Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

  • 86 467
  • 828
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 4 060
Автомат и отделна кафемелачка е отново безсмислено, ама хора всякакви.

# 601
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 829
Автомат и отделна кафемелачка е отново безсмислено, ама хора всякакви.
Да, аз и мляно рядко ползвам в автомата

# 602
  • Бургас
  • Мнения: 9 545
Делонги Ево със средно изпечено кафе от бутикови пекарни, на 2-2,5 настройка за смилане - Дъбов, Жасмин (варненска), или тази https://firstcoffeefactory.com/, прави уникално добро кафе. Плътно е, има и каймак, а пък капучиното е отделна приказка...

# 603
  • Мнения: 4 060
Какво значи бутикова пекарна?

Ако не е бутикова не става ли?

Стига с тези думички, ако не е еко, био, уникална или  бутикова не е добре, а реално освен името друго не се влага в 99% от случаите.

# 604
  • у нас
  • Мнения: 1 896
Здравейте,
За първи път си взимаме кафеавтомат.
Спряхме се на този:
Кафеавтомат PHILIPS EP5447;
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-EP5447-90/p/823922
Ако някой го ползва, моля да каже кави настройки направи на машината за хубаво кафе с каймак.
На колко да се мели кафето и т.н.....
Благодаря.


И ние днес взехме този модел https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-5 … -LatteGo/p/823922. Бихте ли споделили намерихте ли правилната настройка и хубаво кафе Simple Smile ние днес пуснахме 4-5 но ми се видяха направо като вода Sad направо съм шокирана а парите хич не са малко
ние сме с такъв робот. Фабрично мелачката беше на 7, аз я намалих на 2-3. Така ми прави най-хубавото кафе. По инструкция пише че и трябва месец време да се разработи . И аз изпаднах в потрес от първите кафета. Следващото което ще си взима е мелачка и ръчка

# 605
  • Мнения: 14 507
Забелязала съм, че битува схващането, че кафе-автоматът е някаква панацея и ще спести главоболия, а това са много пари, инвестирани в нещо съмнително, след това много пари за похабено кафе (понякога доста скъпо) докато се нацели някакъв що-годе приличен баланс.
Отделно галимацията с почистването.

# 606
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 829
Няма галимация с почистване.
С Делонги ево сме. Кафето е на степен 1. Някога бутам степента.
Не съм взимала кафе от пекарна ,каня се.

# 607
  • София
  • Мнения: 345
petiaivanov Бих те ли обяснили за незнаещите -каква е галимацията в почистването?
Подвеждате хората с тези изказвания-тук не оплюваме автоматите-ако не Ви харесват се преместете в темата за ръчните кафемашини.
Кафе автомата е много хубаво нещо-удобно,бързо и няма "галимации"-сипване на вода и изхвърляне на отпадъка-в зависимост от потреблението. Аз съм с Делонги -смятам,че това е много добра машина в средния клас.За филипса съм на мнение,че са добри в телевизорите,но пък не съм и пила кафе от Филипс от новите модели( само от стар модел-опростен) така ,че не съм критерии.
За филипса и аз съм чела,че трябва да се разработи. Кафемелачката трябва да се намали на 2-3 ( в книжката е описано как-мисля ,че докато меля се върти),след това може да настройте топлината на водата поне на средна или предпоследна степен горещина -ако има такава функция,силата на кафето също е важна да се настрой-след всички настройки трябва да се пуснат няколко кафета,за да се настрой. Прочетете си книжката,другото което е важно кафето- 100 % арабика няма почти никакъв каймак-слабо е,Само робуста-то е силно и прави каймак ,за мен правилното е микс от двете-хем каймак хем вкус,като всеки сам избира към кое клони. Бих искала да кажа,че освен четена за машината трябва и четене за видовете кафета.

# 608
  • Бургас
  • Мнения: 9 545
Грам галимация не виждам и аз. Освен цикъла против котлен камък на 2-3 месеца веднъж.
Съжалявам, че не си я купих години по-рано, ами се мъчех с капсули.
От пекарните поръчвам само чиста арабика и пак има хубав каймак.
Наистина си трябва четене и експериментиране с различни кафета.

# 609
  • София
  • Мнения: 840
Родих се и аз с автомата на Делонги. Кафето е отлично. Не може да се сравни с такова от професионална машина с ръчка, но е с каймак и плътност като от домашна ръчка.на степен 1 ми е мелачката, най-гореща опция за вода.

# 610
  • Мнения: 4 060
Автомата е идеален за хора, които не искат да се занимават с нищо, освен натискане на копчето. Разбира се има минуси, но няма как всичко да е само плюсове никъде.
И за мен Делонги си е от най-читавите марки и най-разпространени,. Разлика от автомат за 1к и 2к и 3к няма или е минимална, която няма как да се усети реално.

Пак се започна със силно и слабо кафе, което не е ясно какво точно значи това за повечето хора.
Силен вкус, не значи много кофеин и обратното.
Кофеинът няма вкус.

Има толкова силни на вкус арабики, че повечето хора няма да могат да ги пият на еспресо, ама това е друг въпрос.

# 611
  • Мнения: 14 507
petiaivanov Бих те ли обяснили за незнаещите -каква е галимацията в почистването?
Подвеждате хората с тези изказвания-тук не оплюваме автоматите-ако не Ви харесват се преместете в темата за ръчните кафемашини.
Скрит текст:
Кафе автомата е много хубаво нещо-удобно,бързо и няма "галимации"-сипване на вода и изхвърляне на отпадъка-в зависимост от потреблението. Аз съм с Делонги -смятам,че това е много добра машина в средния клас.За филипса съм на мнение,че са добри в телевизорите,но пък не съм и пила кафе от Филипс от новите модели( само от стар модел-опростен) така ,че не съм критерии.
За филипса и аз съм чела,че трябва да се разработи. Кафемелачката трябва да се намали на 2-3 ( в книжката е описано как-мисля ,че докато меля се върти),след това може да настройте топлината на водата поне на средна или предпоследна степен горещина -ако има такава функция,силата на кафето също е важна да се настрой-след всички настройки трябва да се пуснат няколко кафета,за да се настрой. Прочетете си книжката,другото което е важно кафето- 100 % арабика няма почти никакъв каймак-слабо е,Само робуста-то е силно и прави каймак ,за мен правилното е микс от двете-хем каймак хем вкус,като всеки сам избира към кое клони. Бих искала да кажа,че освен четена за машината трябва и четене за видовете кафета.
Първо,
Скрит текст:
оправи си  писмената грамотност.
Второ, изказах мнение и това не ти дава право да ми казваш в коя тема мога и в коя не мога да пиша. Мнението ми е базирано на базата на личен опит и опитът на други хора, а също така и на пишещите в темата (прочети я).
Трето, за мен е галимация - докато измия и изчистя всичко, докато пусна почистване, с една цедка съм се оправила за 2 мин. Имаме автомати в офисите и не е като не знам какво е Simple Smile .

# 612
  • София
  • Мнения: 840
Никаква "галимация" няма в кафе автомата. На ръчката, пълниш, притискаш, завърташ... междувременно разсипваш тук там, кафеправене, после почистване изтръскване на отпадъци, изплакване, поставяш на решетката. Автомата е едно копче, пълниш кафе отгоре, зърна, не мляно да хвърчи на вред, едно копче
Вода, декалциране, миене на аксесоари се прави и на двете.

# 613
  • Мнения: 12 218
Аз все още съм в търсене на тихата кафе- машина, особено що се касае прословутото мелене. 😃
Карам си с “Биалети”-то и си ми е екстра.

# 614
  • Мнения: 1 996
Странджанска зеленика, бихте ли споделили коя е хубавата кафемелачка и какво трябвада се гледа при избор?
Малкьонинг

Общи условия

Активация на акаунт