час след като се събуди,по половин бурканче.Поздравления за изпита,как ни заблуди само,не стига ,че си го взела,ми и със шестица! Hug

Туити,браво на юнака!Ще прояде,къде ще ходи! Grinning

Ние хапваме пуйка и пиле от месните,скоро ще прибавим и зайче.

Добре дошла ,Дарлинг!Пиши с какви мерки се роди бебка да ви включа в списъка.

Айде,хубав ден на всички!Цунки!!!

# 253
Мамета кажете какво двате за сополите? ooooh!

Най-ефикасното нещо за сополите, което познавам, е постоянното им чистене. Тук има едно много просто нещо, може би и в България да го има или да може да се приспособи. Представлява една тръбичка с накрайник, който се слага в носа на бебето. Просто се изсмукват от майката (има гъбичка която предпазва) и после се измива.

Леле, като гледам колко сте напреднали със захранването - че даже и всички видове възможни меса сте изчерпали... а ние още не сме стигали до повече от 50-60 г пюре, плодово малко повече може би, ама с това запичане от време-навреме, не иска нищо освен мляко. Надявам се все някой ден да й дойде вдъхновението, че само правя пюрета и после ги изяжда таткото.

Някой питаше за проходилките - какво мислите изобщо за тях, дали са полезни? Големия ми син го бях сложила на около 7 месеца и много се забавляваше, но проходи доста късно, та сега се чудя за бебка дали въобще да я пробвам.
 newsm78

# 254
Абе, хора! Вие не пишете не пишете и като отворя някой път не мога да изчета - пак има 2 страници ама после ще ги прегледам...
Сега да се оплача - вчера на детето на сестра ми са му избили пъпки - варицела! Звъннах на педито и като и казах, че са били в контакт до неделя и тя каза, че най-вероятно се е заразил и да чакаме пъпки след 9-21 дни. Направо ми се дорева направо. Каза да не се притеснявам, че и по-малки деца са карали шарка ама направо незнам. Да не говорим, че нямам време да търся сега инфо за варицелата, ама ако Боби е заразил иван от преди това най-вероятно сме я разнесли тази варицела и на детското парти в събота на едно детенце дето си играха и на децата на приятелката ми, за която ви писах къв купон си спретнаха. На детското парти поне не се разхождахме между хората/децата... Стояхме на последната маса в заведението в компанията на една приятелка с детето и и след 20 мин излязахме навън да го храня на масите.... Та се надявам, че ако е бил носител сме го разнесли малко....  Praynig. Ако някой има идея от кога след заразяване ставаш "заразител" моля да ми пише на лични или във форумчето. Щото нали имало инкубационнен период и не знам дали през него разнасяш заразата... Абе мъка отвсякъде... На всичкото отгоре на 27-ми тук се прави огромно парти за рождения ден на телевизията, ще се сменят 3 декора и е класическа лудница. Ако се разболее не мога да отсъствам посмъртно! Просто класика!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт