ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 842
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Всички чаши и чинии са намалели в нас с 70% Smiley котката вече яде гранули от торбата от магазина, защото и писна да си ги събира по пода разпиляни  Smiley

# 361
+1 клуба "пречат ми ръцете", всичко бутам, изпускам или не оставям където трябва. На детето му писна да го карам да идва от някъде си, за д ами даде изпуснати то нещо и вече не ме отразява.

Помпа аз имам Ел на аяент, полезна беше в началото, докато се науча да цедя на ръка. В болницата ползвах тяхна за стимулиране само и понеже се бях препълнила като ме изписаха, док ме посъветва да взема помпа, веднага пратих таткото и 2 часа след като се прибрахме имах помпа.
Кърмих 2год и 2мес, още щяхме да продължим, но дивака си счупи зъб и нямаше как да суче от болка.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 11:27 от mrs.RM

# 362
  • България, Русе
Мимичета аз съм в 36та седмица, днес ми свърши магнерота и се чудя дали да вземам още и ношпа също?! Вие пиете ли още?
На 11ти съм на преглед и на първите тонове. Биберон ще взема 1 пък ще видим. Помпа съм си взема от най обикновенните за родилния за стимулация. След това мисля да си взема електрическа.
С първото дете кърмех 11месеца и бях с ръчна... голяма мъка. Биберона го ползвахме от 5тия ден до точно 1годинка, само за приспиване.
Аз съм си направила списък с неща за бебо и днес ще го лепна на хладилника. Взела съм много малко от него. Но сестра ми и родата на моя искат да ни вземат това или онова и ще ги остава докато съм в родилния да действат и моя да драска от списъка.
Имаме кош за кола, количка и сгъваемо легло вече е нагласено до нашето 🙂.

# 363
Аз взех ръчната на Медела, миналия път ползвах ръчната на Авент и някаква на Лорели за 20 лв. Тази от 20 лв ми свърши същата работа като Авентската, затова няма смисъл да се мятате на брутално скъпи помпи. Лично аз, нито някога бях кърмила, нито имаше кой да ми каже 2 приказки, но нямах никакви проблеми с ръчните. Нито е трудно, просто се иска опит и човек се научава, както с всяко нещо.
По-важно е да имате педиатър, който има знания за кърменето и го подкрепя. За съжаление масовката директно изписват АМ, настояват да не се кърми нощем и много жени приключват с кърменето рано рано. И аз първия път бях попаднала на такава лекарка. Моя близка, която роди наскоро също спря да кърми, защото вместо съвет, директно й изписаха АМ и така.

# 364
Аз имам ръчна на Авент от миналия път.Имах желание да кърмя,но кърмата така и не ми тръгна,въпреки,че използвах и бебето и помпата за стимулиране.В болницата никой нищо не ми каза,в къщи идва консултант по кърмене и ми каза да държа постоянно бебето на гърда и да не давам АМ,после като идва акушерката като и казах какво ми е казала консултанта ме изгледа на криво и ми вика как така няма да даваш на бебето да яде,аз те виждам,че нямаш мляко,не може да държиш бебето гладно.Явно искаше повече време при мен,но и бебето и аз свикнах на биберон и накрая се отказах.Отново съм се настройла да кърмя,дано да имам повече късмет този път и,ако е нужно ще купя и електрическа,но за момента не виждам смисъл.

# 365
Хайде ,официално и аз с дата-25 май!
Ако всичко върви по план точно на рождения ми ден ще ме изпишат-29.05
Помпа-ръчна на Авент,дано ми свърши работа 🤷‍♀️🤷‍♀️

# 366
Момичета, ние не успяхме да уговорим и дата. Отидох на преглед на 05.05 и докторът видя че съм с разкритие. Прати си ме директно в Шейново на система, но моите мънички принцески решиха да се родят днес тъй като получих 8см разкритие.
И така...вече си имам бебче Теодора и бебче Божидара, родени в 36гс. Плачат, розови са и дишат самички. Не мога да ви опиша чувството! Утре ще си ми ги дадат надявам се. Засега съм в реанимация и се опитвам да осъзная какво се случи.

# 367
Честито, мила Джеси, нека да сте здрави и благословени цялото семейство и да се радвате един на друг Heart

# 368
  • София
Heart Джеси, честито! Бъдете здрави!

# 369
Джеси, честита радост!
Да с живи и здрави Божидара и Теодора, да растат и да радват мама и тате!
На теб бързо възстановяване и от утре да се гушкате!
По колко килца са двете госпожици?

# 370
Браво, Джеси! Честити бебчета! Да са живи и здрави принцесите! Да ви изпишат бързо! Hug Heart Бързо и безпроблемно възстановяване на теб!

# 371
Честито и от мен, Джеси! Бъдете здрави и много да те радват! ❤❤❤

# 372
Честита двойна радост, Джеси. Gift Heart
Нека бъдат здрави, щастливи и с късмет малките госпожици. На теб бързо възстановяване и лека адаптация после.
Малееее, как се зарадвах. Имах някакво усещане за теб тези дни.

# 373
Честито Джеси🤗Бъдете здрави! Бързо възстановяване! 💐🤗

# 374
  • София
Прекрасна новина! Честита двойна радост Джеси ❤❤ Да бъдат много здравички Теодора и Божидара и безброй радости да ви носят!
На теб мамче бързо възстановяване и само щастие от тук насетне. 🌺🌺🌺

Аз си имам дата за секцио чак на 21.06 (при термин 29.06) ама докторката ми не е оптимист ме ще я дочакаме , че съм с контракции чат пат и не се знае.
Кърменето за мен е болна тема , аз съм с напълно плоски зърна и първия път се мъчих с протектори и 3 вида помпи и така и не успях да закърмя. Капчици коластра, месец и половина мъки , литри сълзи и дотам.
Сега пак ще пробвам, пък дано този път успея , но нямам намерение да се тормозя и страдам ако не стане. Ще взема назаем една помпа, пък каквото сабя покаже .

Общи условия

Активация на акаунт