Отговори
# 405
shindarska, с теб вървим заедно. Днес и аз съм 10+1 и с адско главоболие на моменти вечер. Без повръщане и закръглен вид 😂😂 Докато те четях си мислех, че все едно аз съм го писала..☺️

Още малко и трябва да отмине и главоболието. Аз за закръгленото състояние си мисля, че и вода задържам, но доктора каза, че нищо не може да се пие за това в момента. Сега наблягам на салати с мнооого магданоз, диня, даже варя чай от магданоз да изкарам водата. Имамам 100% 5кг качени ако не и още 2-3, въпреки, че аз ям главно плодове и зеленчуци ама някоя закуска тестена като хапна и веднага се лепи на дупето. Много ми се яде някоя пържолка ама хапна ли и тичам да я повърна, та вече не се и напъвам да опитвам, само от миризмата на месо и ми се повръща. При мен даже спазмите в корема спряха и аз естествено почвам да си мисля, че нещо не е наред, така бях и на първия преглед. Доктора умря от смях, а аз само повтарях докторе нещо не е ок нито ми се гади нито повръщам, нещо не е наред. 😂😹😂😹 да го избутаме този 3-ти месец и да се поуспокоим, не знам за вас ама аз все си мисля, че нещо ще се случи, паника голяма съм 😂😹😹😂

# 406
Здравейте, записвам се и аз в групата с термин 05.02.2022. Така и не намерих февруарската група. Simple Smile До преди няколко дни бях толкова изморена, че постоянно исках да спя, дори обмислях варианта за болничен. Апетит за нормално хранене имам само вечер, през деня съм предимно на домати и солети. За очудване все още не съм качила никакви кг. Успех момичета! Simple Smile

# 407
Shindarska чела съм, че магданоза по време на бременност не е препоръчителен, мисля води до контракции. Може да се поинтересуваш, в Интернет със сигурност има по темата.

# 408
Здравейте, и аз се записвам в темата. В 10 г.с. съм. Досега съм ходила на гинеколог за установяване на бременността - като чухме пулса и го видяхме как се мърда. Предстои ми да се запиша при друг гинеколог на по-спокойно място за Ж.К. От Варна съм, първа бременност. Засега датата е около 20-22 януари, но аз си мисля че реално трябва да е на 29.01 заради овулацията.Simple Smile

# 409
Здравейте,мили мами. Най-после и аз се реших да ви пиша и много се радвам да бъда част от голямото ви семейство. 😊 Бременна съм в 10+3 ,но по ехограф изоставаме със седмица (според лекарката заради късната ову). За сега всичко върви добре,чухме сърчицето. 🥰 След 2спонтанни аборта обаче,съм си притеснена - почти постоянно се тревожа,но си повтарям,че трябва да вярвам,че този път всичко ще е наред. Спрях работа,понеже работата ми е в болнична обстановка и решихме,че не е подходяща в момента, особено с гаденето ми и промяната в стойностите на кръвното. Откриха ми тромбофилия с фактор V и сега всеки ден бия Клексан 0.4 ,дуфастон пих 3х1,но от вчера го намалихме на 2х1,фолиева киселина и при нужда но-шпа. Притеснява ме,че последния път ми изписаха Алеракт ,а не ми обясниха особено с каква цел,просто го предписа след като споменах,че почти не се храня заради силното гадене,но в описанието пише,че се предписва при рискова бременност и малко се шашнах... Ще помоля за мнения и съвети ако има и други в подобно положение. Извинявам се за дългия пост,много съм развълнувана - хем съм в облаците,хем и малко ме е страх да се отпусна и зарадвам истински. Желая на всички ви лека бременност и пухкави бузки на финал. ❤️🍀

# 410
Аланче, честито! Много познати са ми чувствата, които си описала. Аз след поредицата спонтанни аборти не можах да се отпусна докато не мина 3 месец и после вече някак заплувах в щастието, имах чудесна бременност. И поради тези аборти водят бременността предполагам рискова, аз така пиех какво ли не поради неизяснената причина за абортите. Всичко ще е наред! Има тема за тромбофилията тук, знам, че моя приятелка пишеше в нея по време на бременността си  и я съветваха момичетата с опит.

# 411
Ох, и аз не мога да се отпусна. Имам чувството, че докато живот и здраве не се роди човечето ще съм на тръни постоянно (имам един спонтанен или биохимична, не знам кое точно и освен това съм с тромбофилия).  Да чукам на всички видове дървета като отида на преглед ми казват "всичко е наред", успокоявам се за 1 ден и после пак във филма Grinning
И в тоя ред на мисли имам един въпрос към момичетата,  претърпели загуби. Имаше ли някакви предупредителни знаци или всичко се случва изведнъж?

# 412
Поне при мен,се случваха отведнъж нещата,от нищото. А като започнеше болката..вече беше ясно какво се случва. Но не трябва да мислим за лошите неща,защото това означава да се побъркаме (казвам го,но и аз постоянно го мисля,може би е нормално след преживяното). Мислете положително. Стискамм палци всичко да минава лекичко при всички мами и накрая да гушкаме здравите си дечица. Дай Боже...

# 413
При мен предупредителните знаци бяха, че изоставаше с 1 седмица първоначално.. след това започна да изостава с 2 седмици, беше и много ниско долу, имах силни болки.. и изведнъж една вечер усетих болката в кръста, която усещам като ми дойде цикъла.. отидох в тоалетната и кръвта изтече.. Отидох в спешното,  видя се че бебето е все още в мен.. Прибрах се и се започнаха силни контракции на няколко минути, цяла нощ не спах от болка, но беше изпаднало по някое време, когато съм ходила до тоалетната..
Та сега също много се страхувам, но гледам да не го мисля, защото за момента всичко е наред, развива се нормално, нямам никакви болки и така..

# 414
При мен и двата пъти беше съвсем рано, преди да чуя или видя сърчице. Положителен тест и около 6 седмица остри болки изведнъж, кървене и после се виждаше само плоден сак на преглед. Направихме куп изследвания след години опити и чакане, нищо не излезе като причина. И реално, когато видях сърчице, това се оказа и бременността, която ни донесе дете. Аз вярвам, че всяко дете си идва с времето и след изпитанията, които е трябвало да преминем. Благодарение на всичко, което ни се случи, годините разочарование, чакане, сложни чувства, ние изключително много оценихме появата на първото ни дете и мисля, че сме по-зрели в доста отношения след всичко, отколкото ако бяхме станали родители по-рано и лесно. Иначе аз съм си такава, все се тревожа при някоя индикация, колкото и да се опитвам да съм спокойна.  Например с първото дете на фетална ми казаха, че едното легенче на бъбрек е по-различно по размер, трябва да се следи, хайде пак притеснения. Паднали ли са тестисите надолу, не са ли. Все си има моменти на тревоги, а и след като се появят, но няма как. Simple Smile Когато има нещо да става и да се страхуваме, и да не се, то става. Така че дано успеем да пазим доколкото можем позитивна настройка, тя е много важна. Дано никоя от нас няма разочарование този път и само имена, дати да валят в началото на 2022 година. Simple Smile

# 415
Имам още един въпрос, който ме мъчи, но забравих да говоря с док Grinning
Как се справяте със запека (ако имате)? Че на мен преди не ми се беше случвало такова нещо и съм малко в чуденка- до каква степен е нормално, какво да направя, кое е безопасно...

# 416
За запека препоръчвам сутрин кисело/прясно/ядково мляко с овесени ядки. Веднага ми действа. ✌

# 417
  • Ботевград
Добро утро, момичета 🌞 При мен няма нищо ново 🙄Чакам си прегледите на 8-ми и 9-ти и се крием с децата от горещините🥵
За запека има свещички Ева Кю  и помагат доста 💕

# 418
  • Пловдив
И мен ме мъчи много запека... И с предната бременност беше зор, сега пак. Нямам търпение да пуснат по пазара сини сливи и круши. Купих си иначе от магазина сини сушени сливи и много вода, до една степен помагат. Чувала съм,че може да се пие дуфалак, а при тежки случай клизма мелилакс.
Този път усещам ,че ще мина 70кг.колкото влезнах да раждам предния път. Така ми се хапва от всичко, а особено тестени неща направо само като си ги представя и огляднявам. Вече съм качила ,2-3 кг което май никак не е на добре. 😳🐷
Момичета, вие в коя седмица ще правите първата фетална морфология?

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 11:20 от varki

# 419
Нормален е запекът заради хормоните и промените в организма. Имах при предната бременност, та даже накрая се появиха проблеми и с хемероиди, сега имам също запек. Сините сливи и сушени действат, повече разхлабващи храни. Аз лично забелязвам, че кафе инка ми действа добре. За ползите:
https://www.hera.bg/s.php?n=4420
Понеже аз не пия кафе и заместих с инка. Не видях да има противопоказания за бременност.

Общи условия

Активация на акаунт