Криптовалути - обмяна на опит, инвестиции, новини

• 50 304
  • 319
  •   1
Отговори
# 135
2 от тях за крипто? Тогава изтегли заем колкото 1/3 от къщата ти и ги вкарай там - все пак печалбата е почти гарантирана. И като казваш, че никой нормален няма да си заложи единствената къща - забравяш, че има доста ненормални. Преди 20г така някои хора във Варна си продаваха основния апартамент за да вкарат в "акции", т.е. в местните пирамиди и след няколко месеца като продадат акциите и вземат лихвата да си купят по-голям и хубав апартамент. Доста случаи имаше, не 1 или 2. На думи звучеше като хитър трик - продаваш, чакаш 6-7 месеца и като умножиш цената по процентите лихва излиза стойността на голям апартамент. А ако чуеш, че някой познат (на познат) вече го е направил и му остава 1 месец до финала, направо бързаш да действаш още на другия ден. Само продаването не знам как са правили бързо. Нищо чудно пирамидата да е изкупувала за да не изтърве клиент.

# 136
Ако човек е склонен да инвестира, се интересува и си разпределя инвестициите на много места и си поема риска. Не говоря само за крипто. Аз инвестирам според моите доходи и спестявания, с ясното съзнание че поемам риск. Няма как да си държа и всичките спестявания в банка, че близката историята помни и фалит на банки. В буркани и юргани пак не става. Все някъде трябва да заложиш. Премерено.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 00:47 от vici75

# 137
Едно е "къде да си държиш парите", друго е инвестиране, трето е крипто-експерименти.

# 138
  • инфантилно и разглезено хлапе

# 139
  • София
Уф, какво стана с Кардано 😒

# 140
Препоръчвам който си няма понятие от крипто да инвестира само пари които може да прежали. В началото няма как да се избегнат издънки, а и по принцип. Пазарът е силно волатилен и непредсказуем.
Иначе аз се занимавам с "копаене" от няколко години. Там няма как да сбъркаш. Настройваш си копачката и си получаваш изкопаното в портфейла. Единствения разход е оборудването и тока. Тока естествено се отделя под формата на топлина която зимата съответно може да отоплява стая, апартамент. Последните няколко зими почти не сме включвали отопление в хола. Лятото обаче си е трудна работа. Трудно се спи в същата стая освен това.
Поддържам биткойн, етер, монеро и малко зек в портфолиото си.
От пролетта насам се опитвам да правя и търговия с малки суми. Иначе имам разни силно обезценени дребни мотетки които сумарно са има няма 10 $. Да се има предвид, че в дадени моменти са били около 1000$ може и повече, ама пуста алчност. Та за дългосрочно препоръчвам да се държат само големи монети.
Това е от мен с радост ще споделям информация. Който има инфо за интересна монетка да споделя.

# 141
Препоръчвам който си няма понятие от крипто да инвестира само пари които може да прежали.
Въпросът е колко голяма печалба се очаква да изкара с инвестиция на сума, която е готов да прежали? Прежалваш 500-1000лв и какви са очакванията - печалба от 50-100 хиляди сигурно? Или хайде по-скромно - само 20-30хил.

# 142
Препоръчвам който си няма понятие от крипто да инвестира само пари които може да прежали.
Въпросът е колко голяма печалба се очаква да изкара с инвестиция на сума, която е готов да прежали? Прежалваш 500-1000лв и какви са очакванията - печалба от 50-100 хиляди сигурно? Или хайде по-скромно - само 20-30хил.
Нищо не се очаква. Може и 10 лв да спечели. Може и всичко да загуби. От 1000 на 100000 може ако е някакъв Нострадамус и всеки път уцелва тренда. Явно не ви е ясна материята. Каква ви е целта?

# 143
Нищо не се очаква. Може и 10 лв да спечели. Може и всичко да загуби. От 1000 на 100000 може ако е някакъв Нострадамус и всеки път уцелва тренда. Явно не ви е ясна материята. Каква ви е целта?
Материята ми е ясна, но при теб нещо са объркани нещата. Като спечели 10лв какво прави? Купува си кола или отива да се похвали?

# 144
Не забелязвам много да ти е ясна не само материята ами изобщо търговията. Винаги има възможност да не спечелиш нищо или да си на загуба. Това важи за всеки един вид търговия включително и тази. Като не ти изнася риска не се включваш в търговията.

# 145
Викаш важно е да си в играта, нали така? Щом и 10лв ги броиш за смисъл - браво. При криптото няма търговия, има спекула. Знаеш ли какво е спекула като си такъв опитен търговец?

# 146
Аз се чудя ти четеш ли въобще какво ти отговаряме? Сега трябва всно и също да ти пише всеки един от нас.

# 147
Просто спираме да храним трола. Пишете си по темата и не му обръщайте внимание.

# 148
  • София
Аз имам едно питане, към копачите тук. Да кажа, че нямам никакъв опит, само чета за момента, но не са ми ясни все още нещата.
За копане на Proof of stake монети, според това което чета, не е  нужно кой знае какво оборудване . Това така ли е наистина? Мога ли примерно както го описват с  по-старичък домашен  компютър да копаеш и да има смисъл, или за все пак си трябва някаква по-мощна техника.
Много благодаря.

# 149
Stamatko, паднаха ли ти плащанията последните 2, 3 седмици? Както казваш от много години , преди повече ли беше заплащането, дали ще се нормализира и възвърне както преди. Бях чела някъде, че на всеки 4 години намаляват заплащането, не знам колко е вярно. С коя програма копаеш?  Какво копаш, биткойн ли? И с колко мегахеша копаеш? Откъде купуваш карти?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт