ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 967
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Здраве, щастие и Благодат за всички вас и от мен! Аз редовно ви следя, но рядко пиша.
За протокола, чакаме девойка, като секциото и аз не знам кога ще го насрочим. 20 седмица ме наплашиха с плацента акрета и само във филми ме вкарват. 34 седмица, 35-Та, 36 -Та, да те побъркат направо...
Опитавам се да не мисля негативно, на 11 -ти сме на преглед и ще говорим с лекаря за дата. Но при второто ни детенце изборът на дата се оказа излишен, той си се появи 21 дни преди термин, така че Божа работа.
Аз съм 32 седмица, 6 кг. + , малката расте, чакаме последната фетална морфология, която ще правим малко късно, чак на 14.5, но когато тогава Simple Smile
Моят дискомфорт идва от венците, доста са чувствителни, кръст се обажда, носът запушен, стандартните неща 😂🙈😂
Хем остава малко, хем си има време, аз се моля да си седи в коремчето възможно най-дълго 🙏
Слънчев и празничен да ни е май и започвам с трепет да чакам само хубави новини от всички нас, особени мамите, които са по-напред в началото на юни🤞🤞🤞
Време не остана 🍀🌸😂

# 271
  • София
Ох, Вики как ми хареса пожеланието ти, особено последното! Ама такова безсъние ме тормози, че не знам вече... Заспя, стана да пишкам и край! Вчера от 2 до 6 се чудих кво да правя.
Ужас! Аз в началото на бремеността бях така, сега по-скоро ме мъчи жегата и затова и аз не успях да спя нощес. Никога не съм била тези кг и само пуфтя и се потя без да правя нищо. А каката е с хрема и лека кашлица и ме беше страх да отварям прозореца. На всичкото отгоре както се похвалил скоро на приятелка, че
Ме подмина тази година сенната алергия, така от вчера кихам постоянно и взеха да ме сърбят очите Sad
От днес бебка я усещам много ниско долу, при Венерения хълм и получавам болезнени спазми от време на време. Не знам рита ли, върти ли се, ръце ли мести, но е доста некомфортно и гледам тоалетната да ми е близо. Вчера ми се стори, че падна в тоалетната нещо подобно на тапата, но не успях да видя хубаво. И така се шашнах днес, че отидох до аптеката и купих памперси за родилното, крем за зърна, мокри кърпички, шампоан и крем за подсичане 🤣 Да ви питам - на мен ми искат уж 20 броя за болницата, но не видях да има такъв пакет 🤷🏻♀ 1-цата на памперс да 30 броя, а на Пуфис 36. Вие какви взехте?

# 272
  • варна
Вики 1 ца на Памперс взех 🙂

# 273
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам, вие на каква козметика сте се спряли за бебчетата, тъй като аз все още не мога да взема решение🤷🏻♀🤪 За шишета се спрях на NUK (стъклени), ако въобще влезнат в употреба, а за памперси Pampers premium care, няма да се презапасявамза да видя все пак как ще му понесат на кожата. Моят малък мъж се очаква около 01.06 към момента, тъй като върви седмица напред, в 34г.с. съм 12кг+. Аз също лекувам гъбички за втори път😒 Готови сме с всички покупки, за количка се спряхме на cybex priam. 😊

# 274
Вики и аз памперс 1ка съм взела, а за козметика мисля Мустела к-т новородено, като за болницата съм взела масло на Бочко с маслина мисля, че беше по препоръка на консултантката в магазина. Simple Smile

# 275
Вики и аз памперс 1ка съм взела, а за козметика мисля Мустела к-т новородено, като за болницата съм взела масло на Бочко с маслина мисля, че беше по препоръка на консултантката в магазина. Simple Smile
В какъв смисъл за болницата?
Аз тези дни се изморих доволно. Свърших си заплануваните задачки и се надявам да не дърпам дявола за опашката, но дори бях на гости. Козметика мисля да взема след изписването, остават ми по- дребни неща и изпирането на дрешките.

# 276
Аз съм взела Веледа за козметика-душ гел и мляко за тяло. Ако не понесе на кожата че сменям.
Мен така ме мързи да оправя скрина и нещата на баткото и бебето, че нямам думи. То и ми е толкова лошо на моменти, че едвам седя де. Всичко си седи в кашоните и чака... Ми надявам се, че все ще стигна до тях, ама за сега  не ми се занимава.

# 277
В какъв смисъл за болницата?
Аз тези дни се изморих доволно. Свърших си заплануваните задачки и се надявам да не дърпам дявола за опашката, но дори бях на гости. Козметика мисля да взема след изписването, остават ми по- дребни неща и изпирането на дрешките.

В болницата, в която ще раждам искат и неща за къпане.

# 278
Офф да се оплача. Имам много крампи на краката. И предната бременност, и сега. Това ми е най-голямото неразположение и дискомфорт. Този път по-късно започнаха, но и хемоглобина ми по-късно взе да пада. При мен наблюдавам, че е от липсата на желязо, а не магнезий.
Всяка ранна сутрин почват към 5-6 и така докато стана и се раздвижа.
Та днес, на средата на едно кръгово, в един зверски трафик като ми се гипсира крака...Крампа на пръстите и свода. Ад.  Аз и без друго съм практикуващ шофьор от скоро.... Направо голям шок беше. Не мога да натисна педала, не мога да спра, щото трябва да изляза чак в третия изход и то на магистрала.... Не мога да се наведа да си разтегна крака в обратна посока. Някак успях с другия да натискам педала, че докато спра да няма произшествия. Междувременно малката на задната седалка искаше да ѝ отвпря вода, да ѝ пея зайченцето бяло, да беля банан и още 14 други неща с яко мрънкане. 🤯
Доста неприятно беше, да се оплача само.

# 279
Привет отново от мен по никое време да денонощието 🤨 вече не знам какво ми се случва! От вчера се появи някакъв ужааасен сърбеж по цялото тяло... Крака, ръце, глава корем, всичко 😭 какво е това чудо?
Навсякъде чета, чв са хормони... Някоя от вас с подобрен проблем?

# 280
  • Варна
На мен ми се появява такъв сърбеж от време на време, но специално на краката, забелязах, че след бръснене, явно кожата ми е станала много по-чувствителна..

# 281
Добро утро и от мен. И аз не мога да спя, заради бруталния дискомфорт от тези гъбички или и аз не знам какво е. Бельото ми е мокро, преобличам се по 2 пъти на нощ, чудя се ако отида днес до дежурен АГ кабинет, дали ще ме прегледат и изпишат нещо без да имам микробиология 🙄 Не мога да издържа до петък, то дори не се знае лабораториите утре ще ми вземат ли пробата при положение, че четвъртък е почивен ден. Неудобно ми е да звъня на АГ в празничен ден точно с такова оплакване, но наистина е ад, даже имам леки болки ниско долу. Мисля да си събирам багажа и да се върна до града, ако ще да ме върнат, но ще се пробвам за преглед.

# 282
Радева, зная, че не е добре да се изписва лечение във форума, но и аз бях така по-рано и се оправих с Гиназол вагинален крем. Още на другия ден имах облекчение на симптомите, а в момента микробиологията ми е чиста. Изписват го на бременни. Разбира се, най-добре е да се консултираш с АГ.
Аз тази сутрин се пробуждам и първата ми мисъл беше, че ми е дошъл цикъла. Така ме болеше ниско долу... Докато се събудя и осъзная ... Нещата явно стават съвсем реални и сериозни 😉 Дано изчака още малко 34+5 съм.

# 283
Аз имам същия проблем като mrs.RM така ме мързи да го оправя тоя скрин,всеки ден си викам утре е деня,и нищо.
Иначе и аз не мога да спя по цяла нощ,болката от ляво си е все така болезнена и по никакъв начин не минава,дори ако легна на дясно става страшно,мъчат ме ужасни киселини,мм си похърква по цяла нощ и допълнително ме влудява и за капак малкия се буди поне по два пъти и иска да легне при мен,след което трябва да го изчакам пак да заспи за да го върна в леглото му.
Иначе за козметика все още се чудя дали да заложа на Мустела като миналия път или този път да пробвам с Биодерма,лятото бях взела слънцезащитен на Биодерма и ми хареса,та ще видим.

# 284
А аз като не мога да спя ставам и пускам пералня,гладя,разни такива. Разбира се,ако жилището позволява,за да не будиме другите : само идея Wink

Общи условия

Активация на акаунт