"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 052
  • 428
  •   1
Отговори
# 90
Здравейтеееееееееее!
Изгубих се нещо, но покрай това хубаво време сме по цял ден на вън. Днес се засрамих и реших да се включа.
Мен също ме бройте към кърмещите мами. Храним се 5 пъти. Като обедното е с пюре и кърма.
Ние сме с непрекъснати обриви около устичката. Като го намажа с кремче изчезват, но след това нови се появяват. Имам чувството, че след като се храним с лъжичка, тогава излизат новите. Нали се омацва целия. Просто не мога да разбера .... може би са и от лигите?!?!
Утре да идем на лекар, а?!? newsm78
С мъжа ми и двамата излизаме по отделно. Негласно правило - аз с приятелки, той с приятели и сме си много добре. Дори е много горд когато трябва да е детегледачка.
Чаена, пробвай и ти да излизаш. Защо не му оставиш за няколко часа бебето - не на бабите, а на него. И ние сме хора ...
Столче за кола за по-големи още нямаме. Още сме с столчето-кошница от 0 до 13 кг. Но и мен ме вълнува този въпрос и ще следя темата с интерес. Благодаря за сега!

# 91
Рина, 175, 184, все тая, все доста пари  Money

Ра4е, как е Емо, спадна ли температурата?

Ох моми4ета, много съм хепи, най добрата ми приятелка, тя живее в Пловдив, преди малко ми приzна 4е е бременна  Heart Eyes 

# 92
Супер Танче, баси новината имате! Hug
Еййй, дай Боже повече и все здрави бебета!
Поздрави на приятелката от целия клуб, сигурна съм, че и другите се включват!   bouquet

# 93
Момичета, аз зачезвам за няколко дни, дано успея да вляза от някъде.

Татянка, страхотна новина, и аз много се радвам на такива. КОга го чака бебчето?

# 94
Здравейте мацки и от мене - явно тази вечер сама съм си на купона;))))

Аз рядко се включвам, но доста бях изостанала с четенето, че ходихме през почивните дни на село за грозде - нали си правим вино Wine Glass

Честито на празнуващите рожденници, полурожденници, а пък и именници - мисля че вчера някой имаше имен ден! Честито също на новодомците! Много ви прегръщам и целувам, да сте ни живи и здрави!

Да се включа по темите:
1. Бройте и мене за кърмеща мама - давам и пюре - даже втори ден месно, но все още не замествам едно хранене - все си иска млекце детето - особено през нощта. А с месните почнахме след като си направихме изследванията - всичко е ок, даже хемоглобина е 120, но педито ми каза да почвам и да наблягам на месото.
2. Да се похваля и аз с бременни приятелки - кумата ми е вече почти в пети месец, една колежка също е бременна и една наша роднина - май само те бяха останали, защото тази година родиха повечето ни приятелки и роднини;))))
3. За столчето ние още караме с кошницата на Макси Коси.
4. За ревността - аз явно съм много ревнива и явно от време на време ми проличава. Ама и мъжа ми е много общителен и много го захлеждат жените - по-миналата година на морето щях да извадя очите на една - хем вижда че е с жена и пак се пъне #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire - но и аз като Аги - в такив случай секс му е майката luvbed
5. Дея за колектора аз бях писала преди - аз изхабих 6 докато събера - двата ги наака, а другите нещо не се пълнеха достатъчно - като купих други от раз стана и наистина трябва колкото се може по-бързо да се занесе и преди да се сложи колектора добре да се измие да няма кремове и сапуни. А за взимането на кръвта - Станислава доста плака, защото докато се събере достатъчно за изледването и истискваха буквално пръстчето.

Аз исках да питам - от кога мога да давам пюре от домат - майка ми е приготвила специално без семки и сол - абсолютно натурален и в бурканчета от сок. Някой беше споменал че е дал.

Сигурна съм че много неща пропускам, но като се сетя пак ще пиша!

Лека ви нощ и сладки сънища! А и по възможност ...  luvbed ... кекс Mr. Green

# 95
Абе за доматите казаха,че имали нещо в тях, но те и за бананите писаха същото...та не знам вече има ли нещо вярно в тез писания.
Като цяло си мисля така - доматите киселеят, значи са по-трудни за бебешко коремче и не давам.

# 96
Добро утро!
Днес, петък 13-ти, дойде и нашият ред да се похвалим, че Преси има зъбче! tooth
Очакваше се, защото миналата нощ плака от 3-6, целият ден беше кисел и тази нощ пак около час будува мрънкайки.
Чаена, в доматите и бананите има хистамин, за това е хубаво да се отложат във времето и да се захрани с тях по-късно.

# 97
Здравейте, ние тая нощ хич не спахме - на Крис носа му запушен, секрети... през 20 минути се буди от кашлица, накрая спа до мен аз само дремах. Tired Сега ще го водя при педи да го види да не е прихванал нещо от мен. Аз съм от 3 дни с Т и малко зачервено гърло, яка хрема, бях с налеп по сливиците, но вече май няма, не ми се пиеше антибиотик и карах на фервекс и неоангин. Макар, че Крис няма Т, гледах му и гърлото, спокойно е, надявам се да са сополи от зъбче и от лигите да се дави и кашля, ама ще видим... Rolling Eyes Дано не съм го разболяла аз. Praynig Praynig Praynig
Честито зъбче на Преси! Hug Трябвало да се купи нещо бяло за първо зъбче, да е бяло зъбчето. Grinning Е аз нищо бяло не харесах и му взех зелено. Whistling

Назад ще прочета дали няма поводи за други честитки като се върнем от педи.

# 98
  • София
Цвети, какво за едростта питаш?
За кърменето - пишете и мен! Особено през ноща сме с пълна сила!
Филипа, честито зъбче!
За бременните приятелки - заобиколена съм от всякъде - за сега са две, чакам и трета!
натали, изчакай с домата поне още 2 месеца! Някъде до 8 -мия месец май трябваше да се изчака!
Понякога да ви се иска пак да сте бременни? Аз, дето изкарах толкова притиснено бременността и толкова исках да се свършва, сега гледам с умиление бременни жени и пак ми се ще! Направо съм учудена от себе си! Мислех, че повече няма да ми се помирисва бременност, пък то...!

# 99
Добро утро!
И аз от раннобудните да се разпиша с кафе пред монитора Mr. Green
Филип@ честито зъбче!!!
Мойте бременни изпородиха една само остана сега края на октомври Peace
ООО Вени аз можех да изкарам още 9месеца макар и с проблеми, а като родих като видя бременна и ми се насълзяваха очите .... Crazy

# 100
Абе много ми е мъчно, че ме резнаха...сега за второ бебе не мога да помисля поне 2 години, опа, година и половина! Crazy А ако не бях рязана с удоволствие щях да сексувам вече целенасочено! Mr. Green

# 101
Здравейте, мили мамчета и бебоци! Hug
Нека ви почерпя за моето половингодишно човече  newsm38
Честито на кака Рая и на наборчето Дени  love001

Филипка, честито първо зъбче, ще идвате ли на контролен преглед във Варна? smile3503
мама79 и Виф-че, хайде да се видим, а? другата едмица ОК ли е? мами, извинете ме, че тук пиша, ама сме само трички и нова тема да пискам... Hug

Та с няколко думи през последните дни, дето не съм влизала ми се "взе тока". Татито прави ремонт, аз съм при майка ми (до неделя), баща ми оня ден го изпратихме пак в Кувейт, той искаше да сме постоянно заедно, и не успявах да си свърша нещата и да обикаляме, че и по роднини, и по разходки, направо се бях скапала Tired Нямах време себе си да погледна....

През това време свекито успя да си счупи ръката...кво да ви кажа, нЕ'Ам думи, сега като се прибера не ми се мисли колко ще се глези и какво ще е Tired но аз си имам дете и него ще си гледам Naughty

за изследванията - ще ги пускам в частна лаборатория Peace
за столчето - караме с кошницата на Мони все още
за захранването - засега само картофче по малко, после ще добавя морковче и тиквичка, може би и броколи, но от готово пюре и ще следя Нуни и енвия smile3533

# 102
Филипка, честито ви зъбче!  Hug Какво добро момче е Преско, да зарадва мама с такова събитие! bowuu

Мисти, нещо бяло се купува за бебчето ли?  Thinking Иначе и Велина снощи беше подобна на Крис, дано не се разболеем съвсем! Praynig

Вени, аз с бременеенето бях до тук!  Crossing Arms Преди да родя второто - гледах с умиление бременните, но сега вече - с облекчение, че с това вече приключих!  Rolling Eyes Като се поизгледаме с беба, може и друг акъл да ми дойде, но е твърде малко вероятно! Naughty

Повод да попитам, къде са ни другите многодетни майки - Иленка, Леси...!?  Thinking
Тук все Вени и аз се подвизаваме! Вени, как е ученичката, как се справяш с Мати и с Лора на едно място?

Джойка, дай го това хубавото време насам!  Wink Вчера въобще не можахме да мръднем - дъжд, облаци, студ... #2gunfire

Но да ви кажа, студеното време не ми действа чак толкова на нервите, ноооо КЪСИЯТ ДЕН направо ме хвърля в депресивни състояния...  Tired При вас как е?

Смин, нема проблеми - следи си ни!  Wink Вчера дадох морков с ориз на Хаме - не й хареса много, но хапна. Държах да въведа ориза, т.к. се оказва, че много от пюретата на Хип са с ориз. Сега е позапекана и мисля за круша, но ми се ще преди това да е ябълката, но най-вероятно ще дам тиква, като Ади... #Crazy

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ НИ СЛАДКИ! Hug Heart Eyes Hug

# 103
Добро утро и от нас, честити ни месечковчета и честито зъбче на Преско!  tooth С него здраво да папка, да се усмихва, да целува, само да не хапе мама!

Татянче, честито на твоята дружка. И аз имам бременна колежка, отново.

За вземането на кръв - забравих да ви пиша нещо което ни каза нашето доки: в лабораториите често ако е неопитна лаборантката като се притеснява да взима кръв на бебе, избира по-тънка игла за да не тече много кръв после. Обаче така за да вземе нужното количество, стиска много повече, и пробата се разрежда с други телесни течности - лимфа ли беше нещо, не помня  newsm78 ама важното е че в такъв случай изкуствено се занижават стойностите на хемоглобина и хематокрита. Да си имате едно на ум ако бебето ви са го стискали много да не се шашкате ако Хб-то е малко по-ниско.

И една идея - аз пуснах и изследване за кръвна група на Вени, защото от болницата не ни го казаха и в епикризата не го пише, знам че при много хора е така... Като я бодат поне наведнъж да решим въпроса, пък и може и да не се знае кръвната група ега ти... Изследването е платено, но ви дават картончето с печата и няма грижи за в бъдеще.

Да ви се наоплача сега  какво празнуване на рожден ден падна снощи, думи нямам. Бяхме се събрали с нашите у нас и тока спря в 8.30 и не дойде до 11. не успяхме да изкъпем вени, по-лошото е че тя така се изшашка, първо пет минути пулеше уплашено очи към свещите, после взе да зяпа тъмните полилеи, после да ръкомаха към нощната лампа и да хленчи... И явно реши че ние не искаме да пуснем светлото, и хем я е страх, хем побесня. Дори цица не помогна, така ме отблъсна като и предложих все едно съм я обидила, и рев, рев... накрая като дойде тока нещата отдавна бяха извън контрол, неутешима беше, това никога, никога не е било откакто се е родила. До три часа бяхме - половин час сън, половин час разнасяне и рев, и така... Чак в три яде и после спа до 6.... И сега съм  Tired

# 104
Честито на празнуващите днес и за новото зъбче на Преско Heart Eyes

Ето какво бях пропуснала да пиша: аз също реших да пусна и изследване за кръвна група - оказа се, че малката е с 0- при положение, че аз съм с 0+. Което страшно ме обърка. И нашата лекарка ми каза при следваща бременност да кажа непременно на гинеколога за това. Може и да съм го чела, но съм забравила - някой има ли идея как така се е получило с резус фактора и какъв е проблема за следващата бременност?

А за домата вчера четох една статия и наистина може да се въвежда след осмия месец.

А за бременеенето и на мене, и на мене;) Само ме е страх да не се случи да е с близнаци, че има такава вероятност и то голяма twin_neutral

Чао засега, че малката отново се раздивя;))))

Общи условия

Активация на акаунт