Отговори
# 135
За резус фактора се прави изследване, преди да се слага тази инджекция, доколкото знам. Също има значение при предишна бременност с какъв резус фактор е било бебето. Аз съм с -, но и синът ми е с -. Сега, още нищо не съм изследвала по този повод.

Нас ни връщат в офиса от понеделник, като по изключение може бременни и разни други категории да продължат от вкъщи. Чудя се дали да се възползвам, като не искам да съобщавам още. Само една секретарка е достатъчно да узнае, за да разберат всички. А и колегите ми от отдела ще се чудят защо точно аз да имам право.... В сряда съм на втори преглед, когато се надявам да се чуе сърчице. Планирах обаче в 4 месец най-рано да съобщя, като мине поне първата ФМ....
Иначе, на мен ми е отпаднало, гадене, липса на апетит. Най-неприятното е, че не ми се готви, а имам мъж и дете да изхранвам... Караме на доставки и нещо малко, ако успея да направя..Бях започнала преди да забременея да правя функционални тренировки с инструктор, но спрях защото ми даваше много тежести. Чакам да чуя дали всичко е наред и ще ги подновя, но в по-лек вариант.
Леко бременеене! Heart Exl

# 136
Здравейте Мами. На 28.05 бях да първи преглед. С бебчо всичко е наред, но малко ме притеснявай размерите му, който за 5 седмица ми се вижда доста голямо, 7'6мм. Какво мислите по въпроса.

# 137
Здравейте Мами. На 28.05 бях да първи преглед. С бебчо всичко е наред, но малко ме притеснявай размерите му, който за 5 седмица ми се вижда доста голямо, 7'6мм. Какво мислите по въпроса.
Това предполагам са размери на сакчето?

# 138
Днес след кървенето в събота отидох на преглед, взех си болничен, личната влезе в положение. Бебчето има пулс❤ 6г.с.+2
Но не ми пусна пулса не разбрах защо... отчете някакви пулсации с някаква диаграма каза 112bpm.
Но много се развълнувах😊
Бие му сърцето на Човека както му казах още като беше точка и доктора много се смя. Размер 1.45см.
Каза, че има мнооооого леко отлепване, но не било тревожно.
И въпреки, че съм на 2х1 инжекции пролутекс да взимам и 3х2 утрогестан.
Малко се тревожа от дозата. Може ли да е в много прогестерона?
Или няма такъв шанс?
Пусна ми и кръвосъсирващи изследвания, понеже съм с тромбофилия и терапия вече 25 дни.

# 139
Да, размерите на сакчето.

# 140
Mimoza88 Аз съм 1 път дневно на Пролутекс и 3×1 Прогестерон 200 вагинално. Петък ще ми изследват прогестерона, дано се е вдигнал и да спирам поне инджекциите, защото си слагам и НМХ. И мен са ми в повече лекарствата. Вече незнам от тях ли ми е лошо или от самата бременност. Появиха ми се страшни киселини и болки в стомаха. Вечерта е кошмар и не мога да спя. Избягвам лекарства за киселини, но ще питам може ли Омепразид да пия, защото не се издържа.

# 141
Аз се чувствам много зле.. От сутрин до вечер съм с ужасно гадене, повръщане 1-2 пъти най-много.. но нищо не ми се яде, не знам какво да правя.. гладна съм а от всичко, което си сложа в устата ми става още по-гадно.. Ям само препечени фелии със сирене и ягоди.. А днес имам и главоболие.. Същото беше и с първата бременност (неуспешна), че даже по-зле.. Завиждам на момичетата без никакви оплаквания. 😔
Като стана на въпрос за размерите на плодния сак кое точно трябва да гледам? В листа ми пише размери 10.8/5.8/7.2 мм и според АГ върви с няколко дни напред.. Това беше на 25.05 - според изчисляване, както и според приложението ми трябваше да съм в 5 г.с + 1 ден, а АГ каза че съм края на 5 г.с и началото на 6 г.с.

# 142
Аз се чувствам много зле.. От сутрин до вечер съм с ужасно гадене, повръщане 1-2 пъти най-много.. но нищо не ми се яде, не знам какво да правя.. гладна съм а от всичко, което си сложа в устата ми става още по-гадно.. Ям само препечени фелии със сирене и ягоди.. А днес имам и главоболие.. Същото беше и с първата бременност (неуспешна), че даже по-зле.. Завиждам на момичетата без никакви оплаквания. 😔
Като стана на въпрос за размерите на плодния сак кое точно трябва да гледам? В листа ми пише размери 10.8/5.8/7.2 мм и според АГ върви с няколко дни напред.. Това беше на 25.05 - според изчисляване, както и според приложението ми трябваше да съм в 5 г.с + 1 ден, а АГ каза че съм края на 5 г.с и началото на 6 г.с.
Правилно е казала АГ. В края на 5та моя сак беше 9mm

# 143
Mimoza88 Аз съм 1 път дневно на Пролутекс и 3×1 Прогестерон 200 вагинално. Петък ще ми изследват прогестерона, дано се е вдигнал и да спирам поне инджекциите, защото си слагам и НМХ. И мен са ми в повече лекарствата. Вече незнам от тях ли ми е лошо или от самата бременност. Появиха ми се страшни киселини и болки в стомаха. Вечерта е кошмар и не мога да спя. Избягвам лекарства за киселини, но ще питам може ли Омепразид да пия, защото не се издържа.

Ами 2 дни слагах утрогестан вагинално, днес ми каза да го пия..  и ми стана зле. Киселини получих, а никога не съм имала. И сега като вечерях ми се зави свят. Всъщност вече 10мин ми се вие. Замаяно ми е. Супер странно. Аз освен на конските дози прогестерон съм и на естрофем 3х1. Затова се чудя има ли "предозиране" с прогестерон... или колкото повече, толкова по-добре.🤷‍♀️

# 144

Ами 2 дни слагах утрогестан вагинално, днес ми каза да го пия..  и ми стана зле. Киселини получих, а никога не съм имала. И сега като вечерях ми се зави свят. Всъщност вече 10мин ми се вие. Замаяно ми е. Супер странно. Аз освен на конските дози прогестерон съм и на естрофем 3х1. Затова се чудя има ли "предозиране" с прогестерон... или колкото повече, толкова по-добре.🤷‍♀️

Според мен вагинално ще е по-правилно. Най-добре питай пак лекаря си. Инджекцията, доколкото съм запозната Prolutex 0.25 се равнява на 600mg прогестерон.

# 145

И на мен ми прилошаваше като го пия. Аз си мислех, че е от бременността, но когато почнах да го слагам вагинално, световъртежите, главоболието и постоянното замаяно състояние отмина.

# 146
Здравейте момичета, минавам да се представя и се връщам назад да ви изчета 😇
Казвам се Дима и съм на 28 години, имам едно юлче 2016 💙 и сега термина ми е за 15 януари ❤
Леко бременеене на всички 😘 😇
Като неразположения имам едно тъпо гадене, но и при юлчето беше същото в началото. Различното сега е че ме болят повече гърдите 😀 Иначе имам дни, в които мога да имам целия свят, но и такива дни през които нищо не ми се яде 😁 Но най-много ми се спи 😆

dori_ta и аз съм в Германия. И аз имах проблем с намирането на лекар...

whiteflower и аз имам от време на време болки в тазобедрените стави

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 00:15 от dimsito

# 147
Как сте днес момичета? 🌸😊

# 148
На чай от джинджифил за гаденето, недоспала и отгоре на всичко цяла сутрин кихам от алергията...иначе добре Simple Smile

Как сте днес момичета? 🌸😊

# 149
  • Варна
Как ми се иска да мога да напиша нещо положително, но за съжаление вчера и аз прокървих. Ходих на преглед, лекарката така хубаво ме прегледа, все едно, че нищо ми няма, взе ми някакъв секрет от влагалището. Ужасно беше и болезнено даже, но на видеозона се видя, че е порастнало детето, развива се добре за седмиците. Аз си пиех прогестерон и преди, но 2 пъти по 1. Каза да продължавам. Направи ми тукашният Mutterpass и съм една седмица болничен. Днес понамаля вече, стана кафяво зацапване. Надявам се да спира, за да се насладя на бременността, да празнуваме 1 юни и да се наслаждаваме на престоящото лято.

Честит празник на всички дечица. Да продължават да ни радват и да ни дават смисъл в живота!

Аз си имам едно голямо момиченце на 11 години, гордея се с нея всеки ден! Толкова е голяма е самостоятелна вече, но въпреки това идва да се гушка при мен!

Весел празник на всички!

Общи условия

Активация на акаунт