ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 777
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Аз се пробвах с ринг слинг, ама нещо не ми се получи. Отдавам го на това, че малката се оказа със счупена ключица от болницата, за което никой не ми беше казал. Много плачеше в слинга, явно я е боляло като е пристегната. После вече не смеех да я слагам в него. Иначе към 6ти месец взехме Tula Free to Grow и много се носехме. Сега съм се спряла на Мей тай, ама ще видим.

Иначе мен в болницата много ме дразнеше, че ме караха да давам на бебето АМ, въпреки, че имах повече кърма, отколкото ѝ трябваше на малката. Пробвах веднъж да ѝ дам, да дохраня, тя отказа. После започнах да го изливам в мивката и лъжех, че съм ѝ го дала.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 08:06 от Chef-mama

# 436
Шеф мама, това със счупената ключица е ужасно. Как го установихте? Надявам се никоя мама и бебе да не преминават през подобно нещо. Аз съм надъхана да пробвам слинг, но си ме е шубе. Може би ще изчакам втория месец, живи и здрави.

# 437
Джеси, честита двойна радост! Желая ви  здраве и щастие. Много целувки на бебки!
Моят юнак от два дни нещо много се е активирал... За щастие, де. Толкова е хубаво да го усещам. Даже кака и бати като сложат ръка и той ритне, изпадат в щура радост. Почти в 34 седмица съм и много се вълнувам ❤️❤️❤️. Остана много малко. Успех на всички ви 🤰🤰🤰

# 438
Шеф мама, това със счупената ключица е ужасно. Как го установихте? Надявам се никоя мама и бебе да не преминават през подобно нещо. Аз съм надъхана да пробвам слинг, но си ме е шубе. Може би ще изчакам втория месец, живи и здрави.

Ох, бяха големи мъки... Накрая с рентгенова снимка се видя, че е чупена и вече се е калцирала, малката беше на 45 дни.

# 439
Момичета, случвало ли ви се е да усещате нещо като задух? Придружено с тъпа болка отзад, около плешката, снощи ми се случи за около час, днес пак, чувството е сякаш си в депресия или и аз не знам как да го обясня, но е адски неприятно....

# 440
Здравейте момичета. Вече съм ев 35 г.с.  и от вчера се чувствам доста по-тромава едвам ставам, корема много ми тежи боли ме гърба немогат да стоя 15 минути права. Имам чувството че бебчо е слязъл доста надолу. Чудя се дали е нормално утре ще се чудя и с АГ , но ми се иска да разбера дали има и друга мама като мен.

# 441
И аз доста по-ниско мисля, че се е преместила. На моменти си усещам натиск ниско долу и чат-пат менструални болка. Седнала и права трудно стоя. Само легнала ми е ок.

# 442
Елфина, според мен задължително коментирай с лекар.

Аз усещам удари ниско долу, където би трябвало да са главата и ръцете, както и тупаници около пъпа и в ребрата, където предполагам са краката.
Днес имах доста интензивни контракции по едно време, даже една такава неприятна тежест като напън. Общо взето има една поза, в която мога да стоя, всички други или бебето яко рита или нещо ми се схваща/боли. Нормално като за последни седмици, дръжте се дами.

Започнах лечение против гадните гъбички и най-после се чувствам човек. Лакарката доста се смя, че сама съм си взела проба и съм пуснала изследване. Но прие моята диагноза 😀

Пазете се и стискайте зъби още мъничко.

# 443
Джеси, честити рожби! Да са здравички и бързо да се прибирате вкъщи.

Момичета, гледам ви, че пишете за тези изследвания за тромбофилията и имам въпрос. От 25 седмица се установи намален кръвоток в лява маточна артерия и моята АГ включи Клексан от 0.4, като каза така "нека го слагаме до 32 седмица". Изследвания за тромбофилията не са ми правени, бебето не е изоставало на никой от прегледите. В 31-ва каза, че кръвотока е перфектен и продължаваме с Клексана. Следващия път, когато ще съм при нея ще съм в 34 седмица и много ми се иска да го спрем вече. Според вас рязко спиране на Клексана в тази седмица би ли било проблем за бебето или за мен? И като цяло защо не ме кара да пусна някакви изследвания, знам ли?

# 444
  • София
Джеси, честита двойна радост ❤ Да растат здрави и много щастливи малките съкровища ❤

Момичета, аз да ви попитам ползвали ли сте ергораница и ако да -каква? С каката имах кенгуру и понеже знам, че не е ок, съм я слагала 2-3 пъти. Сега съм се замислила за някоя ергораница Boba/Tula, (поне тези знам, че са Ок и за най-малките) но приемам препоръки и за други Simple Smile
Аз с каката ползвах Боба, после Лени(което не харесах толкова), като я слагах някъде от 4 месец, защото беше по-голяма на кг и см, а и това св гледа при поставяне. Със слинг не се справих, но този път ще се постарая, за да мога да жонглирам между бебето, каката и домакинската част.

Гледам, че много сме се ориентирали към Шейново, а тези, които ще раждат при Вецев, има ли и такива с естествено раждане? Дано се засечем с някоя от вас в родилното ^^
И аз съм се ориентирала към Шейново, но без избор на екип, само Имир си пожелах и ми се сбъдна 🥳🍀🌞 Терминът ми е за 02.06 и за момента няма причина да не родя нормално.
И.., даа 🌞 ще бъде супер да се засечем там 🙏💙
О, аз имам среща с Имир във вторник, направо на тонове и да се видя с нея, че не съм от предишното раждане преди 5 години, а май документи трябва да попълня! Много хубави спомени имам от нея, въпреки тежкото и болезнено раждане, надявам се сега нещата да минат по-леко и да съм по-спооойна с нея Simple Smile

На баща ми карантината му изтича на 13 май, от днес и майка ми официални е с ковид, Та сега до 22-ри няма да я виждаме и нея. Трябваше да ходим на село с тях, за дрехи и покупки, да ме отменят малко с каката, докато съм по лекари и изследвания, ама ще жонглираме с таткото както можем, само и майка ми да го изкара леко и да знам, че има антитела следващите няколко месеца. Баща ми имаше рожден ден вчера, аз съм ня 20 май, явно и тази година ще празнуваме сами Sad

# 445
Джеси, честити рожби! Да са здравички и бързо да се прибирате вкъщи.

Момичета, гледам ви, че пишете за тези изследвания за тромбофилията и имам въпрос. От 25 седмица се установи намален кръвоток в лява маточна артерия и моята АГ включи Клексан от 0.4, като каза така "нека го слагаме до 32 седмица". Изследвания за тромбофилията не са ми правени, бебето не е изоставало на никой от прегледите. В 31-ва каза, че кръвотока е перфектен и продължаваме с Клексана. Следващия път, когато ще съм при нея ще съм в 34 седмица и много ми се иска да го спрем вече. Според вас рязко спиране на Клексана в тази седмица би ли било проблем за бебето или за мен? И като цяло защо не ме кара да пусна някакви изследвания, знам ли?

Моят кръвоток също лекарят ми казва, че е перфектен, но не ми го спират, заради другите показатели, би следвало да се изследва коагулационен статус, преди да се прави каквото и да е било. С моето АГ решихме спирането да е 24ч. преди раждането (което вероятно ще е секцио). Simple Smile

Вики, дано всичко да е наред, по скоро ! Blush откакто карах ковид много ме е страх да не го хвана пак, някак всички гледам като чумави и страня от тях, което хем е разбираемо, хем е огромна лудост.

Също и аз искам да се похваля, че вече резултатите ми излязоха и аз си лекувам гъбичките, дано не родя по време на лечението Smiley 2 седмици съм на Гино Певарил 50мг

# 446
  • варна
Момичета , на мен никой не ми е казвал да си правя изследване за тримбофолия ...   !Пускат ми тези основните , аз на своя глава ходя пускам хормони , Б12 и други такива ...Доста обилно бяло течение имам , последно секрет ми вземаха преди месец ..., трябва ли пак да пусна ?
Джеси , как са днес принцесите ?

# 447
Момичета , на мен никой не ми е казвал да си правя изследване за тримбофолия ...   !Пускат ми тези основните , аз на своя глава ходя пускам хормони , Б12 и други такива ...Доста обилно бяло течение имам , последно секрет ми вземаха преди месец ..., трябва ли пак да пусна ?
Джеси , как са днес принцесите ?

Мими, според мен отиди особено, ако искаш да раждаш естествено, че да ти е мирна главата Simple Smile
Винаги ме е страх като ги лекувам и си ги пъхам тия глобули, но АГ ми казва винаги, че е по-добре да се лекуват без значение, че е лекарство пред това да седя с гъбички. От 4я месец се разправям с Кандиди Weary

# 448
Аз клексана няма да го спирам. Миналия път също не сме го спирали, бих си го и 10 дни след раждането даже. Но ако не следите показатели и нямаш доказана тромбофилия, не знам как се процедира.

Вики, леко да го и скарва и майак ти и повече да не се срещате с вируси! Гадно, че ще сте разделени, но после ще празнувате на куп всичко.

Мими, тромбофилия изследват или след спонтанен аборт, или ако имаш предпоставки. МБ поиска да ти пуснат, да знаеш ако има нещо. Иначе ако е само течение е нормално да е засилено, ако няма цвят и мирис. Ние сега в 36 ще пуснем за всеки случай да видим ако има нещо скрито. Инапе обилно течение си имам от доста време, но няма цвят и мирис, не ми причинява дискомфорт.

# 449
Джеси, честита радост! Прекрасна новина и прекрасни имена сте избрали 💐 Да са живи и здрави малките принцеси и да ви радват всеки ден 💗💗

Общи условия

Активация на акаунт