Великден на вратата чука, а аз показвам тест с две чертички тука. ~бебеправене 388~

• 30 768
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Имах и ИР, и кисти понякога, повишен пролактин и други особености. Последните 2 години всичко е в норма - и хормони и на ЩЖ също. Само килограмите са ми в повече и стреса. Имам доказана овулация и тръби и всичко е наред. Според гинеколожката няма проблем за зачеване, трябва още време и опити. И да сваля едни 5 килограма, но не вярвам, че ще стане само с 5,затова питам дали теглото може да е причина за това? Иначе с режим и спортуване/ходене съм оправила и хормони и ИР, без теглото.

# 376
Имах и ИР, и кисти понякога, повишен пролактин и други особености. Последните 2 години всичко е в норма - и хормони и на ЩЖ също. Само килограмите са ми в повече и стреса. Имам доказана овулация и тръби и всичко е наред. Според гинеколожката няма проблем за зачеване, трябва още време и опити. И да сваля едни 5 килограма, но не вярвам, че ще стане само с 5,затова питам дали теглото може да е причина за това? Иначе с режим и спортуване/ходене съм оправила и хормони и ИР, без теглото.
Според мен може. Не е фактор, но определено има роля. Лично аз имам 2 приятелки с наднормено тегло и доста трудно забременяха. Но всичко е съвкупност- тегло, стрес, хормони... Надявам се скоро да видиш 2те черти.

# 377
  • Замък сред облаците
Момичета, излязоха ми хормоните на 3 ден от Ц. Пуснах си ги на своя глава. Мисля, че резултатите са добри, и не възнамерявам за момента да ги коментирам с АГ (следващ преглед чак юли-август, ако не забременея дотогава).
Според вас има ли нещо съмнително?
Скрит текст:

# 378
Наднорменото тегло много често води със себе си и други проблеми, понякога знаем за тях, Хашимото, ИР, ПКЯ.. но може и да не са ни познати. Аз съм с доста наднормено тегло и за 9те месеца опити четох много теми, за да намеря информация за други пълни мами. Хашимото регулирам с хапчета, според някои доктори имам ПКЯ, защото цикъла ми беше супер нередовен (40-60дни). И всички доктори казаха отслабни и ще стане. Казвала съм и преди, пиех 2-3 месеца Витекс, въпреки че не ми нормализира цикъла, само първия месец ми дойде на 36ти ден и бях много щастлива, но не стана нищо тогава. Та в месеца преди да забременея двама доктора ми казаха, че няма ову, че трябва надупчване на яйчцниците, противозачатъчни, репродуктивни доктори и така. От януари с ММ започанхме нисковъглехидратен режим, спряхме алкохола, свалих 10тина кила и в края на месеца видях двете чертички.
Не знам защо го пиша всичко това, идеята ми е, че дори с явни проблеми, ако положим достатъчно усилия и дадем каквото можем от себе си с достатъчно постоянство се случват нещата.
Тук искам дебело да отбележа, че съм наясно, че може при мен да е било чист късмет, че има момичета дето с години са в борбата и моите 9 месеца може да ви се сторят смешни, че има момичета с много по-тежки проблеми, мъжки фактор и тн..
Но тази група ми помогна много през тези месеци, съветите и всичко, което съм предприела като стъпки бяха по съвети от тук и съпреживявам всички истории с вас. Наистина повечето от пишещите са вече по отчетните, а някои вече гушкат бебочета.
Кураж, момичета, и не се отказвайте!! ❤

# 379
Маргенцеее, пече се коледното бобче! Вярвам! Heart

# 380
СПКЯ е едно необяснимо и до днес състояние. Когато за първи път ме диагностицираха бях на 20г., 42кг макс. Имах и зацапване между циклите. Казаха ми, че нямам О, яйчниците са поликистозни и ако не напълнея, цикълът ми ще спре... аз наистина бях много кльощава. Сега съм 58кг и изглеждам слаба....за 42кг.. скелет. Пих Диане 7 години. Качих килограми и цикълът ми стана ест редовен. На 22г. разбрах, че имам аденом на хипофизата. Щитовидната ми жлеза беше добре. Преди около 3 месеца разбрах, че имам и ИР. Утре ще видя как е щитовидната. За съжаление О все още си остана мечта след започване на опитите преди 2 год., тъй като уж имах О, но се оказах със съмнения за ЛУФ, раздяла с една тръба, фенестрация на Я, настъпване на О от грешната страна. Загубих и доста месеци, поради факта, че опитите ни започнаха с една БХ и си мислех, че имам редовна О, а не е било така. Мисълта ми е, че не само повечето килограми са определящи, те също имат тежест, но аз бях с поднормено тегло и класически СПКЯ и висок холестерол. Важното е хормоните да влязат в релси, да се спазва здравословен хранителен режим и да се чувстваш комфортно с килограмите си, без да гониш конкретни цифри 😊 Без значение от годините, при такава диагноза е хубаво да се потърси помощ от репродуктивен лекар още при планиране на бременност. Успех на всички! 🍀❤️🤞
Чакам и другите момичета с прегледи да се похвалят 🌞 Рожденичката догодина да държи пухкавата си мечта 💝
ПП. Аз днес съм на коремни преси и довечера отново на преглед.
Стискам палци на всички ❤️❤️❤️

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 14:51 от Kactus

# 381
  • София
Андреева и на мен ми изглеждат ок.

СПКЯ си е синдром, аз следвам една мацка в тикток, тя качва много полезни неща за синдрома и как се овладява. Може и да си 40кг, но с ИР особено трябва да се внимава ако и да се работи върху рецептивноста на клетките към инсулин. Когато той не се усвои = уврежда яйцеклетките. Аз подозирам че при мен от там беше мисед + БХ

Оставям линк към профила и ако на някой му е интересно, главно набляга на бавни тренировки, без глутен + млечни както и оваситол (инозитол), всичко представено в бързи клипчета и по забавен начин.

# 382
Аз също съм с наднормено тегло. Цялата ми рода и от двете страни са. Целия ми съзнателен живот, до преди две години, баба ми много ме тормозеше. Говореше ми колко зле изглеждам, да се огледам да видя, че “по света бели няма такова чудо като твоето”, че никой няма да ме хареса, че ще ми се подиграват. Когато отидох да уча в друг град и не ме виждаше по няколко седмици, когато се приберех дори не ме поздравяваше, а първо ми казваше “ ела да видя дали си отслабнала”.
Пък аз винаги съм била супер позитивен и усмихнат човек с много приятели и никога не съм чула някой да ми се подиграва, единствената ми травма идваше от нея. Та, някак израснах с чувството, че не съм достатъчно добра. Последната година обаче осъзнах много неща за себе си, върху които никога не се бях замисляла. Осъзнах от къде, защо и какво изпитвам. Приех го, изстрадах си го и в момента се чувствам силна такава, каквато съм. В момента определено ценя себе си, старая се да ям по- здравословно и определено се движа повече, защото вече смятам, че заслужавам да се чувствам добре Hug
Откакто започнахме с ММ да правим опити разбрах, че килограмите могат да са пречка и да водят след себе си здравословни проблеми. Засега съм правила само цитонамазка и преглед с ехограф, на който ми казаха, че десния ми е чист яйчник, а левия се виждат ситни кисти, които били такива, които се пукат при МЦ. МЦ ми е редовен 28-9 дни, откакто се помня. Започна да прави някакви вариации, откакто започнахме да бебеправим, но не знам на какво се дължи. Този месец ни е 6тия и ако не е станало ще потърсим лекар за консултация, да видим какво ще излезе. Confused

# 383
Mimirita, прекрасна си сега и така, както се чувстваш добре - с или без килограми Simple Smile
Изказванията на бабата... не ми се коментират, явно тази жена не заслужава уважение от своята внучка.

# 384
Mimirita,ти си изключетелно чаровна . Пожелавам ти да се чувстваш добре със себе си и видиш двете чертички скоро .

# 385
Кактиии, и при мен нещата са горе-долу като теб. Аз съм много висока и сравнително слаба, но си имам корем, който после ми казаха че бил заради завишените андрогени. Още на 17 ми откриха ПКЯ и тогава противозачатъчните бяха идеалното решение защото бях в дългосрочна връзка. Но 15 години по-късно се оказах с разбъркани хормони и с никва лигавица. Сега нещата се подреждат малко по малко, но все още си го мисля този кломифен, понеже ми е изписан по 2 на ден, а и док се презастрахова, че ако станели повече от 3 фоликула,(тоест хиперстимулация) ще канселира опита... Чудя се дали да не взимам само по 1, предвид че ми е първата стимулация с този препарат. С фемарата правих по 1 Ф всеки път, но знам че този препарат е доста по-силен.

# 386
kalestia , zlatinaas благодаря ви, момичета! Много топло ми стана от думите ви  Heart Дай боже скоро всички да видим чертичките Hug

# 387
Мимирита , ти си прекрасна чаровница ❤️ Сваляй килограми само, ако ти тежат 🌞
Раули, започни с 1 табл. Точно поради риск от хиперстимулация репрото ми каза по 1тб., за да види как ще реагират яйчниците ми. Успех ти желая 🍀🍀🍀 Пожелавам ти след седмица да се похвалиш поне с 1 хубав ДФ 🍀🤞
Стискайте ми палчета, защото все още не мога да повярвам, че има надежда 🥰❤️🌞🍀🤞

# 388
Gift HeartGift HeartЕй, изписали сте света днес, знаех си, че някой се е похвалил! Почвам подред:

Вени честито! Леко бременеене и до финал!

Артемис там си е чертичката, така че честито още един път!

Да минавате да ни ръсите с прашец скоро! Heart Exl

Тортелина чакаме новини от прегледа. Simple Smile

Лина Честита да си, само здраве и хубави емоции пожелавам!

Марго мисля, че всичко ще е наред, щом има и пулсации! Наистина не всичко винаги е по учебник. Няма да пускаме палците за теб!

Йоана според мен продължавай да правиш тестовете, защото и аз имах ту наситена черта, ту не чак толкова преди + тест за овулация.

Азалия мисля, че даваш много полезна информация, особено за нас, които се притесняваме дали килограмите играят роля. Аз мисля, че са от значение, въпреки че познавам 2 приятелки, които забременяха на 100+ кг, но това си е късмет според мен не знам.

Мимирита прекрасна си, сладурана! Много голям чар имаш, съвсем искрено го казвам.

Това с теглото като цяло е много относително, но аз винаги съм свързвала наднорменото тегло с болести , проблеми и т.н. Според мен има значение и дали цял живот си бил пълен или не. Аз например не съм била прекалено слаба, но и никога не съм била много едра, до момента в който родих. През бременноста не качих много, но след раждането натрупах мноооооого килограми. Ами не се чувствам добре така, все си мисля, че нещо ми има, а съм си правила всички възможни изследвания и те показват, че съм здрава. На мен обаче ми тежи, сега се старая да спазвам балансиран режим, да видим докъде ще доведе. До момента само 6-7 кг. съм свалила от Януари насам, а имам поне 20 да сваля. Даже това ме спираше за забременяване преди, но в последствие реших да не го мисля толкова.

Кактусче знаеш, че и за теб палците са силно стиснати! Heartpulse

# 389
Mimirita, страхотна си! Не се давай на баба си, иначе много често тези забележки винаги идват от някой възрастен роднина, който да наблегне, че излишните килограми не идват от тяхната страна на родословното дърво. Чувала съм такива забележки както за мен, така и за приятелки от техни баби пак. Както ти каза, важното е да се грижиш за здравето си и да не ти тежат, а с тази лъчезарна усмивка не се и забелязват. Nature Sunny

ХЕРА, аз покрай бебеправенето също реших малко да вляза във форма, че в септември почнах с BMI = 31, за 6 месеца успях да смъкна 9 кг, целта ми е да вляза в BMI = 25, та още 7 кг. поне трябва да сваля, но мотивацията ми вече се поизпари.

Общи условия

Активация на акаунт