Отговори
# 570
Здравейте момичета! В края на тази седмица, ако всичко е наред, влизам в 12 г.с. На 12.07 съм на БХС и съм доста напрегната по този повод. Освен това, снощи получих леко кафеникаво зацапване само по тоалетната хартия, нито в урина, нито по бельо, еднократно. Въпреки това съм доста стресирана. Пия утрогестан + но-шпа. Понеже и преди съм получавала такова зацапване, съм говорила с АГ-то и ми каза, че до трети месец е нормално и ако не е обилно, а еднократно, както е в моя случай, не е притеснително. Също така усещам леки секундни опъвания ниско долу.
При вас има ли такива зацапвания и как се справяте с тях?

# 571
Аз вчера ходих на втори БХС (12+5), при друг лекар, той също препоръча пренатален тест, но май няма да правя. Рискът, който ми изчисли за Даун е 1:777, препоръчвал се при риск под 1 към 1000, като риска го вдига много възрастта. На другия скрининг от Майчин дом има на две места риск, но не знам кой да гледам, а ще го покажа на другия лекар чак в четвъртък и не знам как ще го разтълкува. Там рисковете за Даун , от 11+4 са  - 1 към 3300 (резултат за бременнта) и 1 към 330 (за консултиращия) и възрастов 1 към 140. Малко ми е притеснено вчера, измери нухалната 2мм, миналата седмица беше 1мм, ама все пак бебето е 2см по-голямо. Нямам как финансово да направя друг тест. Иначе огледа бебето добре - нещо като ранна фетална, всичко е наред за седмиците си, 6.5см е станало. Предположение 70% за момче, защото е рано, такова е и моето усещане. Предната бременност същия лекар в 12 седмица ми предположи момиче на 50%, но имам момче Simple Smile

# 572
Благодаря за отзивите, аз явно съм разбрала грешно нещата. Де факто те са различни прегледи и изследвания. Ще говоря с док, но лошото е, че сега още съм в клиниката, а там не коментираме много какво, що. Вероятно като се запиша вече на ЖК ще се коментира всичко, до сега нищо не съм пускала, ни кръв, ни урина, нищо, само ехограф и това е.

# 573
Момичета,как сте с хапването?Аз днес през два часа огладнявам и хапвам по нещо,хем ми е лошо от жегата,хем ми стърже корема 😳

# 574
Аз ям на сила. От жегите хич не ми се яде. Обаче ако оставя стомаха празен по-дълго от 2 3 часа събирам едни киселини, от които повръщам, само слюнка, досега не съм си повръщала целия стомах, обаче никога не се знае кога и къде ще ме хване. Та се пъна я на солети, я някой домат или парче крастваица. Да не е празен стомаха. Аз мислех, че ще намалява този проблем с времето, а при мен като че ли се засилва.

# 575
Аэ днес иэядох един геврек, 400 мл фреш от потокал и един маслен кроасан эа эакуска, една пица маргарита с фанта эа обяд, эа вечеря ще хапна портокали.  Joy Сутринта повръщах, но не ми се гади иначе толкова вече. Даже си имам апетит. Эа жалост килограмите не се покачват эначително, а трябва да качвам вече.

# 576
  • Ботевград
Здравейте еее. Днес мина БХС и ранната фетална иии  всичко е наред. Риска ми е много малък. 1:8000 за Даун. Другите са над 1:10000..Има си всичко и всичко е перфектно.Ииии е 99,9%МОМИЧЕНЦЕ 💖
Много сме щастливи.. Най-вече се успокой, че всичко е наред☺️

# 577
Момичета, в кои седмици се прави БХС и фетална морфология?

# 578
Честито, Мама! Сигурна съм, че голям товар пада от плещите!

# 579
  • Ботевград
Да. Огромен💖
И чувството е неописуемо💕
Няма значение кое под ред дете.. Плакали сме с таткото и двамата днес Моята ФМ беше днес в 12 +02 дни. По ехограф 13+0 Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 19:44 от _Мама_

# 580
Аз постоянно се колебая между "гладна съм" и "гади ми се" Grinning

Бубенце, аз,първата ФМ и БХС ще правя в 12 седмица. Втората ако не се лъжа е около 20-та.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 19:42 от Dreaming_girl

# 581
Здравейте, напредвате всички, радвам се, че сте писали толкова много! Ех, така се развълнувах,_Мама_! Да разбирам, че имате отбор юнаци, който чака принцесата си?
И аз минах регистрация, с 2 дни е напред бебчето(12+5), много вълнуващо беше да го гледам на екран как рита, пипа си главичката, преглъща, цели 30 минути. Доста игриво беше и отне доста време феталната морфология, за щастие всичко изглежда добре. Ще чакам резултатите вече от изследванията(БХС, кръв, урина, желязо). Засега момиченце се вижда да е, иска ни се да е така при наличие на един батко. ♥ Оказах се, че съм с плацента превия, но АГ ме успокои, че има време да се вдигне, предходното секцио било предпоставка за такава плацента, трябва да се пазя и да внимавам, за да не прокървя. Някой имал ли е такъв случай с предна бременност? Четох най-различни истории от безпроблемна бременност  и вдигане на плацентата след 5-6 месец до лежане за задържане, дано се размина с това. Преглед ще имам след 1 месец, спирам фолиевата в края на седмицата и започвам комбинирани витамини. Аз нямам много апетит, но огладнея ли, спешно трябва да хапна нещо, макар и малко. Ядат ми се сезонни и свежи неща. Спрямо кг ми преди бременността, нямам покачване, но си имах едни излишни от зимата, така че не протестирам. Simple Smile Хормони и витамини не сме изследвали, тези комбинираните ги препоръча заради плацентата, добре се отразявали, очите на бебето и т.н. С предната бременност не съм пила, тогава бях при друго АГ и тя не беше фен на добавките. БХС си е статистическо изследване, феталната морфология си е много важна, нищо не я замества. В сравнение с предното ми АГ, това има много добра техника и все пак минаха 4 години, развива се техниката. Преброи пръстчета на крака, ръце, прегледа детайлно мозък, гръбначен стълб, всички важни органи, обърна ми внимание, че вече преглъща и има такъв рефлекс развит. Наистина се виждаше как преглътна, мърда езика, такива детайли при предното дете в 12 седмица не съм виждала. На база на тези гледки от днес съм зарадена с енергия да чакам новата среща след месец. Simple Smile
Утрогестанът го спирах плавно, по схема при предната бременност. Не се спира рязко в никакъв случай. Сега приемах само 2 вечер и го спрях след 20 дни. Било минимална доза и нямало проблем така. Дано всичко е наред!

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 23:50 от Dandelion.wish

# 582
Здравейте еее. Днес мина БХС и ранната фетална иии  всичко е наред. Риска ми е много малък. 1:8000 за Даун. Другите са над 1:10000..Има си всичко и всичко е перфектно.Ииии е 99,9%МОМИЧЕНЦЕ 💖
Много сме щастливи.. Най-вече се успокой, че всичко е наред☺️
Честито за хубавите резултати 😊 значи няма да ставате по равно, а ще сте си женско царство 😍 важното е че всичко е наред ❤

# 583
Момичета, от вчера имам пробождания в долната част особено като се движа. Знам, че е нормално, защото матката се разширява, но все пак и вас да питам дали е ок, че до сега не са били толкова продължителни. Вече съм 14+1.

# 584
  • Ботевград
Добро утро ☺️ Имаме 2 момиченца и 1 момченце и сега ще станат 3💖

Общи условия

Активация на акаунт