ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 855
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
И ние с Бебка все още не сме ходили на тонове, защото лекарката ни е в отпуск. Утре влизаме в 36 г. с. Надявам се идната седмица.

Момичета, а гимнастическа топка имате ли? Знам, че ще е полезна за раждането, а и с приспиването впоследствие правела чудеса.

# 346
Аз също още не съм почвала тонове 😔 трябваше да е от тази седмица, тъй като влязох в 36г.с и такава беше уговорката с акушерката от Шейново..., ноо от около 8 дни сме под карантина... Мъжа ми е + и естествено не ме пропусна и мен 😒 само два дни бях като парцал буквално, всяка кост в тялото ми ме болеше, не можех да се вдигна от леглото. Температура слава богу не съм вдигала 🥳 към днешна дата съм мноого добре, остана само малко кашлица и по тоя повод да питам, дали можете да ми препоръчате нещо ефикасно за отхрачване, че е нещо страшно?
Благодаря

# 347
Аз също още не съм почвала тонове 😔 трябваше да е от тази седмица, тъй като влязох в 36г.с и такава беше уговорката с акушерката от Шейново..., ноо от около 8 дни сме под карантина... Мъжа ми е + и естествено не ме пропусна и мен 😒 само два дни бях като парцал буквално, всяка кост в тялото ми ме болеше, не можех да се вдигна от леглото. Температура слава богу не съм вдигала 🥳 към днешна дата съм мноого добре, остана само малко кашлица и по тоя повод да питам, дали можете да ми препоръчате нещо ефикасно за отхрачване, че е нещо страшно?
Благодаря

Ренче, на мен ми бяха изписали проспан сироп, както и лимон със сода бикарбонат за кашлицата. Една жена ми беше казала за хапчетата Тавипек, които пушачите взимат, но ставали и за бременни. Може да питаш лекар дали можеш да ги пиеш, тъй като аз не си ги взех, защото ми беше минало Simple Smile

# 348
Не знам, но имам чувството, че малко ни попретупват. На мен нито веднъж не са ми измерили кръвното, нито сма ме премерили колко тежа, нито някакви съвети за хранене, не че имам нужда, нали това работя. А се следя в частна клиника и в МД. Гледат бебка за 5 Мин, добре сте и елате след 3-4-5 седмици. То по-добре така де, последният път бях бременна преди 15 г. и не помня. Тонове ще записваме с частната клиника след празниците. За МД също си плащам и и не знам. Може би трябва да се запиша някъде по ЗК, защото все отнякъде трябва да ми се издаде това направление 7 за раждане.
След 2 секцио и още 2 операции на матката, един хематом сега в 3 месец и съмнения за плацентата акрета, седалищно прележание на бебето и тесен таз, последният лекар, който ме гледа попита ама ти защо не се пробваш да родиш нормално. Аз му казах всички лекари досега ми обясняват колко ще е рисково самото секцио, Вие сега нормално. И той я си говори с Олга. Не им вярвай.
Честно да ви кажа, наистина могат да ни побъркат. Явно всяка от нас трябва да избере един лекар и да си слуша него. Аз с колкото се консултирах тази бременност заради съмненията им за евентуални усложнения, толкова различни мнения получих.
И спрях да ги слушам. Все пак ще
Си отида на 3 -Та фетална, но не слушам за ранно вадене на бебето. Решила съм нея да слушам. Тя ще ни даде знак. Докато е добре в коремчето, няма да се бъркам в Божиите работи. Весел празник на всички и целувки на коремчетата 💗

# 349
И аз си имам дата, рожденият ден на мама - 11.06.
В 39та точно ще съм.
Не я исках точно този ден, обаче те са ме записали. Казаха, че мога да я сменя, обаче вече не искам - така трябвало. Отделно, той пък може да си избере ден.
Въпреки, че не мисля. Плацентата е супер, водите са точно, шийката не е  мръднала... С каката бях на окситоцин и още нямаше скъсяване 😆.
Чантата за болницата я оправям "всеки ден" и все е утре.
Бебето за сега ще разполага с нощното шкафче на баща си. Толкова му се полага. 😂 Нямам намерение да пера и оправям нищо, защото дъщеря ми кипи от вълнение и всеки ден вади и пренарежда всичко, бърше пода с тях, облича си куклите и тн.
Последната седмица ще ги оправя.
Ударило ме е гнезденето май.
Пера и чистя яко.

Въпрос - някоя от вас да е чувала нещо за непохватност по време на бременност? Тия дни е нещо страшно, всичко изпускам, блъскам... Все едно някой ми го бута от ръката, само си отварям нова работа и навеждане.

# 350
Здравейте момичета,

Днес бях на преглед и определихме дата за секциото - 16 юни (38+4). Всичко изглежда наред, малчо е 2 080 гр. (32+5), плацентата и шийката са добре, водите са в граници и по този повод си позволих да хапна козунак Simple Smile АГ ми изписа тотема заради нисък хемоглобин и желязо, а на следващия преглед ще пусне ПКК.

Все още нищо не съм приготвяла за болницата, но от по-другата седмица ще започвам по малко да събирам багажа.

Тонове съм си записала следващия петък (33+6) - в Надежда започват от 34 г.с. и са всяка седмица.

Краката ми оттичат и на мен от март още, особено левия. Ходих на съдов, доплера излезе наред, предписа стягащи чорапи, които така и не взех, но сега със затоплянето на времето не мога да си представя да слагам чорапи. Опитвам се да си вдигам краката на стола, но докато съм на работа не ми е много удобно. Съботите и неделите когато полежавам повече, отока е по-малък. На ръцете нямам никакви отоци, а кръвното ми е обичайното 110/70.

Не остана вече, ще изтърпим още малко. Успех на всички Hug

# 351
Момичета, аз съм на тема последни покупки.
Общо взето дрешки ми дадоха и аз купих някоя друга мисля,че като за начало ще са ок.
Колика взех и едно много сладко кошче за спане като за първите месеци.
Козметика имам на WoodenSpoon, видеофон взех, аспираторче,ножичка, 2 стъклени шишета, памперси, мокри кърпи, доста муселинови пеленки от LCWaikiki и всякакви такива дреболийки.
И дойде момента за помпа за кърма.Направо не знам какво да правя…да купувам ли, да чакам ли, взех чая за кърмачки на Хип и ще почвам да го пия. В емаг има 20% намалена на Philips Avent. Моля по-опитните да кажат, ппредварително ли да съм подготвена или да изчакам като дойде бебка?

# 352
fl0w3rlinna, какви мокри кърпички взе?

# 353
Аз лично не съм взимала помпа предварително в болницата изобщо не ми тръгна кърмата , но като се прибрах и се издуха тези гърди мъжът ми тича да ми вземе и така кърмене до 2 год и 2 месеца това ми беше най полезната покупка докато се нормализира кърмата .
Сега си е като чисто нова надявам си и сега да влезе в употреба .
Момичета, аз съм на тема последни покупки.
Общо взето дрешки ми дадоха и аз купих някоя друга мисля,че като за начало ще са ок.
Колика взех и едно много сладко кошче за спане като за първите месеци.
Козметика имам на WoodenSpoon, видеофон взех, аспираторче,ножичка, 2 стъклени шишета, памперси, мокри кърпи, доста муселинови пеленки от LCWaikiki и всякакви такива дреболийки.
И дойде момента за помпа за кърма.Направо не знам какво да правя…да купувам ли, да чакам ли, взех чая за кърмачки на Хип и ще почвам да го пия. В емаг има 20% намалена на Philips Avent. Моля по-опитните да кажат, ппредварително ли да съм подготвена или да изчакам като дойде бебка?

# 354
Аз бих си спестила доста други покупки като за начало, но помпата ми е топ приоритет. Препоръчвам електрическите на медела.

# 355
Взех Water Wipes и Huggies Pure Extra за болницата.

fl0w3rlinna, какви мокри кърпички взе?

# 356
На мен помпата ми беше много полезна. Отчитам като грешка, че започнах да я използвам чак вкъщи. Този път я взимам в болницата.
И аз бих препоръчала електрическата на Медела. Даже сега има нов модел.

# 357
И аз съм с електрическа на Медела и силно препоръчвам. Тъй като тук престоят в болницата е много кратък, не я взимам за там, но вкъщи си ми беше от първа необходимост + сайта на Хедра. Година и 10м. кърмене, като приключихме по взаимно съгласие ☺️

# 358
Аз взех ръчната на Медела с някакви охлаждащи и успокояващи подложки. Предполагам, че с ръчна ще е по-трудно, пък и ми е за първи път, но не исках да избързвам и да дам едни 300лв ей така. Ако не успея да се справя ще взема и електрическата в последствие.
Една приятелка каза, че е сменила около 7-8 помпи от по-обикновените Grinning То да си беше взела една хубава качествена Grinning

# 359
Непохватността ми е втора кожа вече Smile
Ако нещо може да падне, то ще падне поне 2 пъти. И още веднъж малко по-късно. Няма чаша или чиния, която да е в безопасност. Затова напоследък гледам да не се привързвам към посудата. Smile 

И аз си имам дата, рожденият ден на мама - 11.06.
В 39та точно ще съм.
Не я исках точно този ден, обаче те са ме записали. Казаха, че мога да я сменя, обаче вече не искам - така трябвало. Отделно, той пък може да си избере ден.
Въпреки, че не мисля. Плацентата е супер, водите са точно, шийката не е  мръднала... С каката бях на окситоцин и още нямаше скъсяване 😆.
Чантата за болницата я оправям "всеки ден" и все е утре.
Бебето за сега ще разполага с нощното шкафче на баща си. Толкова му се полага. 😂 Нямам намерение да пера и оправям нищо, защото дъщеря ми кипи от вълнение и всеки ден вади и пренарежда всичко, бърше пода с тях, облича си куклите и тн.
Последната седмица ще ги оправя.
Ударило ме е гнезденето май.
Пера и чистя яко.

Въпрос - някоя от вас да е чувала нещо за непохватност по време на бременност? Тия дни е нещо страшно, всичко изпускам, блъскам... Все едно някой ми го бута от ръката, само си отварям нова работа и навеждане.

Общи условия

Активация на акаунт