ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 47 030
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
На мен за кила не ми се говори, направо ми се реве. 34- 18кг., а уж последните седмици се ограничавам, заради риска от гестационен диабет. И вътрвки това, днес не се с държах и по хапнах козунак.

Днес цял ден усещам като натиск и тежест ниско долу, приболяваме на моменти, имам си стягания. Мрън, мрън

# 226
Мен ме е срам да кажа колко кг съм качила. Особено за моя ръст (миниатюрен). Confused

# 227
33г.с.+ 6-7кг, но аз си имам 10 от предната бременност, та крайното число никак не ми харесва, особено след като цял живот съм била нормална към слаба, без проблеми с килограмите... Темата ме натъжава Grinning

# 228
С кантара вече не сме приятели 😄 Аз се меря вкъщи от преглед на преглед, защото ако ме премерят в кабинета и с дрехите после ще трябва да ме свестяват 😁 В 31 г.с. съм +15кг

# 229
Аз карам 32 г. с. и съм около 5 кг отгоре. Честно казано нямам някакъв екстра апетит, отделно спазвам без бяло брашно и захар. Може би ако не ми бяха забранили бялото брашно, щеше да е по-различно, защото си падам по тестени, но рядко си позволявам да хапна нещо и то по-скоро колкото да опитам.

# 230
В 35гс +16кг и главно на коремчето.
И на мен взе да ми се хапва много сладко и едвам се спирам, че и аз с това лежане не съм за такива "глезотии".
А едва и Великден и страаашно обичам козунаци. Blush

# 231
Момичета , как да се справя с гъбички ? Започнах да се мажа с клотримазол 1% три пъти на ден от днес и се чудя колко време да продължавам или дали да е само два пъти на ден ?

Иначе аз продължавам да имам остра болка в ляво ниско в корема и кръста . Ходих на преглед и ехограф ,гледаха единствено шийката , бебето , плацентата , водите . Не са гледали яйчниците или бъбреци . Като получа криза пия 2 но шпа и чакам . Доста е тежко

Отделно се напрягам и че ми насрочиха среща чак началото на юни зада ме убеждават да раждам нормално ,въпреки секциото преди 2г и 5 месеца . Пълна загуба на време като съм решила ,че искам секцио и не знам с кой да говоря . ..

# 232
Аз съм 31/32 г.с. и +7 кг., но си имах 5-6 кг.в повече още преди да забременея, та и на мен не ми харесва крайното число, но после ще влизаме в ритъм. Движа се много малко заради плацентата и се притеснявам, че съм се обездвижила... И все съм си гладна, а няма къде да сместя всичко, което искам 😁 иначе с болките, контракции и разтягания вече свикнах, приемам ги за нормални вече.

# 233
  • варна
Влизам сутринта и вие ми разваляте настроението с килограми 😂😂😂- плюс 13 кг съм
От днес почват да ми бият инжекции за дробчетата на бебка ....знае ли някоя от вас тези инжекции колко време действат след като се поставят ? Ще правя 3 дневен курс с по 3 инжекции , много ми се струва, но така казаха !

# 234
Аз пък последните седмици задържам килограмите, даже малко свалям. Хем съм гладна, хем ми става тежко от храната. В 32 седмица съм +8-9кг. Но сега покрай Великден ще си наваксам 100%...

# 235
Мими, след като свърши курса важат 10 дни общо взето. Може да се направят максимум 3 пъти, защото са кортикостероиди.
Има няколко препарата, но това което описваш звучи като дексаметазон. Обикновено се слагат 3 инжекции на 24ч от него.
На много хора ги слагат профилактично, но общо взето е застраховка от преждевременно раждане за дробчетата на бебчетата.

П.С.
Дотук като гледам, аз съм най-наддалата мома. Не се оплаквайте Stuck Out Tongue

# 236
Мими, зависи кой е препарата. Флостерона е с 4 седмична давност, но схемата е друга при него. На теб реално ти трябва сега да сействат, след 34 вече не се слагат, защото бебето може да диша почти без намеса или напълно самостоятелно.
Аз миналия път правих 2 курса в 28 и в 32, двата пъти беше с Флостерон (4 инжекции на 12 часа). След първия път имах известни странични реакции.

# 237
  • варна
Да , да точно дексаметазон са !!!
Джеси , на теб ти е позволено килограмите да са по две ❤❤❤
А да попитам някакви странични реакции от инжекциите да чакам ли ???

# 238
Момичета , как да се справя с гъбички ? Започнах да се мажа с клотримазол 1% три пъти на ден от днес и се чудя колко време да продължавам или дали да е само два пъти на ден ? ..
Рени, клотримазола само ще ти облегчи малко външния дискомфорт. Няма да ги излекува. Трябва ти изследване на секрет да се види какви са и към какъв медикамент са чувствителни. Като се определи медикамента, трябва да ти изпишат глобули. Иначе мазане сутрин и вечер с Клотримазол е ок, мен са ми го изписвали по толкова, но в комбинация с глобули.

# 239
35 седмица почти и съм + 8 кг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт