Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!

• 8 273
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
gabi6 миличка,аз немога да карам кола,но може да помоля мъжа ми да ме докара някой път,нали и той е фен на снахичката,даже иска отсега да си я взимамаме  Joy

Darling добре дошла  bouquetи моя малчо като беше по малък казваше баба,мама и бау-без да влага смисъл ,но все пак нещо казваше а сега се  научи да крещи като Кико на Румчето и забрави и мама и баба ,че и бау Joy

Тасинка  Hugскъпа във форума на кърмачките имаше скоро подобна тема за противогрипните и мненията са различни,но поскоро не newsm78аз няма да си слагам защото според педито тези ваксини са за стари щамове и изобщо не е сигурно дали такъви щамове ще има и този сезон.а гриповите щамове мутирали за месец ,камоли за толкова голям период ,така ме разубеди и за ваксина за малчо.според педито кърмачетата и да се разболеят карали по леко гриповете,в което аз след тази хрема не съм убедена newsm78

Зоуи просто ми падна ченето Shockedбраво -вие сте шампиони Hug

# 226
  • София
Здравейте, момичета!
Сигурно не съм влизала тук повече от 2 месеца - всички бебоци са порастнали страшно много !! Simple Smile
Моля да ме извините, ако вече сте обсъждали подобно нещо, но нямах възможност да прочета всичко написано досега - Та искам да попитам мамите, които са качили повечко килца, как се справят с проблема - имате ли време за гимнастика, правите ли диети или нещо подобно?

Също искам да питам от кой гел за обезболяване на венците сте доволни?, защото е нещо страшно - дъвче всичко, не спи по 2-3 часа нощно време. В момента ползвам Калгел, но не съм убедена, че има някакъв ефект.
Иначе бебе Анди вече е 10 кг.!! Да ми е жив и здрав.
Ето няколко актуални снимки:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1389843
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1389844
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1389845
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1389846

И искам да питам тези от вас, които ползват НУК - как преминахте на следващия размер? Имаше ли отпор?

# 227
Е не е истина просто Joyвзех си резултата от моя велик изпит, щях да припадна като видях че имам 6, а бях сигурна че ще ме скъсат, черпя ви макар и виртуално Laughing

Зоуи, абе какво прави твоят синковец, ние още не си седим стабилно на задника, та най- редовно си ядем чорапите от седнало положение, а Дани вече се разхожда, браво smile3501

Иначе днес Али изтърси едно дя-дя и ба-ба, стана ми много смешно като и чух гласчето да произнася смилени срички, представям си един ден като ми каже мама сигурно ще умра на място Embarassed
Сега да ви питам - колко плодово пюре давате и по кое време на деня?

# 228
Иначе нали ви писах, че аз горда-горда, че реагира на името си с изумление останових, че реагира и на името на кучето - явно тона на гласа ми е един и същи като ги викам  Joy

Герчо, и при мен е същата работа hahaha Вчера отиваме при майка ми, където е кучето. Маги съответно е на пода и се разхожда и аз по едно време й вика Ела, ела при мама, и съответно се наредиха и двамата пред мен /Маги и Рики - кучето/  Joy Освен това имам чувството, че ще се скарат за играчките скоро  Joy Аз съм разхвърляла играчки по пода, за да си играе Маги, но Рики проявява и той жив интерес към тях. Да не говорим, че Маги налита много упорито към чехлите на хората Joy Само да й се мерне нечий крак и го погва веднага да го гони и докопа ли чехъла не му прощава  Joy

И според мен няма никакъв смисъл от тези противогрипни ваксини Naughty С тях, без тях все тая. Никога не съм си слагала и нямам такова намерение.

ДЕЙЗИ, ЧЕСТИТ ТИ ВЗЕТ ИЗПИТ! Представям си в каква еуфория си newsm44 Аз така, като си вземех някой изпит в натоварен период, без значение за оценката, бях просто на 16-ото небе Grinning

# 229
Е не е истина просто Joyвзех си резултата от моя велик изпит, щях да припадна като видях че имам 6, а бях сигурна че ще ме скъсат, черпя ви макар и виртуално Laughing
............
Сега да ви питам - колко плодово пюре давате и по кое време на деня?
Еееее, браво, знаех си аз, че след толкова стискане на палци не може да няма резултат Simple Smile  hahaha bowuu Joy
Аз да се похваля - вече моя човек прояде! Просто не мога да повярвам, както до вчера не искаше да си отвори устата, така от днес гони толкова смешно лъжицата зеейки, че се хиля и обикновено разсипвам част от манджата върху краката му  Joy Засега яде с кеф оризова каша с рожкови (просто тоя път не я направих толкова гъста, май от тва е било  newsm78) и сега преди малко яде и пюре от сливи Simple Smile сега остава и зеленчуците да хареса и ша съм шапка на тояга Simple Smile А иначе сега от сливите дадох почти половин бурканче, т.е. към 40грама, просто ме достраша повече, че за сефте пробва сливи а и да не продриска  Rolling Eyes

# 230
Браво Туити, няма къде да ходи Боби ще се научи, а ти да видиш мойто джереме, откакто се научи да яде от лъжица пропи и от шише, та може и при вас така да стане и сега съм малко по-свободна, мога да изляза някъде за 2-3 часа. Лошото е, че май прави някакви опити да се отбива, ама засега удържам положението.

# 231
Здравейте, момичета!
Мисля вече да се включа по-активно при вас - много е интересно, макар да не успявам всичко да следя. Ама наистина много подходящи заглавия измисляте всеки път. Е, моята бебка казва "па-па", нали е малко французойка, ама сигурно и вашите.. Wink
Сега проблемът ми е, че често се запича и много страда, а не мога да разбера защо, при положение че никак не сме напреднали със захранването. В началото си мислех, че е от пюретата, но дори и когато е само на мляко, пак същата работа. Нишщо не разбирам - или е запечена 3-4 дни, или пък прави по 4-5 пъти на ден. Та да питам - имал ли е някой подобен проблем?

# 232
И Маги нещо напоследък не си пие млякото с особен кеф newsm78 И аз се зачудих дали не е нещо, като "отбиване". Чела съм, че доста бебета към 7-8мес отказват вече да пият само мляко и майките бутат АМ в другите манджи  Thinking То и без това другата седмица ще въвеждам и закуска, та ще ни останат само 2 яденета чисто мляко. Ще видим до кога ще продължи това гонене с шишето  Rolling Eyes

# 233
  • София
Здравейте, момичета!
Мисля вече да се включа по-активно при вас - много е интересно, макар да не успявам всичко да следя. Ама наистина много подходящи заглавия измисляте всеки път. Е, моята бебка казва "па-па", нали е малко французойка, ама сигурно и вашите.. Wink
Сега проблемът ми е, че често се запича и много страда, а не мога да разбера защо, при положение че никак не сме напреднали със захранването. В началото си мислех, че е от пюретата, но дори и когато е само на мляко, пак същата работа. Нишщо не разбирам - или е запечена 3-4 дни, или пък прави по 4-5 пъти на ден. Та да питам - имал ли е някой подобен проблем?

И ние имахме такъв проблем наскоро. При нас, предполагам, се дължеше на ново месо - телешко. 2-3 дни беше запечен, след което 4 пъти за 1 ден! Сега се оправи. Да не сте яли нещо ново?

# 234

[/quote]

И ние имахме такъв проблем наскоро. При нас, предполагам, се дължеше на ново месо - телешко. 2-3 дни беше запечен, след което 4 пъти за 1 ден! Сега се оправи. Да не сте яли нещо ново?
[/quote]

Напротив, там е проблема - само на мляко сме от няколко дни, а и девойката не иска нищо друго, дори и плодово пюре. За месо изобщо не съм помисляла още

# 235
Момичета, не мога да се справя с това ядене през нощта  Thinking  ....Михаил яде, когато си пожелае по 1 път всяка нощ в интервала 02:00 - 6:00. Заспива в 21:00 пие само мляко около 180-240 (всеки път колкото иска), и задължително се буди след 2, но може и в 3... или чак в 5:30-6 и пак яде мляко, след което си заспива без проблем до към 7-8  newsm78 . Пробвах навремето и води и чай, но той пищи докато не си получи млякото  ooooh! . Реално имаме 5 хранения, две от които само мляко, като едното е това през нощта... иска ми се да го изместя поне към 7 и след това да си следва обичайния режим  ooooh! Имате ли някаква идея  какво да правя newsm78  (само не да го държа цяла нощ гладен и пищящ с надеждата, че утре няма да се събуди...)

Мамите на многозъбестите бебета  Joy къде са ви разположени зъбите при нас са 4 горе и 2 долу, но сега не мога да разбера дали избиват 7-ми и 8-ми зъб отдолу или си е разранил венеца симетрично с това непрекъснато слагане на всичко в устата, ние така и не усетихме кога му порастнаха зъбите на това дете никакви проблеми, а като ви слушам каква мъка е при вас  ooooh!
Зоуи, вие вече ходите сами според мен  Hug да ти е живо и здраво как се развива това детенце пу-пу  Heart Eyes

# 236
Кате, не знам какъв ви е режима през деня, но защо не пробваш да му дадеш една доза мляко някъде към 23 часа /дори и в заспало състояние/ Маги преди ядеше последно към 21.30, но откакто започнахме кашите, които ги давам в 18.30-19 часа, не иска в 21 и давам в 22.30-23ч.
Не знам дали ще помогне, защото Маги не се е будила през ноща, но определено вече издържа до по-късно сутрин.

# 237
  • София
Нишщо не разбирам - или е запечена 3-4 дни, или пък прави по 4-5 пъти на ден. Та да питам - имал ли е някой подобен проблем?

Чумби, и Зори е така - понякога не ака 2-3 дни и после бърза за 1 ден да свърши цялата работа. Но тя си беше така и когато беше само на кърма и не се е мъчила, та аз дори не съм го споменавала на педиатърката. Само дето сега със захранването започна да ака доста твърдо първия път след такова запичане и май не й е много лесно, защото винаги мрънка като ака. После постепенно си става по-рядко и след 3-4 дни пак спира да ака. Аз почвам да й давам круши, кайсии, тиква, вода от накиснати сушени сливи и цикъла се повтаря. Предполагам, че ще им свикнат стомахчетата все някога...

Дейзи, честито за изпита! Ние те ожалихме, че са те скъсали, пък ти още не си знаела резултата. Simple Smile

Туити, честито "прояждане".

# 238
EkaterinaM, опитай да му слагаш в млякото бисквита или да му изместиш всяка нощ с по 10-15 минути яденето да желания от теб час. Може да мрънка в началото, но 10 минути не са много. И накрая стомахчето му ще свикне да получава храна в точно определен час. Така преместих на Вики храненето от 4 през нощта в 6. А сега тя сама си го махна и се буди направо в 8-8,30 часа.

Дейзи, честито!
Туити, браво. В началото наистина е трудно да ги накараш да ядат с лъжичка!

# 239
Здравейте и от нас с Елинка!
Добре дошли на новите мами!Честито на Дейзи дано и аз се похваля с взета защита на магистратура!
Днес и Елина хапна добре...Да не ме чува дяволът!А вчера й давах каша на Хип с банан и ябълка, не я яде въобще...Само плачеше
А през деня се виждахме с Преско и мама Боби(Борива), той така сладко си я хапна кашицата..пу-пу и аз викам може и мойто да хапне, но уви, Елина не изневери на себе си.
Приятна вечер и целувки от нас

Общи условия

Активация на акаунт