Отговори
# 330
Момичета, ранната фетална морфология и пренаталния тест взаимозаменяеми ли са, че не разбрах от доктора? Останах с впечатление, че ако правя пренатален тест няма нужда да ходя на БХС и ранна фетална, ама дали правилно съм разбрала...

# 331
Ако правиш пренатест, БХС отпада със сигурност, за ранната фетална не съм сигурна.

# 332
Здравейте, записвам се с термин 25.01.
Бях до сега на 1 преглед, чу се пулс,всичко беше наред.Но от ден имам някакво зацашване в светло кафяв-розов цвят,не мога да го определя. Нямам никакви болки или неразположение. Моля за мнение, ако някой се е сблъсквал със същото. В понеделник съм на преглед, тази седмица АГ е отпуска,и не ми се иска да я притеснявам!

# 333
Аз правих пренатест, дори днес излезнаха резултатите (много съм щастлива). Доктора ми каза, че отпада само БХС, хубаво е да се отиде на ранната фетална.

# 334
Здравейте, записвам се с термин 25.01.
Бях до сега на 1 преглед, чу се пулс,всичко беше наред.Но от ден имам някакво зацашване в светло кафяв-розов цвят,не мога да го определя. Нямам никакви болки или неразположение. Моля за мнение, ако някой се е сблъсквал със същото. В понеделник съм на преглед, тази седмица АГ е отпуска,и не ми се иска да я притеснявам!
Добре е да се консултираш с лекар и да не чакаш до понеделник. Може да не е нищо притеснително, но моя съвет е по скоро да те прегледат. Ако не успееш да си запазиш час, дежурните доктори в някоя болница с гинекология също ще те прегледат и ще ти назначат терапия.
Аз също бях със зацапвания на няколко пъти и от тогава съм на прогестерон. Желая ти успех, и моя съвет е възможно най скоро консултация 😊🌼

# 335
При направен пренатален отпада само БХС, феталните морфологии си се правят, оглеждат органите на детето и всичко важно за правилното му развитие.
Много се радвам за хубавите резултати, UnderThePalmTree. Спокойствието и щастието са много важни за бъдещите майки. Проверихте ли и какъв ще е полът на детето?
Maria Ivanova9, надявам се всичко е наред след прегледа?

# 336
  • Ботевград
Момичета, привет и от мен. Минавам на лек отчет ☺️Днес си взех болничния. Изследванията ми са супер. Хемоглобина е 148, което е страхотно 💗С него не съм и имала проблем с нито една бременност На 9ти съм на ЖК.Това е от мен.
Как се чувствате в жегите😫🥵
Аз се крия вътре 😄
Подготвяме се вече за морето и децата нямат търпение. Дребното буболече е добре. Расте доооста бързо🙃
Хубав ден от нас 💕

# 337
Момичета, аз тази седмица се чувствам ужасно. В петък сънувах много странен и неприятен сън, свързан с бебето. Оттогава съм все изморена и отпаднала, събота и неделя повечко си поспах даже. От вчера ми е уж по-добре, но усещам странна тежест в стомаха и корема. Снощи след вечеря имах чувството, че съм изяла слон и още не минава, даже не ми се яде. Надявам се да се само неразположение на храносмилателната система, каквото си имам още отначалото. Вчера късно ми се стори, че имам съвсем лека розова точица след ходене по малка нужда, тази сутрин пак, но беше леко кафеникаво и сега леко жълто. Даже е толкова бледо и малко, че се чудя дали не си въобразявам. Прегледът ми е чак другия вторник. Досега никога не съм била толкова притеснена, хем не искам да тичам всеки път като нещо ми е дискомфортно на лекар, хем искам да се успокоя. И все пак всичко се базира само на някакви усещания и предчуствия (от онзи сън, дето не ми излиза от ума), без особен физически знак за проблем. Днес няма как да отида, следващия ден който мога евентуално е четвъртък. Да чакам ли вторник? Лекарят ми след това излиза ваканция до някой си юли. Миналата бременност си ходех веднъж в месеца и през ум не ми е минало да се проверявам по-често, сега ходя на две седмици и пак ми е притеснено.

# 338
Браво, _Мама_! Да си изкарате чудна почивка! Край морето още жеги няма, основно дъжд, но сме в очакване на хубавата прогноза за следващите дни. Вчера като първи ден от астрономическото лято беше много топло и приятно.
_di_di_, ако нямаш опит с това да ти се сбъдват сънища, опитай се да го игнорираш този сън. Аз между в първите 2 месеца на бременността сънувах лоши неща и спях неспокойно(и с предното ми дете), вече съм в 10 седмица и се чувствам значително по-добре и спокойна. Предполагам, че бушуването на хормоните е главен виновник. Моята ендокриноложка ми каза нещо много важно, когато усети моята тревожност: човешкият организъм е съвършен, бъди спокойна, това е най-важното за теб сега. И е така, аз също на моменти съм тревожна, но си казвам, че каквото има да става, ще се случи и само се надявам то да бъде прекрасно! Наблюдавай се тези дни като се опиташ да бъдеш максимално спокойна, ако нещо те тревожи все така силно, отиди да се успокоиш. Ако това ти осигури душевен комфорт, пак няма да е малко. Дано скоро забравиш  този сън и е плод само на хормонални промени и стрес.

# 339
Dandelion.wish момиченце е, имаме батко, който токущо навърши 4, та сега за Цвят девойка... Simple Smile Иначе скоро влизам в 12 седм, гаденето драстично намаля, апетит никакъв, корем вече се вижда (само привечер де хахах), Килограми- минус 1. Стискам палци на всички да ви поразминат кофти симптомите, знам какво е до 9 месец да повръщаш и киселини и болки...

# 340
Най-важно е спокойствието. В жегите се крия вкъщи ако не съм на работа.. За сънищата мога да кажа, че в последните 10 дни сънувам всякакви ужаси. Отдавам го на хормоните и се надявам да отминат, защото не сънувам често по принцип. Наближавам 11г.с. за мой късмет гаденето и повръщането са ми почти непознати, случиха ми се 2-3 пъти от началото до днес 🙃

# 341
Момичета,как се справяте със задържането на вода,като се гледам нещо доста целулит започва да се появавя,а ми се струва,че е доста рано за това...

# 342
  • Ботевград
Никак.. И аз това забелязвам по краката 😒😶Това с целулита е ужас 😞

# 343
За водата и аз търся помощ. На периоди имам чувството, че ще ми се пръсне кожата, после минава, на определено имам задържана вода, не е само от похапване. Опитах с магданоз не става, уж бил диуретик. Ако спра соленото на нула ме отпуска, но изобщо без сол не става да се яде. Една позната ми каза фурантрил, но не смея да пия на своя глава

# 344
А вие избрахте ли си козметика за корема?Какво мислите да ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт