"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 032
  • 428
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ох,преядох с тези почерпки!
Ама и от тюламорчето си пийнах, де...
Живи и здрави да сте! Hug Hug Hug
Енви, аз например съм си харесала на Милупа оризовата каша-като й прочетеш етикета не звучи толкова лошо-без мляко, без глутен, без захар. Но например, ако се зачетеш в Слънчо кашите... #Crazy
Някои пък точно тях купуват, така че...въпрос на избор....аз засега ще давам тази каша, която споменах, а днес-утре ще ходя да си купя елда и ще редувам с него.
Аз смесвам кашата с плод и така я давам, за да има разнообразие.
Да ви кажа, дадох на малкия авокадо-много му харесва. Смесвам го с банан и така го давам или пък оризова каша с авокадо и банан. Ама и на мен много ми хареса!Но си е малко скъпичко, де...
Нуни, ти за обръщането питала ли си педи?

# 361
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ, ЖЕЛАЯ САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ

Аз да питам сега като пуснаха парното не ви ли е сух въздуха, ще ползвате ли овлажнители за въздух, и ако някой го е пробвал моля за мнения, чудя се дали да купувам newsm78

nuni, не си ли питала  педиатърката за обръщането, на 6 месеца би трябвало да се обръща.
може да няма нищо притеснително , но все пак се консултирай, вместо да се самоизмъчваш. Ти правиш ли масажи и гимнастика редовно, от голямо значение е това Simple Smile за мускулния тонус, помагай и ти при обръщането...

мимка, различно е при децата, няма точно определен период за който минава хремата, но е истина че е много упорита. Редовно впръсквай Стеримар и то обилно, на 2 часа, за няколко дни чувствително ще се подобри Simple Smile

Вчера не излизахме, а днес е слънчево но е 5-6градуса дали да излизаме...незнам.

Приятен ден на всички

# 362
Нуни, и ние се обръщаме много рядко, не се въртим като пумпалче, но може да е от тютюнеца Joy hahaha
клио, ако не духа и не вали, защо не? зимата няма да стоим все вътре я, обличате се хубаво и хайде навън, поне аз така ще направя де Hug

# 363
  • 2 етажа над тавана
Така, прочетох ви общо-взето и сега по темите:

За номера на обувките - нашите са някакъв номер 11, ама не ги знам турски ли са, китайски ли, подарък са ни, имаме и още 2 чифта - 12 и 13 номер, но са ни големи още.

Жълтък, реба, месо, каши и кисели не давам - още сме на пюренце само, ама то аз и не бързам. Като ви чета как сте на 4-5 хранения, направо ме е срам да си призная, че ние все още си ядем по 7-8 пъти в денонощието. #Crazy  Има ли и друго такова лакомо бебе? newsm78

Бурканчета за стерилизиране на пюрета ползвам от тези от едно време - майка ми доста има, нали си е малко маниачка на тема консервиране, та са се запазили. А имам и 10-на от горчица и лютивка на Олинеза - от 135гр, за момента те са ми супер удобни.

Шуши, плюнченето и пуфтенето е заради зъбите- и Маги като я храня с пюре и в един момент започва да бръмчи и да плюва наляво и надясно пюре. Трябва да се храним с дъждобрани. Mr. Green Обикновено бръмка точно когато лъжицата й е в устата. Голям купон!!!

natali_sl - аз чушка давам и печена и варена, но обезателно без люспата и в комбинация с картоф. Имай предвид, че разхлабва.

MTania поздравления за пълзенето и изправянето в креватчето! thumbsup

Ей, страхотни снимки и клипчета, те мъжорята май само по мацки още не са тръгнали Wink

Дано всичко вече е спокойно около бебоците с инцидентите и да няма повече цицинки по сладките им главици! Hug

Филипче, мерси за разяснението  bouquet

И да попитам за тая Хамомила - веднъж четох хамомила 15, друг път хамомила 30 - каква е точно и как се процедира с нея, а и дали има ефект.

Още 1 въпросче - има ли все още някое бебче, което да го боли коремчето като при колики, при нас май пак се върнаха откакто Маги яде пюрета, дали е възможно newsm78

Стига толкова, че много дълго се получи.

Спокоен ден ви желая Heart Eyes

# 364
Ние също сме на 7-8-9 храненета дневно. Ми гладен е, кво да го правя детето.

Освен това е хремав, не му е запушен носът, но яко преглъща. Лекарката каза днес да не излизаме, но той е на друго мнение и се опитва да отпълзи към топлите страни  Rolling Eyes

Абе лекарката каза да му взема Виброцил, какво е това?

# 365
  • София
Най-сетне да се добера да пиша и то преди още да са заключили темата!

Тони благодари на всички, които са го поздравили (току що ми се обади по телефона) Party
А аз като добра майка да почерпя, но тьй като не знам как се слагат снимки с вкуснотийки ще опиша с какво ви черпя, като ще почна от основното ядене, а салатките и мезетата ще ги пропусна - та черпя ви с едно теленце, пълно с едно агънце, а в агънцето пиленца пълни с кюфтета и кебапчета и всичко това полято с руйно вино, бисерна ракия и естествено за майката на наборчето студена биричка, като си мисля че в това време е добре да е тъмна, но Данчето ще си каже дали пие такава, а за десерт, кой каквото си пожелае - сметанова торта и екзотични плодове. Да ви е сладко!
Дея, честито! Твоя мъж е най-щестливия с тез две хубави жени!

Сутринта ходихме да ни взимат кръв и да даваме урина. И аз се измъчих с тези колектори и дете пищи и не иска да пиша в него и накрая взех едно стерилизирано бурканче, та разгеле отдели няколко капки. Утре ще излезат резултатите. Не мина и без кавга в поликлиниката, нили ги знаете тези дърти баби, където друга работа си нямат освен да седят по болници от сутрин до вечер. Та две бременни булки, като ни видяха с Тонито (а той спеше) и ни отстъпиха реда си, но онез бабки кат писнаха..... е ужасно племе сме.
По-късно ще се включа и потемите, че докато публикувам, може и да заключат темата.

# 366
  • София
Юлче, виброцила са капки за нос. Не знам обаче дали стават за бебе. Но щом ти е казала педиатърката.
да взема и аз да пробвам като и ние сме хремави.....

# 367
Педито каза 3 пъти по 1 капка ако се закучат нещата. Т.е. засега няма да слагам, той си диша преспокойно.

# 368
и нашта изписва Виброцил но каза само 5дни може да се слагат

# 369
Честито на месечковците- Тони и Стаси!   bouquet
Честит рожден ден на сестричката на Нуни!   bouquet
Честото и на таткото на Дея-Мария!   bouquet

И аз се присъединявам към отбора на недоспалите Tired, тази сутрин като се събуди в 4 часа, няма заспиване, та рев, та мрънкане, а мен ми се спиии, две не виждам, сега пих едно силно кафе и съм ок.

envia, аз също се чудя за освежителите за въздух, но още не съм купила Thinking

# 370
19-та стр.!!!  Shocked Какво ли си викат - тез бърборани-дърдорани - хайде, дано се наприказват, дано! hahaha Crazy Joy

Бубле, и ние ядем по N-пъти в денонощието.  Embarassed Не ги броя, че съвсем ще се депресирам/комплексирам...  Rolling Eyes Има някакъв режим предиобяд, но следобед...  #Crazy А режим има и нощем - сучене на 3 часа!  Crazy Луда работа! Rolling Eyes

# 371
Ех, енвиа, блазе ви - на 3 часа Laughing Аз какво да кажа като сме на 2 , а даже и по-честичко. Но понякога само проплаква, аз я взимам, тя се сгушва, усмихва се, цоцка 1-2 пъти и заспива.

Прибавих от вчера морков към картофа - комбинацията се прие повече от чудесно. Пищяла е от кеф, докато ядеше. Стигнахме до към 80 грама пюре, повече не иска. Изчаквам после към 30 мин. и се кърмим. Ако знаете само какви бузи е направила.

Така ми се излиза, но днес ни се развали асансьора и не мога да си замъкна количката до долу. А и няма кой да ми помогне Tired

А за обръщането педи каза - ще се обърне, ама тя все още не иска. Иначе аз й помагам, правя масажите, гимнастиките.

Момичета, благодаря за честитките за рождения ден на сестра ми   bouquet

# 372
Мами, има ли тука на Милупа една каша с 5 пакетчета от различни видове каши-банан,ванилия и т.н., взех си я от Виена , но не съм  я виждала тука има ли я?

# 373
  • София
Нуни, вашето педи го дава яваш-яваш! Ношето как ме подгони като видя, че Мати не си стои на краката на 6 месеца! Вие правите ли го? Ако стоите изправени с поддържане, значи споко! лора така и не се обърна от кръб на корем, само кота я обърнех по корем се обръщаше на гръб! Мисля, ч не и е било приятно по корем и затова не и хрумна да се обърне!

# 374
Ние сега се прибираме, ходих да ми махнат конците, видя ми се хубаво време и излязохме за около 2 часа.Аз така или иначе имам намерение да го извеждам когато не вали и не е мъгливо, от тук нататък по-добри температури едва ли могат да се очакват, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт