Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!

• 8 263
  • 304
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Е-е-е,Герчо,много гадно!Нямам представа  за инкубационния период,не мога нищо да ти кажа Confused,ама дано малкия не се разболее!Стискам палци Praynig

# 256
Гер4о , моята Галина миналата година беше 4 пъти контактна с Варицела в детската градина и нито  веднъж не се зарази, така че гаранция няма. Ще го наблюдаваш за пъпки и Т.

# 257
  • София
Креми, за сополите Коларгол, или така наречените черни капки, които се правят в аптеките.
EkaterinaM, защо не пробваш да даваш на Мишето нещо за вечеря преди банята и после мляко. Аз вечер давам супа от кухнята със сухар и после на лягане половин доза мляко.

elly_G В държавна детска кухня ли сте записани или в някоя от частните? И как й харесва? Със всичко ли я беше захранила преди да я запишеш?
Разпитвам така, защото при нас има една частна, която е от навършени 8 м. и сериозно съм се замислила.

# 258
Герчо, много гадно Tired Дано се разминете с шарката. Макар, че доколкото знам, колкото по-рано се изкара, толкова по-леко минава.

За това свинско и аз се чудя дали да го давам към 8-9м  newsm78 Но нали ще я записвам на кухня, а там дават всичко. Та предпочитам аз да я захраня първо  newsm78 Има едни пюрета за над 4м със свинско, мисля да дам от тях

# 259
ЗА ВАРИЦЕЛАТА:

http://www.biberonbg.com/info/varicela.htm

"Варицелата обикновено протича меко при бебетата – колкото по-малко е бебето, толкова по-меко е протичането. Някои бебета получават само едно-две петна. Варицелата започва с висока температура, загуба на апетит и лека раздразнителност. Скоро след появата си обривите се превръщат в мехури, които сърбят, нагнояват и накрая образуват корички. Обличайте детето си с по-хлабави памучни дрехи и изрязвайте ноктенцата им или им слагайте ръкавички, за да не могат да се чешат, тъй като обривите при варицелата могат да оставят белези. "

"Лещенка (варицела)
Тази шарка може да засегне не само децата от ранна детска възраст, а и кърмачетата.
Инкубационният период е средно 14 дни.
Признаци - повишава се температурата, детето се чувства неразположено, след ден два температурата спада и отново се покачва, като се появява и обрив. Появява се по тялото, крайниците, лицето и главата (което е характерно) и лигавиците. Развитието на обрива започва от петънце, става пъпчица, а след това мехурче, което силно сърби. При разчесване на обрива остава леко вдлъбнат белег. Обривът се появява на 3-4 тласъка в продължение на 1 седмица. Заболяването е заразно."

# 260
kama4e, ти ли си модератора на:

http://www.mamaibebe.com/forum

И ако е така, защо си траеш, че има подобен форум? Wink

Виждам, че има доста полезни неща за нас в самия сайт http://www.mamaibebe.com. Е, майчета, надникнете там. Може да откриете полезни неща. Аз лично се поразрових из рецептите. Има и разни диети, и др. полезно инфо за нашите малки слънца.

# 261
здрасти милички Hug
Герчо стискам палци бебо Иван да не се е заразил Hugмного гадна работа Sadе това с шарките Sad
Соланж скъпа беше домъчняло за теб,отдавна не си писала а сега те виждам във форумчето Heart Eyes
Туити браво на адашчето сладко Hug
ДесиМ защо бързаш да въвеждаш толкова различни меса newsm78 ако ще се записвате на кухня ок има логика,но до 8ми месец според схема която ползвам се дават само пуешко,заешко и пилешко.децата имат цял живот пред тях да хапват различни храни защо да рискуваме и да им натоварваме стомахчетата.
Дарлинг рибата е за 10-12 месеца.
Нели това с  ваксини разработени на яйчна основа си е опасно,нали заради тъпия #2gunfire пентаксим(също на яйчна основа) Бобчо смятат че е получил тази уртикария.

# 262
 Ger4o, много ми е мъчно за мъника, защото като си спомня нашият обрив не ми се мисли как ще е  ако се разболее. Но както каза elly_G, не е нужно да се разболеете.
 Преди малко се върнахме от поликлиниката и педито каза, че Али е ОК та може вече да продължа със захранването. Нека който слага АМ в кисела и пюрето на обяд да сподели как го прави, че при мен нещо не се получава. Ако го разредя с водата по указанията, ще ми се разводни супер много пюрето, а иначе остава на гранули.

# 263
Мерси за съветите, аз слагам напоследък по 1-2 бишкоти на плазмон, но това не променя много нещата, днес е спал до 6 сутринта, вчера до 5, а онзи ден до 2:30  Shocked общо взето "мене ме нема във цялата схема"  Joy  ще пробвам предпоследното хранене от 17 да го изместим към 18:30, защото ако е след това ще откаже млякото  Whistling в 9...
до 8ми месец според схема която ползвам се дават само пуешко,заешко и пилешко.децата имат цял живот пред тях да хапват различни храни защо да рискуваме и да им натоварваме стомахчетата.
Дарлинг рибата е за 10-12 месеца.
Мила е абсолютно права, аз търкалям едно бурканче със свинско и нещо си от 1 месец и не смея да го дам преди да навърши 8 месеца. Доколкото знам, най-добре е до 8-ми месец да се дават пилешко, пуешко, заешко, телешко и агнешко (последните 2 след 6 1/2 навършени). За рибата съм предупредена от алерголог да дам след 1 година. Яйце и сирене въведох преди около 2-3 седмици, т.е след 7-ми навършен.
Герчо, има по-голяма вероятност да не сте заразени, Иван е мъничък и предполагам нямат много общи игри и занимания с голямото детенце  Wink

Ето малко инфо за гърнето: http://www.biberonbg.com/info/toilet.htm

# 264
iraa във Варна кухнята е разделена на 2 групи : от 6 мес до 1 год и от 1 год. до 3 год. Няма частни, или поне аз незнам да има тук, а и аз съм доволна от държавната . Срещу 160 на ден взимам 1 пюре , всеки ден различно, 1 супа различна от пюрето, и кисел. Количеството е около 300 мл. Супата вечер я пасирам заедно с един сухар и я давам за вечеря. Доволна съм, каката също така съм я отгледала и смятам да се възползвам от това удобство, защото абсурд всеки ден да готвя различно и за нея и за нас.

# 265
Мамите на многозъбестите бебета  Joy къде са ви разположени зъбите при нас са 4 горе и 2 долу, но сега не мога да разбера дали избиват 7-ми и 8-ми зъб отдолу или си е разранил венеца симетрично с това непрекъснато слагане на всичко в устата, ние така и не усетихме кога му порастнаха зъбите на това дете никакви проблеми, а като ви слушам каква мъка е при вас  ooooh!
Зоуи, вие вече ходите сами според мен  Hug да ти е живо и здраво как се развива това детенце пу-пу  Heart Eyes
Кате не ходи още само стои прав без да се подпира,но не прави кра4ки Wink
Нашите зъби са 4 отгоре и 3 отдолу.
Дейзи 4естито за изпита  bouquet
На болни4ките пожелавам бързи4ко да се оправят Praynig
И мерси за комплиментите Embarassed

# 266
моя приятелка се записа за кухня която и носят вкъщи сутрин до 9,3 - 10 ч.  + събота , бурканчета дава ден за ден . Каза ,че е доволна мисля ,че беше около 60 -65лв. на месец

Родих Венета на 29.03 -с термин 01.04  в 11,50ч. (срядя) 3,250 , 51см.

слагам я от няколко дни в проходилка ,защото не иска да седи въобще , а само права- харесва й, но си мисля че е рано още тя не може да седи хубаво, а за стъпване не знам .Дайте съвети

# 267
Кога ви избиха зъбчета? Ние още нямаме, но е ужасно неспокойна и мрънкаща

# 268
моя приятелка се записа за кухня която и носят вкъщи сутрин до 9,3 - 10 ч.  + събота , бурканчета дава ден за ден . Каза ,че е доволна мисля ,че беше около 60 -65лв. на месец
Darling, дай координатите на тази кухня. По принцип не съм решила още дали ще взимам от млечна кухня, но офертата ми се струва добра.

# 269
  • София
Около нас държавните кухни са над 9 месеца, а тази частна, за която казах е над 8, но им видях менюто и не знам как ще стане, като още не съм го захранила със всичко - 38 лв на месец е и е без бурканчета - в еднократна употреба и в пликче. Чиста работа, но май ни е рано.

Общи условия

Активация на акаунт