"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 071
  • 428
  •   1
Отговори
# 315
ето и да го видите какво прави от малък hahaha Joy

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1392080

# 316
Сминсчо, той много отворен твоя малък мъж  Mr. Green

Киселите не се препоръчват, защото не внасят някаква особена хранителна стойност към порциона на детето (празни калории). Киселът е нишесте, най-често пшенично, което има и глутен.
Кашите са доста по-богати на полезни витамини и минерали (говорим за ориз, елда, царевица и т.н. каши). Още по-пълноценни стават ако им прибавиш и някакъв плод или зеленчук по желание на детето. Примерно обогатените с желязо каши могат да се дават с плодово пюре, което има вит. С, защото желязото се усвоява по-добре от организма, когато е прието с този витамин.

# 317
юл4е, мерси  Heart Eyesопределено ще е каша Hug

# 318
ААА,СМИН-Тютюнец павкате вие ,а hahaha
Аз също съм против кисели-мисели и бели брашна newsm78
Сега му направих пюре от круша,но ще я даваме по-късно

# 319
Побутвам темата, че е на последно място SadЩо така днес?
Мисти, исках да те питам, горните зъби ли мъчат детето?

# 320
Цвети,как точно правиш пюрето от круша? обработваш ли я термично или направо я пасираш?

# 321
Смин,да не е нещо друго в наргилето,я си признай  Mr. Green, от малък цветни сънища му правиш,хихихихихи Mr. Green

# 322
  • София
Ние преди малко се завърнахме от Пирогов - Емо направи няколко завъртания едно след друго и докато се усетя тупна на теракота. Та рев, та чудо и в един момент докато го гушка се отпусна и реших, че е загубил съзнание, а той заспал. Шашнах се яко и звъннах на доктора и той ме запрати на снимка в Пирогов. След два часа ни успокоиха, че нищо му няма и се прибрахме. Ей на една крачка бях от него като тупна и щях да се побъркам. Близо месец не се беше въртял и днес като започна от гръб на корем-на гръб и т.н. Бях сложила възглавница, но той успял да я избута нагоре...
Сега отивам да го приспивам и дане мине без аварии тази вечер.

Здрав съм на малчовците и лека вечер на вас!

# 323
Раче, хубаво, че малкият е добре. Дано да спите спокойно.

# 324
Здравейте, мамички!
Честито на месечничетата! Hug
Ах, тези малки палавници - искат да прохождат вече... Раче, дано вече да сте добре...
Марти също е много жив и се върти като пумпал, но не се обръща още... И зъби нямаме... Абе много сме назад... Confused

Кисели и каши няма да давам още защото сме над нормата в килограмите, а от кашата се качва още...

Цвети, пищи като настъпано пиле...  Laughing  Joy Дори да съм до него пак пищи, ако иска да го взема... Ушите ми вечер дават заето...

Напоследък по цял ден се плюнчи и прави пуффффффф....  - целия става в плюнки... Защо го прави..??? Когато яде пюренце същото го прави и ме побърква - целите ставаме в пюре...

Още нещо имаше  ама....

Лека нощ и спящи деца!!!

# 325
Здравейте Simple Smile Като стана въпрос за зъбите- на нас ни растат горните резци и имахме няколко неспокойни нощи докато пробият венчето. Докато проби единия, започна да белей и другия  Grinning
Кисел- аз давам по препоръка на педиатъра, да редувам един ден кисел, един ден каша. Правя го с царевично нишесте и 1/3 от плодово пюре.
Да ви се похвалим- вече пълзим newsm30. Много умело успява да редува ръцете и краката 

# 326
ето да ни видите и нас: Мишо и  кака Софи Grinning
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=69348&photo=1

# 327
Смин,да не е нещо друго в наргилето,я си признай  Mr. Green, от малък цветни сънища му правиш,хихихихихи Mr. Green

hahaha Joy ягодка бе, ягодка, с такъв аромат, само дето го олигави яко и напълни с лиги всичко:crazy:
фурор, някой ден ще се видим и с теб, имам леля там и направо умира за Алекс, та ще й идем на гости Hug
Лека и спокойна нощ  bouquet

# 328
Влизам на тагъдък... при нас нищо ново, освен че сме на зор от зъби, ама нищо не излиза, аман. Не се е разпълзяла още, ама ена път, доста време прекарва на четири крака и се клати напред-назад в тази поза  Mr. Green

На последната страничка видях, че юнак Емо се е търкалял по теракота и на мама по нервите. Раче, не бой се, и ние колко пъти си праскахме главата, ама като гледам има още акъл де. Заспиването май е от шока и не е не обичайно, и Вени ми го еправила в такава ситуация.

Сминсчо, кисела не съдържа нищо по-ценно от кашата, смесена с плод; напротив, нишестето е по-бедно на хранителни вещества (минерали, протеини и т.н.) от мляното цяло зърно, каквото съдържа кашата. Аз изобщо не смятам да и пробутвам кисел. Просто и правя плодови каши с различни комбинации, от готова каша и пюре, но скоро ще минем на домашн каши - елда, просо. Брашно от елда и просо се продава в диетичните магазини. А по времето на майките ни кисела е бил на мода, защото кашите са били ограничени видове, за различни зърнени култури никой не се есещал, а нишестето е било лесен и евтин начин да добавиш калории и да нахраниш бебето си.

Исках да чета и по-назад ама очите ми се затварят, извинете ме всички оплакали се или празнуващи, за утеха на едните и поздрав на другите - от мен  Hug и лека нощ.

# 329
  • София
Настигаме американците: Всеки пети ученик у нас с наднормено тегло

На второ място сме в света по затлъстяване и свръхтегло сред децата, Водещи в тази класация са САЩ, уточни доц. Петрова.

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=950913

Общи условия

Активация на акаунт