ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 829
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Гледам, че много сме се ориентирали към Шейново, а тези, които ще раждат при Вецев, има ли и такива с естествено раждане? Дано се засечем с някоя от вас в родилното ^^
И аз съм се ориентирала към Шейново, но без избор на екип, само Имир си пожелах и ми се сбъдна 🥳🍀🌞 Терминът ми е за 02.06 и за момента няма причина да не родя нормално.
И.., даа 🌞 ще бъде супер да се засечем там 🙏💙

# 421
Vikim23, ние засега се гласим за естествено, но предизвикано преди термин (преди 1ви Юни) заради големината на главата на бебето. А пък той е в перфектна позиция и доктора ме съветва да опитаме така, за да не ме реже. Силно се надявам да се получат нещата. Но аз ще съм около 20-22 Май най-вероятно. Другата седмица ще се решава Blush
Да ви кажа аз имам чувството, че леко ми се смъкна корема. Днес бях и при следящия и той докато мери корема каза, че бебето е ниско вече. Може и самичко да тръгне по-рано.

# 422
И ние тази седмица ще решаваме евентуално за метод на раждане. Признавам, че съм нервна и го мисля много. Трябва първо да махнем серклажа и ако сама си тръгне при добри обстоятелства ще е супер. Мен коремът ми е доста изпъкнал и напред. Усещам я като побутва около пъпа. Другото, което ме притесни е разговори с родили последните месеци познати в болницата, която съм избрала. Всички споделят, че бебоците остават при майките. На този етап не знам дали ще се справя сама за първи път, първите дни. Малко се панирам от мисълта да не обърквам нещо или да направя нещо грешно.
Охх, много свободно време имам тези дни явно и мисля все в тази посока.

# 423
И аз непрекъснато мисля какво ще го правя това дете сама и оперирана (при мен ще е секцио по многобройни причини). Искрено се надявам от 01.06 да падне забраната за свиждания в болниците и една полезна баба да може да влезе да ми вдъхне малко сила и кураж. В моята болница никой за нищо не помага и не обяснява, малко е "оправяй се както си искаш".

# 424
Оо, отдавна съм си в стая и днес цял ден се разхождам. Като изключим че батерията ми пада бързо и трябва да си почивам, общо взето съм добре и не ме боли нищо.
Бебките ми са под наблюдение защото са мънички и те ги храниха днес, но ми дадоха да си ги видя. Сега пак ще ходя.

Имир е страхотна. И без това за естествено акушерката е по-важна. Heart

# 425
Аз тая някаква минимална надежда за нормално, но няма почти никакъв шанс. Rolling Eyes

След падането вчера съм доста подута и много ме боли крака, но е натъртено и ожулено, няма какво да направя, ще си потърпя. Confused И ще внимавам повече.

Днес съм с нова екстра, хремава съм и 7 пъти (засега) много силно ми тече кръв от носа, направо взех да се шашкам. Има ли някой с такъв проблем или пък трик за бързо спиране? Чудя се ако продължава така, да ходя ли към някое спешно или не е страшно Rolling Eyes

Едит: докато пиша 8-ми път Flushed

# 426
Отиди на лекар, не е ок толкова много пъти, особено ако говорим за обилно кръвотечение. Иначе слагаш студено, ледче от фризера, кенче студено от външната страна на носа. Студеното свива кръвоносните съдове.

Моето копитце днес е по-добре, имам оток, но мога повече да стъпвам и болката не е толкова силна като вчера.

Не се притеснявайте какво ще ги "правите бебетата". Те предимно спят и са в подвижните си легълца. Реално извън хранене или евентуална нужда от смяна, просто си спят.

# 427
Тикълс, Радева, какво е станало с вас? И двете ли сте паднали, аз съм изпуснала нещо... надявам се бързо да сте добре и да няма нищо сериозно. Тикълс, това са хремата и кръвотечението звучи много неприятно, може би е хубаво все пак да отидеш на лекар да види защо не спира... ти май не си вече на кръворазреждаща терапия?
Аз пусках тези дни хемостаза и фибриноген и д димер са ми в горните референтни стойности за бременни в трети триместър, а до секционо имам още 5 седмици. Това е на фона на терапия с фраксипарин 0,6, аспирин 150 и натаспин. След 2-3 седмици трябва да спра аспирина и се притеснявам, че още повече ще се сгъсти кръвта. Има ли някоя от вас на аспирин, която вече да го е спряла и как се отрази това на кръвосъсирването?

# 428
Тикълс, Радева, какво е станало с вас? И двете ли сте паднали, аз съм изпуснала нещо... надявам се бързо да сте добре и да няма нищо сериозно. Тикълс, това са хремата и кръвотечението звучи много неприятно, може би е хубаво все пак да отидеш на лекар да види защо не спира... ти май не си вече на кръворазреждаща терапия?
Аз пусках тези дни хемостаза и фибриноген и д димер са ми в горните референтни стойности за бременни в трети триместър, а до секционо имам още 5 седмици. Това е на фона на терапия с фраксипарин 0,6, аспирин 150 и натаспин. След 2-3 седмици трябва да спра аспирина и се притеснявам, че още повече ще се сгъсти кръвта. Има ли някоя от вас на аспирин, която вече да го е спряла и как се отрази това на кръвосъсирването?

Шели, може ли да споделиш стойностите си   на тези за кръвосъсирването? Simple Smile

# 429
Елфина, ето ги: фибриноген 5.84 g/L,  д димер: 1.5 mg/L

# 430
Елфина, ето ги: фибриноген 5.84 g/L,  д димер: 1.5 mg/L

Шели, моя Д-димер беше 2.00, вече може да  се е вдигнал на 2 инж фракси на ден съм от 0,4 и едно хапче натаспин, не знам дали да казвам, че съм на 22 години, толкова ми е страшно вс това с Д-димера....утре влизам в 35 г.с

# 431
Джеси, честита двойна радост ❤ Да растат здрави и много щастливи малките съкровища ❤

Момичета, аз да ви попитам ползвали ли сте ергораница и ако да -каква? С каката имах кенгуру и понеже знам, че не е ок, съм я слагала 2-3 пъти. Сега съм се замислила за някоя ергораница Boba/Tula, (поне тези знам, че са Ок и за най-малките) но приемам препоръки и за други Simple Smile

# 432
Аз много носих сина ми, сега пак планирам да се носим. Раницата ми е Лени Ламп и съм супер доволна от нея. Но за първите 6мес е препоръчително слинг да се ползва. Ние до към 7 бяхме с еластичен, опитвах и тъкан, но ми беше дълъг и не толкова удобен. Сега искам ринг да опитам.

# 433
    Елфина
, ужас, защо така тези стойности... и мен много ме плаши, уж кръвотокът е перфектен сега, но 5 седмици доста ми се веждат. Ще питам др. Вецев във вторник какво ще каже и ще пиша пак.
За ерго раница се спряхме на ergo omni- дават я от новородено, пък ще видим. Инструкциите ми се видяха много сложни 😁

# 434

Сега съм се замислила за някоя ергораница Boba/Tula, (поне тези знам, че са Ок и за най-малките) но приемам препоръки и за други Simple Smile
За най-малките никоя не е добре, всичко е търговски трик. До 5-6 м. (Зависи от размера на бебето) само слинг е ок.
Ние се носихме докато не разбрах, че съм бременна.
Като малка я носих с Лени тъкан слинг, после раница Хана, за тодлър взех Кънекта.
Сега пак взех тъкан слинг, но момчешки десен.

Честита радост, Джеси 🥰 Чудна, прекрасна новина. Здрави бъдете, за да си се радвате безгранично 🧡

Много страшно ми звучи това с отделянето на бебето. Никога не бих си го причинила, нито на себе си, на детето да не говорим. Тъжно ми е, че в България това е практика. 😟
Спомням си как като ме убеждаваха да ме вкарат в операционната с дъщеря ми и  докторката каза: " Обещавам ти, броено 10 минути от сега и ще я гушкаш, докато ние си довършим работата".
7 минути по-късно се гушкахме.
В реанимация 3 пъти ми напомниха/провериха дали вече съм я слагала на гърда.
Безценно ми беше това време и възможност.

Общи условия

Активация на акаунт