"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 071
  • 428
  •   1
Отговори
# 120
Честито на месечковците- Рая, Алекс и Дени  bouquet
Честито зъбче на Пресиtooth
Цвети, щом сте сгодени няма да ви притесняваме, да не ви разваляме сватосването Wink

Ивета, много неприятно, да се оправят бързо твоите мъже. Hug

Мимка и ние нямаме зъби още, не виждам и признаци да избиват скоро.

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 12:39 от R i n a

# 121
с майка ми постоянно се караме...каза ми, че през 25 годишната си практика не била виждала майка като мен - да не ставам в 6 сутринта да го оправям #2gunfire каква лоша майка съм само, че го оставям да си спи до към 8 - когато сам става #Crazy

Joy  Е такова нещо не бях чувала, честно. Да будиш спящо през нощта бебе.

Елдата я приготвях на око - слагам елда в крушовото или някакво друго пюре (1-2 ч.л., защото ние сме все още на малко количество) и добавям на око няколко лъжички вряла вода - да не е нито гъсто, нито рядко. Имай предвид, че като изстине, кашата се сгъстява, затова по-добре да ти изглежда леко рядка, докато още е топла. В указанието пише мялко, защото кашата е безмлечна, а се предполага да замества кърмене / хранене с АМ. Ако кърмиш веднага след или преди храненето, няма сми да правиш кашата с мляко. Може да я правиш с изцедена кърма. Ако сте на АМ, правиш кашата с АМ. Както ти душа иска. Аз я правя с вода и кърмя някъде около храненето.

# 122
  • 2 етажа над тавана
Привет и от нас, да се отчетем преди да излизаме.

Честито на месечковците- Рая, Алекс и Дени   bouquet

Честито зъбче на Преси!  Hug

Ивета, да се оправят бързо твоите мъже. Hug

Тази нощ беше направо кошмарна - не знам дали беше заради морковите, дето вчера Маги ги излапа с огромно удоволствие или заради зъбаците, ама такова чудо не се е случвало никога - страхотен рев и дране, горкото ми детенце, нищо не помогна.
Е, поне днес сутринта откри предназначението на бънджи гащите и сега като я сложа в тях рипа ли, рипа Mr. Green

Бягам, че се разплака нещо детенце

Целувки.

# 123
Явно е от зъбите проблема, изписаха ни спрейове Стеримар и Еуфорбиум - второто е някакво хомеопатично.

# 124
  • Русе
Привет мами,
ето ни пак тук - днес ни изписаха с баткото от болницата и сме си вече вкъщи... Боже, на какво се нагледах, боже! Praynig

Честито на месечковците!
Виждам, че и Филипка се е прибрала и си има зъбато момченце - само поводи за радост оттук нататък! Hug
Отивам да чета пропуснатото и ще се включа по темите по-късно...

# 125
  • София
Ние от два дена казваме для-для-для! Нещо като нан-нан-нан съм чувала, но май го казва като е сърдит!
Енвия, и аз приключих с беременносттите и затова се очудвам на реакцията си! иначе как се справяме: взимам Лора на обяд, прибираме се , пишем домашни / тя де, аз само проверявам/, после пак навън поне, докато може!
Честито на месечковците и на всичики празнуващи днес!

# 126
Такааааааа.... Успях да изчета всичко, записах си най-прилежно обсъжданите теми и започвам, дано имате търпение да ме изчетете.  Laughing
   newsm51 newsm51Първо да честитя на всички, празнували и специално на Цвети, с пожелания да бъде все така всеотдайна майка, но и скоро пак да се появи на някоя корица (ако имаш желание де).  newsm51 newsm51
 Филипа , искрено се радвам, че нещата при теб се развиват в положителна посока и вярвай, че оттук нататък ти предстоят само хубави мигове. Честито първо зъбче и на Преси.
 Аги, подкрепям с две ръце казаното от Татяна по отношение на ревността. Ние сме малко нетипично за българските стандарти семейство - всеки от нас е личност, всеки от нас има свободата да излиза, когато поиска, но винаги семейството и децата са на първо място. Естествено, че излизаме и заедно, но при нас винаги има кой да гледа децата.
Но ако някоя патка се обади посред нощ на мъжа ми определено ще вземе телефона и такъв цирк ще направя, че после няма да посмее да го погледне дори.

А сега и новините от нас:
- Поради многото нерви в работата, взех че пропуших и затова реших да спра с кърменето (само не ме упреквайте, моля ви, че и без това ми е гузно). И така първата вечер Йо реве, реве и се чудим защо, а той милият искал да суче и когато му дадох толкова лакомо се нахвърли, цока 5 минути и заспа доволен. Това се повтори и на третата вечер и сега го кърмя със свито сърце да не му стане нещо от цигарите (пуша по 2-3 на ден), но не виждам начин да го откажа от удоволствието да суче. Така че и аз все още съм от кърмещите, дори и 1 път дневно.
- Още нямаме зъб, но мъките продължават - все хленчи, направо се съдира да си чеше зъбите с чесалката. Взех Хамомила 15 и му давам с водата. Дентинокса временно го спрях. Кога ще избие гадният зъб не знам.
- Йоан се оказа много капризен на ядене - не иска каша вече, яде определени пюрета, а от АМ иска само NAN. Направо не знам какво да го правя. Батко му и като бебе, и сега си хапва всичко.

Бременна не искам да бъда никога повече. Вече искам да се развивам професионално, да изглеждам пак добре, да си нося готините дрешки, да се забавлявам, така де освен майка съм и жена.
Май това е всичко засега, на ималите търпение да прочетат  smile3525
-

# 127
4естито на вси4ки праzнуваЩи   bouquet

Май вси4ки сме имали екШън преz ноЩта....Милена в 5.30 реШи 4е е ден  Crazy А аz сноЩи 4аках мъжът ми да се върне, самолета имаШе zакъснение и легнах 4ак в 1  ooooh!  Аz мисля, 4е Милена се събуди и мрънкаШе zаЩото й се акаШе, нали морковите zапи4ат. От както ги яде, има пак малко гаzове (които оба4е не й пре4ат) и ака по трудно, но пак поне веднъж на ден. Добре 4е zа раzлика от в4ера спа малко сутринта и на обяд. Днес стигнахме 100гр моркови  Grinning

Ходих на консултация. По4ти 70см и 8.370гр, което не било малко  Embarassed  Ние ли сме най дебелата мома?  Относно zахранването не ми каzа много, само да сложа максимум една капка олио в пюретата....а сега де  newsm78  За глутена, Екс4е, ми каzа да иzбягвам преz 1вата година, било по добре (да отбележа, 4е и двамата с баЩа й нямаме алергии). Да съм внимавала с плодовете, да ги въведа по късно и то само ябълка, круШа и банан.
Първото ни zъб4е и то е овен, от неделя ясно покаzва връх и го пипаме, ама пусти инат, не Ще да иzлиzа съвсем. Каzаха ми или да давам витамин Д с флуор, или да й мия zъбите с паста, съдържаЩа флуор. Ако давам таблетки, да ги су4ела.

За креШ тестовете, сноЩи от вълнение край приятелката ми (която ми е много блиzка и не е zабременяла лесно) zабравих, сори, та и zабравих кой питаШе, май Вени?  newsm78  Та стол4етата, които са иzброени първо, са по добри. Рпомер е немска фирма, в 4ужбина ги продават под името Бритакс. Ето сайта йм http://www.britax-roemer.de/  май ги няма в БГ  Sad

СноЩи, докато 4аках мъжът ми, слу4айно попаднах на едно предаване по ТВто. БеШе репортаж zа еволюцията на гледане на деца. МНОГО интересно беШе. Правиха сравнение не само с преди 200 години, но и с маймуните  Mr. Green  и по традиционни нации. Иzводът от психолоzите и биолоzите беШе, 4е ние много от рано о4акваме бебетата да са самостоятелни......да спят непробудно цяла ноЩ и то сами, не ги носим и т.н. Примерно новородените имат оЩе тоzи рефлекс като неЩо допира ръцете или краката йм, да се zахваШат .....това било реликт от едно време, когато майката ги е носила и те са се хванали zа нея.  Каzаха, 4е е най добре детето да е непрекъснато при майката, да бъде носено, да бъде кърмено на поискване вклю4ително и преz ноЩта, да спи при родителите, докато то само се откаzва. Децата, които са гледани така, ставали самостоятелни по рано.   Та такива ми ти работи, много ми беШе интересно.

Забравих, педито ме посъветва да сложа малко мле4на zахар в морковите zа да не се мъ4и детето с голямата нужда  Thinking

# 128
Татянче тая млечн азахар - това лактоза ли е?
Леси няма за какво да ти е гузно, а да ти кажа че скоро Бу беше публикувала линк или нещо от някакво изследване, че за да стане кърмата на пушачката по-вредна за детето от АМ, то тя трябва да пуши минимум десет цигари дневно или някаква подобна цифра (не съм пушачка и не запомних  Embarassed) Ама солидна цифра беше, а не две-три-пет... Та ако ви се суче сучете си...

# 129
Здравейте момичета!
Влизам само за малко ,извинете ме ако пропускам някой празник или пък някое питане,но направо треперя от лекари в момента
Имам само един въпрос и то към Мама Меца
Моля те обясни ми подробно за малката като беше болна,мисля че някаква инфекция ви бяха открили-с какво я лекуваха,какво ти обясниха защо се получава-всичко.Ще ти бъда много благодарна   bouquet

# 130
Татянка, както винаги - много полезно инфо!   bouquet И ние сме в челните редици на най-дебелите моми априлки  Embarassed - на 03.10. Велина беше 8,250 кг. Blush Да ни чуе/прочете Ексчето само.... Wink

Иленка, и до болница ли стигнахте!  Confused А аз се чудех, къде изчезнахте... Дано вече нямате проблеми! Hug

Леси, скоро ви гледах снимките - големият ти син изцяло на теб прилича, нали!?  bowuu Сладури са и двамата!

Ивета, не съм чувала за ортопедични възглавнички, но синът ми носеше месец или два ортопедични гащи. Много нерви бях изхабила тогава, вкл. и се съмнявахме, че ортопедът нещо ни подведе #2gunfire, но сега като се замисля, добре че все пак ги е носил, щом е имало някакво съмнение.  Peace Бързо да се оправяте всички!

За "говоренето" - нашата мома мълчи като партизанин - само а-а-а-а, ъ-ъ-ъ-ъ и пр.  Sick Единственото с някакъв смисъл е "айе", което ние го превеждаме "хайде!" и се шегуваме, че от сега ни командори!  Mr. Green Смях да става!!! Joy

# 131
Такааа Крис дремна, аз пак не успях да заспя, макар да не съм спала цяла нощ и от 5ч. да съм на крака... Tired Прочетох отгоре-отгоре писанията.

Тити, ракия и лимон? Shocked - 21 век е. Баба ти ли те посъветва? Wink Едно време е вършело работа, защото не е имало друго, но при наличието на толкова мазила в аптеката е безумие.

Филипа, радвам се, че всичко е минало успешно! Hug

Цвети, Ч.Р.Д.!!!  bouquet

За студ и вятър кремчето на Мустела е много добро. Леко скъпее, но е страхотно!

За зъбчето и бялото - така ми казаха. Ами търсих, търсих нито бяла дрешка, нито бяла играчка, нищо не харесах и му взех зелен шушляков елек без ръкави с качулка. Пухенка му казват някои.

Домати и банани ядем, ние нямаме проблем. За домата разбрах, че след термична обработка се губел /или намалявал не знам/ риска от алергия. Т.е. в пюрета като е не било проблем, не знам, аз му взимам пюрета с домат, той и без това нищо сурово не яде. Мързи ме да правя, само банан пасирам чат-пат.

Аз взех колектор за урина - в понеделник ще ни взимат и кръв. Мама меца, добре че ме подсети и аз да искам Кръвна група! Добра идея! Peace

И да попитам - сменихте ли размера на бибата като направихте 6 месеца?

Крис ме замерва с играчки и ще ви оставям. Sad

# 132
Леси, скоро ви гледах снимките - големият ти син изцяло на теб прилича, нали!?  bowuu Сладури са и двамата!

За "говоренето" - нашата мома мълчи като партизанин - само а-а-а-а, ъ-ъ-ъ-ъ и пр.  Sick Единственото с някакъв смисъл е "айе", което ние го превеждаме "хайде!" и се шегуваме, че от сега ни командори!  Mr. Green Смях да става!!! Joy

Да, всички казват, че ми е одрал кожата. И като стана дума за него - много съм щастлива, че след трудният период на адаптация към яслата, сега е много радостен, ходи с голямо желание, и е пак същото игриво и весело дете, а не ревльото, в който се беше превърнал.

Енви, и ние сме така с говоренето - иначе е много подвижен, все върти, рита, лапа си краката, но с говоренето не е много напред. А с такъв зор го храним - не стои изобщо мирен, целият се омазва, бърка в лъжицата, плюе, абе да имам как след всяко хранене заедно с дрехите да го пусна у пералнята  rotfImbo
Натали, това с кръвната група е проблем и то неголям, когато майката е с Rh отрицателно, а бебето с Rh положително. При мен с първото ми дете се получи така и после ми биха инжекцията и с втората бременност съм нямала проблеми. На Йоан кръвната група не ми я казаха, затова и аз сега ще искам изследвания, когато даваме кръв.
Крем за студено време - за Люси ползвам на Бюбхем за студ, затова мисля и малкият с него да мажа.
Мисти, Йоан не иска биба и затова не мога да ти отговоря. Но на шишетата бибероните ги смених.
Ивета, Иленка бързо оздравяване на мъжете ви и специално на Стенли една прегръдка от мен  Hug Всъщност Иленка, защо бяхте в болница.
Дея, мнооого силно стискам палци всичко да е наред!

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 16:08 от ЛеСиТо

# 133
Здравейте.
Дея какво има? Малката ли е болна?
Мисти смених залъгалката с по-голям, но като изникне зъб задължително ще и дам dentis-start залъгалка, така, че май по-добре направо такъв взимай.
Аз да питам тези , който ползват бибероните на Чико, след 3 те дупки има ли някой , който да пуска повече newsm78

# 134
Здравейте и от нас с Гери.ЧЕСИТ ПРАЗНИК НА МЕСЕЧНИЧЕТАТА   bouquetЧЕСТИТО ЗЪБЧЕ И НА ПРЕСИЛ toothХайде и аз да се оплача,че сме от неспящите нощем.Незнам зъбки ли ни мъчат,коремче ли е,че много пръцка,но дано по-скоро да отминава,че при поредното събуждане ми иде да smile3511Сега по темите :Бременее ми се ,ама след няколко години ,поради факта,че нямаме свободни баби и дядовци,които да помагат,поне на едното да му разбира главата ,като му се скарам.За говоренето,когато се събличаме сме на гееее и се смеем,когато се обличаме сме на еееее  нееее,а когато ядем сме на ааа аммм Mr. Greenима още какво да се желае Wink За изпъването,започваме да го правим,когато постоим известно време в столчето седнали,мисля,че и измалява кръстчето.За биберона,тази,която е за след 6-тия месец се дави с нея и си ползваме все още малката.Да ви питам,вие взимате ли превантивни мерки срещу настъпващите зимни простуди?Една приятелка ми каза,че давала на нейното детенце по 1 ампула витамин С в сокчето всеки ден,след което правила почивка от 8-9 дена,мисля да питам педиатърката.В някои купешки сокчета и пюрета пише ,че съдържат вит.С да не стане пренасищане де да знам ThinkingБъбълче ,много гадно преживяване сте имали Sad,но важното е,че сте невредими Peaceи моят баща катастрофира това лято с моята кола ,горе долу по същия начин с един гаден тир ,дето си мисли,че магистралата е негова.Радвам се,че се размина само с уплаха и охлузвания,а полицаите не написали акт,нито на единия ,нито на другия.С една дума "ни лук ял ни лук мирисал" Shockedи са ги оставили по живо по здраво да се оправят ooooh!абе луда работа.

Общи условия

Активация на акаунт