Отговори
# 525
Аз съм 2.5кг нагоре. 11г.с+2
Но също си хапвам... и не съм повръщала. Само веднъж и по-скоро е било от храна. Като ми се гадеше 2 седмици нон стоп що сухари изядох, солети и печени филийки... нямаше как да не кача. Отделно те само гърдите ми са +1 🤣
От 75 B минах нa 85 C
Същото е и при мен. Сутрин никакъв корем... следобед и вечер х2.
Как се оправи със сутиена, аз не нося такъв с подплънки и т.н. само с банели, също съм 75B, но сега имам чувството, че всичко ми стяга и даже си мислех, че от сутиена ми се гади... взех си от H&M някакви без банери без нищо, ма май пак ми стягат и ми пречат...С миналата бременност не помня да съм имала такива драми. Снощи пак се мерих, ми тва кило +1 пак го няма...но корема вечер си ми е доооста голям.
Междодругото вчера бях на Фетална морфология при др. Стратиева, всичко е наред, спря ми фолиевата киселина, каза да сменя с някакви по-леки витамини. Отделно моя АГ ми спря всичко други лекарства (утрогестан и но шпа), които пиех в доста големи дози Simple Smile много съм доволна Simple Smile Със спирането на лекарства и гаденето понамаля драстично.
Аз съм от февруарската тема, но чета и тук. За сутиените можеш да пробваш такъв за кърмене. Аз харесвам тези на Сгушени, последно бяха пуснали и с дантелки, да не са съвсем бабешки. Има размери до Е, нямат банели и подплънки. Аз имам от предното дете и сякаш ме дразнят по-малко от стандартните. Само не им се сменят презрамките.

# 526
Здравейте да се разпиша и аз след вчерашният преглед. Правих фм и бхс което в майчин дом се оказва безплатно. Не успяхме да разберем пола на бебето. Отговаря на 12гс вече и сме много щастливи. Казаха ми да не се притеснявам от резултата сега. Записаха ме на ЖК и тези дни ще уведомя началниците. Качила съм 8кг, но спрях да се ошишквам, казаха, че не е страшно ако не продължавам в този дух да качвам, пък думите на доктора бяха "то в крайна смегчтка колкото качиш си е за теб, те ще трябва да ги сваляш"😹😂 пуснаха един куп изследвания, продължаваме с утрогестан за всеки случай до следващ преглед след месец. Доктора каза, че най-важно и ние са сме спокойни и щастливи така и бебчето ще е. 🙃☺️

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 12:30 от shindarska

# 527
Аз съм 2.5кг нагоре. 11г.с+2
Но също си хапвам... и не съм повръщала. Само веднъж и по-скоро е било от храна. Като ми се гадеше 2 седмици нон стоп що сухари изядох, солети и печени филийки... нямаше как да не кача. Отделно те само гърдите ми са +1 🤣
От 75 B минах нa 85 C
Същото е и при мен. Сутрин никакъв корем... следобед и вечер х2.
Как се оправи със сутиена, аз не нося такъв с подплънки и т.н. само с банели, също съм 75B, но сега имам чувството, че всичко ми стяга и даже си мислех, че от сутиена ми се гади... взех си от H&M някакви без банери без нищо, ма май пак ми стягат и ми пречат...С миналата бременност не помня да съм имала такива драми. Снощи пак се мерих, ми тва кило +1 пак го няма...но корема вечер си ми е доооста голям.
Междодругото вчера бях на Фетална морфология при др. Стратиева, всичко е наред, спря ми фолиевата киселина, каза да сменя с някакви по-леки витамини. Отделно моя АГ ми спря всичко други лекарства (утрогестан и но шпа), които пиех в доста големи дози Simple Smile много съм доволна Simple Smile Със спирането на лекарства и гаденето понамаля драстично.

Ами с по-голям се справям. Няма как да не нося, работя и съм в движение. Ако няма какво да ги държи ще е съвсем зле 😁
И аз ще спирам лекарствата след 7 8 дни, като мине феталната. Обаче и моето аг и турците ми казаха, да се спрат внезапно, което ме учуди много. Бях чела че прогестерон се спира по схема. При вас как беше ?

# 528
Мимоза, утрогестана АГ каза първо да го намаля за седмица, после да го спра, но тъй като аз го бях намалила вече по само инициатива, направо го спрях.
Отделно за сутиените, аз също не мога да излизам без, дори вкъщи съм  нон стоп със сутиен, имам момче на 4год, което не мисля че е редно да ме гледа без сутиен, а и някак си хем ме дразни, хем по-комфортно се чувствам с него...объркана съм хаха

# 529
Момичета, вие имате ли засилено течение? От както съм забременяла ми прави впечатление засилена секреция, но забравих да го коментирам с доктора покрай другите ми въпроси. Четох някъде, че било нормално...
Нямам сърбеж или други усещания.

# 530
Да, аз имам засилено течение, но не е постоянно. Появява се от време на време. АГ казва, че е нормално по време на бременност.

# 531
Момичета, вие имате ли засилено течение? От както съм забременяла ми прави впечатление засилена секреция, но забравих да го коментирам с доктора покрай другите ми въпроси. Четох някъде, че било нормално...
Нямам сърбеж или други усещания.

Вчера на консултацията зададох този въпрос. Доктора каза, че е нормално, пусна ми микробиология за мое успокоение и каза, че е възможно по време на бременност да се направят гъбички, но ще ги излекуваме ако има нещо, не е страшно и ако има, лекуват се.

# 532
И аз имам течение и то жълто,на моменти даже зеленикаво.Няма миризма,нямам сърбеж.МБ ми е чиста.Дори писах в темата с въпросите.Нз какво е,мисля да пусна разширена МБ другия месец.

# 533
И аз имам силно течение като на моменти е жълто, но АГ-то ми каза, че е нормално.
От една седмица вече не пия но шпа и бузколизин и имам пак болки от време на време, но нормални. Притесняваме ме това, че в началото имах контракции, които не усещах, а сега не знам дали е така, но на моменти имам изтръпване на корема и тези леки болки. Имали ли сте ранни контракции и как сте ги усещали?

# 534
  • Пловдив
frozen_moonn, аз съм по същия начин с контракциите. Аг-то ми увеличи 3*2 но-шпа , заради контракции, които в повечето случаи не усещах, а като ги усетя са мн странни, понякога ме боли кръста, понякога ме свива корема. В коя седмица ти го спряха? На мен по схема ми изписаха до 12 г.с дуфастон,до 13 но-шпа. За дуфастона и аз нямам никакво инфо дали се спира постепенно или от раз,но по резонно ми звучи първо да се намали, към момичетата които са приемали прогестерон от 3*1 , 2*1 и после само по 1 ли го намалихте?

# 535
frozen_moonn, аз съм по същия начин с контракциите. Аг-то ми увеличи 3*2 но-шпа , заради контракции, които в повечето случаи не усещах, а като ги усетя са мн странни, понякога ме боли кръста, понякога ме свива корема. В коя седмица ти го спряха? На мен по схема ми изписаха до 12 г.с дуфастон,до 13 но-шпа. За дуфастона и аз нямам никакво инфо дали се спира постепенно или от раз,но по резонно ми звучи първо да се намали, към момичетата които са приемали прогестерон от 3*1 , 2*1 и после само по 1 ли го намалихте?
Аз слагах утрогестан 2 вечер,спряха ми го рязко 10 седмица.При мен беше по-скоро за всеки случай след по-силни болки.

# 536

Дуфастон-а ми го спря до 12та седмица, а но шпа и бузколизин до 13та,  които ги пиех 3 по 2. Сега нямам представя дали са контракции или нормални спазми през бременността.

# 537
Момичета, аз с предната бременност разбрах на кое се казва контракции чак като раждах, като станаха на интервал под 2 минути Simple Smile До преди това не можех да ги разгранича от движенията на бебето или къркоренето на червата. Даже на преглед ми се е случвало да ми каже - ето сега има контракция, ама аз нищо не усещам Simple Smile И сега пак така - и да имам, особено с тези газове....като ме заболи леко и се чудя има ли няма ли, излиза газ и ми минава. Ужас...

# 538
Здравейте бъдещи ,мами!
Записвам се с термин 27.01.22г:)

# 539

Поздрави от мен и една принцеса! 😀 За сега всичко върви добре , по ехограф съм 12 г.с и 3 дни, а иначе 12 г.с. И 6 дни , но докторката каза , че това не е проблем.
Ще спирам протестерона след няколко дни. Продължавам си фраксипарина до края ...

Общи условия

Активация на акаунт